przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:474/600)

Sernik gotowany 183

Najdelikatniejszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam. Wspaniała puszysta konsystencja, po prostu rozpływa się w ustach. Zamiast kruchego pieczonego ciasta można dodać herbatniki lub biszkopty. Z podanego przepisu wychodzi duża tortownica o średnicy 26 cm. Przepis wzięłam z tej strony. Składniki na 3 kruche spody: 400 g mąki pszennej 2 duże żółtka lub 3 małe 150 g cukru pudru 150 g zimnego

Na słodko lub wytrawnie
MLECZNA KANAPKA 110

cukrem i cukrem wanilinowym. Ostudzić.  Masło utrzeć, powoli dodawać do niego wystudzone mleko i dalej ucierając.  Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na wierzchu gotowego ciasta

Kuchnia w opałach
Rolada biszkoptowa z jabłkami w miodzie 158

Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki Ubijamy białka z cukrem na gęstą jednolitą masę – dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 st. C. Ciasto musi być na tyle cienkie by dało się je zwinąć w roladę. Nadzienie

kuchcikownia
"Piękny Leon" 358

jednej galaretce. Na pierwszy placek miodowy rozsmarować porcję kremu budyniowego,  niego rozłożyć czerwony mus jabłkowy, następnie drugą porcję kremu i biszkopt nasączony herbatą. Na nim znów rozłożyć krem budyniowy,  żółty mus jabłkowy i pozostały krem. Wierzch przykryć ciastem miodowym. Ciasto ozdobić polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
Tort wiśniowy wyborny 267

wylać. I tak też powstała cienka warstwa galaretki :-) Mam nadzieję, że tort będzie Wam smakował, bo to nie lada tort skoro dostałam pochwałę od samej teściowej ;-) Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT 7 jajek 160 g cukru 130 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM 500 ml śmietany kremówki

Passions hobbies life
Waniliowe ciasto z białek 1166

pachnie wanilią, zagości u mnie na stałe. Szczególnie w tym okresie, gdzie królują faworki i pączki. Ciasto fantastycznie smakuje z serkiem śmietankowym i dżemem. Świetnie się też nadaje na biszkopt pod tort. Bardzo polecam…     Składniki: 10-11 białek 150g masła 170g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego (30g) 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) szczypta soli 1 łyżeczka proszku

Mała Cukierenka
Delikatne ciasto pod bezą 1932

być wystudzona. Galaretki rozpuścić w 1,5l gorącej wody. pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania wsypać śmietan-fix. Ubić przez chwilę. Biszkopt przekładamy na blachę, następnie układamy maliny, i zalewamy tężejącą galaretką, wkładamy ciasto do lodówki by galaretka stężała. Następnie układamy bitą śmietanę i blat bezy. Schładzamy

Garnkowe fanaberie
PLACKI A' LA PIZZA 336

sera pokrojona w kostkę papryka (surowa lub konserwowa) pokrojona w kostkę szynka przyprawa do pizzy WYKONANIE: Ubić jajka Do jajek dodać mleko, wodę oraz mąkę i ubić jak na biszkopt Do masy dodajemy pozostałe składniki  Smażymy na złoty kolor Dobrou chut

Zofiana
Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 138

gotujące się mleko dodać masło. Do reszty mleka dodać budyń, dobrze rozmieszać i wlać do gotującego mleka. Mieszać cały czas do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie pozostawić do przestudzenia. Biszkopt przekroić na pół i wysmarować masą budyniową. Na masę wyłożyć truskawki i przykryć drugą częścią biszkopta. Na wierzchu wyłożyć bitą śmietanę i udekorować resztą truskawek. Smacznego

Zofiana
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 172

ogniu zagotować . Budynie z mąką rozpuścić w szklance mleka  i wlać to masy serowej gotować aż masa zgęstnieje ciągle mieszając żeby nam się nie przypaliło . Krem serowy ostudzić. Biszkopt przeciąć na 3 części   Każdy płat nasączyć dobrą herbatą .   Pierwszy spodni krążek smarujemy dość grubo masą . Przykrywamy drugim krążkiem . Znowu masa i krążek ciasta . Wierzch i boki

Sama słodycz i szczypta chili
Archiwalne torty urodzinowe Hani - specjalnie dla Marzenki :) 125

był na pewno na bazie murzynka z masą czekoladową (ten ze świnkami w błocie), pomysł zaczerpnięty z galerii GW.Czerwony koszmarek na dwa latka też był z ciemnego ciasta (raczej biszkopt, ale glowy nie dam).Mam mocne postanowienie, że na każde urodziny córki będę jej piec i zdobić torty wlasnoręcznie. Na razie się udaje :) zobaczymy jak pójdzie dalej.Lukry plastyczne (i żółwiki

bistro mama
Deser z truskawkami i mascarpone 571

poświęcony - zaskakuje swą urodą ;) Jedynym minusem jest potrzeba pozostawienia go na kilka godzin w lodówce. Musi stężeć i warstwy muszą wchłonąć wzajemnie swoje smaki. Jeśli nie chcecie moczyć biszkoptów w alkoholu, można nasączyć ciasteczka w herbacie z dodatkiem sporej ilości soku cytrynowego. Najważniejsze, żeby nie były mdłe i zbyt słodkie. Czytaj więcej

bistro mama
Lepki piernik wg Nigelli 150

sprzęt, którym był "kręcony". Mama piekła piernik tylko z jednego przepisu. Na Boże Narodzenie przekładała go tylko powidłami, a na Wielkanoc dodawała do niego jedną warstwę biszkoptu. Czytaj więcej

bistro mama
Omlet biszkoptowy z cukinią, oliwkami i pomidorkami 139

Omlet był zawsze dla mnie wyzwaniem. Nie boję się sufletów, ciast drożdżowych, klejenia pierogów, ale do omletu ręki nie miałam nigdy. Tak jak i do biszkoptu. Przynajmniej tak uważałam. Dzisiaj już wiem, że warto pamiętać o kilku ważnych zasadach, a jeśli mamy do wykorzystania w domu porządny sprzęt, przygotowanie omletu pozostaje czystą przyjemnością. Czytaj więcej

bistro mama

Proponowane wyszukiwania