przekąski - 40822 przepisów (strona:959/2722)

Owoce pod FIT kruszonką 195

kruszonką, bez białej mąki, zbóż, masła, w ogóle bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Deser lub też śniadanie idealne dla wszystkich tych, którzy dbają o linię. Zdrowa i fit przekąska poleca się na na niejedno popołudnie. SKŁADNIKI: - 3 gruszki - 10 małych śliwek - olej kokosowy do wysmarowania formy na kruszonkę: - 3 miarki (łyżki) mąki kokosowej - 4 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym

SMYKWKUCHNI
Owsiane ciasteczka z kakao, bez jajek i masła (Biscotti ai fiocchi d'avena con cacao, senza uova e burro) 129

jedne z naszych ulubionych ciastek. Mocno kakaowe, niezbyt słodkie,  bardzo pożywne,  bez dodatku jajka i masła. Ciasteczka s ą  idealnym pomysłem na zdrow ą  przekąską do pracy lub do szkoły . Smacznego :) **** Oggi vorrei condividere con Voi  la  ricetta  de i nostri biscotti preferiti, non troppo dolci, molto nutrienti, senza l'aggiunta

La grande e la piccola cuoca
SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 95

pracę układu krwionośnego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a suszone figi są skarbnicą wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pomidory pod pierzynką 168

Pomidory pod pierzynką są bardzo proste w przygotowaniu. Doskonale sprawdzą się jako przekąska lub jako dodatek do grilla, kanapek czy obiadu. Sos najlepiej schłodzić wcześniej w lodówce i tuż przed podaniem polać pomidory. Do posypania można użyć natki pietruszki lub koperku, może być także bazylia. składniki: 4-5 pomidorów 7 kopiastych łyżek gęstej śmietany lub jogurtu 3 kopiaste łyżki majonezu

Monia miesza i gotuje
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 165

danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute, często bez zdanych dodatków. Pulpety ze spaghetti znane Wam pewnie, to wynalazek amerykański. Z drugiej jednak strony występują też

Niedzielny kucharz
Pasta z awokado i szpinaku 112

Zdrowa i bardzo smaczna pasta z awokado i szpinaku. Świetnie sprawdza się jako pyszna przekąska na śniadanie. Doskonale również smakuje podane w formie pesto z makaronem na obiad. Łatwa do przygotowania, zdrowa i smaczna pasta u mnie jest niezastąpionym dodatkiem do chrupkiego lub pełnoziarnistego pieczywa na śniadanie. Rewelacyjnie również smakuje podana na ciepło z makaronem w porze obiadu. Pasta

Kuchcik gotuje
Naleśniki zapiekane z gyrosem 1020

przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem i polane sosem czosnkowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
bomba de la Barceloneta 356

Krokiety ziemniaczane w kształcie kuli, podawane jako tapas w Barcelonie, gdzie zostały wymyślone na początku XXw. Banalnie proste i bardzo smaczne. Świetna jako przekąska, albo i danie główne. Składniki: 1/2 kg ziemniaków 250 g mielonego mięsa (może być wołowe, wieprzowe, mieszane – jak komu pasuje) 1 cebula 2 jajka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 kieliszek białego wina sól pieprz bułka

stajnia gołębie od kuchni
Sernik z dyni hokkaido 143

przygotowania spodu sernika wykorzystałam niedawno odkryte ciasteczka, stworzone przez firmę  Mamut   biszkopty z błonnikiem jabłkowym. Są pyszne, lekkie i pełne wartościowych składników odżywczych. Idealne na przekąskę ale również do innych deserów i wypieków

Życie zaczyna się w kuchni
Pełnoziarnista tarta z cukinią i szpinakiem 100

ciasta kruchego. Wypełnienie tarty to cukinia, szpinak oraz masa serowo-jajeczna.   Tarta jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, więc sprawdzi się świetnie także jako przekąska na większy głód. TARTA Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM Czas przygotowanie 60 minut Składniki na formę 22 cm Ciasto 70 g mąki gryczanej 40 g mąki kukurydzianej 30 g mąki kokosowej

HealthyCreations
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1121

OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Roladki drobiowe z serkiem i warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto czekoladowe z gruszkami 125

gotową polewą dekorujemy ciasto *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasto czekoladowe z gruszkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pomidory z mozzarellą 113

Choć banalne i klasyczne połączenie to zawsze sprawdzi się na niewyszukaną imprezę, przekąskę w ciągu dnia, lekki lunch. U nas pomidory idą szybko, uwielbiamy je pod każdą postacią, najlepsze smakują świeże, sezonowe, pachnące słońcem, soczyste. Pomidory z mozzarellą z ziołami powitały gości z dodatkiem chrupiących grzanek, deski serów i słodkości w postaci winogron i śliwek. Składniki: 2 czerwone pomidory

Zasmakuj Kuchni
ZIOŁOWE BUŁECZKI DROŻDZOWE 126

Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę do szkoły, czy pracy.  Składniki: Rozczyn: 400 ml mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 4 - 5 łyżek mąki pszennej Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 100 g masła Nadzienie: 1 pęczek świeżego koperku 1 pęczek świeżej natki 100 g żółtego sera np. gouda sól pieprz Dodatkowo: 1 jajko Przygotowanie: Rozczyn

Ciastka - domowe słodkości