Pasty kanapkowe to idealna propozycja na szybki i smaczny posiłek, który można zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na piknik. Ta prosta i wszechstronna przekąska składa się z różnych składników, które można połączyć w niemal nieskończoną ilość sposobów, co pozwala na eksperymentowanie z różnymi smakami i konsystencjami. Pasty kanapkowe to również doskonała opcja dla tych, którzy chcą zjeść coś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przekąska od razu wpadła mi w oko jak ją zobaczyłam. Zrobiłam na urodziny męża, ale świetnie sprawdzi się też na stole świątecznym. Polecam serdecznie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego (u mnie XXL - o wadze 375g) 4 jajka ugotowane na twardo majonez rzodkiewki szczypiorek lub zielona cebulka ziarna sezamu jajko do posmarowania ciasta Sposób przygotowania: 1. Ugotowane jajka pokroić
Kuchnia domowa Anitemp. 190 stopni przez 25-30 min. – aż ciasto ładnie się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika przestudź, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Artykuł Biała kiełbasa w cieście. Przekąska, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaJeśli szukasz czegoś wyjątkowego i nietypowego na swoje śniadanie, spróbuj przygotować tort szpinakowy z jajkami! Jest to przepis prosty i szybki w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie
Via GustoKolorowe jajeczka wielkanocne Prosta i szybka w wykonaniu świąteczna przekąska, która dodatkowo będzie pięknie prezentować się na stole. Farsz do jajek składa się tylko z kilku podstawowych składników, dzięki czemu danie jest niedrogie i wszystkim smakuje. Polecam! Składniki: 6 jajek 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3-4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pół żółtej papryki Farsz: 10dkg ulubionej szynki
Blog z ApetytemFaszerowane jajka to nieodłączny punkt wielkanocnego menu. Świetnie się sprawdzą na wielkanocne śniadanie, ale też jako przekąska na wieczór, gdy odwiedzą nas goście. Farsze do jajek mogą być przeróżne, natomiast to, jakim nadzieniem owe jajka potraktujemy, zależy już tylko od nas samych, od naszego gustu i upodobań Poniżej przedstawiam Ci moje ulubione pomysły na faszerowane jajka. Będzie to klasyka, czyli
Smaki Na TalerzuShare Pinterest Print Jajka faszerowane wędzonym łososiem to pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc . Farsz to drobniutko pokrojony wędzony łosoś, mielony twaróg, koperek oraz majonez. Prosto i efektownie Składniki: 6 jajek 100 g wędzonego łososia 100 g mielonego twarogu 3 łyżki majonezu 1 pełna łyżka posiekanego koperku sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół
Oryginalny smakZmodyfikowałam przepis mojej siostry Ani, pasuje również do talarków salami lub kukurydzianych tortilli. A że właśnie ruszyła liga hiszpańska…w telewizji znów zielono i jest zapotrzebowanie na piłkarskie przekąski
To co kochamuformowaną kieszeń nałożyć sos chrzanowy formułując róże. ? Róże ułożyć na małym półmisku, tak aby ładnie sterczały do góry farszem. Jest to szybka i smaczna a przy tym bardzo efektowna przekąska. Orzeźwiający smak róż pasuje na każdy stół i każde przyjęcie
To co kochamIntryguje smakiem! Ta smaczna przekąska ma grono wielbicieli wśród mojej rodziny i przyjaciół. Robię ją od ok. 15 lat i jeszcze się nikomu nie znudziła. Składniki: Schab ? 1 kg polędwicy wieprzowej ? 2 łyżki majeranku ? 5 ząbków czosnku ? sól ? 3 łyżki galaretki lub dżemu malinowego ? 1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego ? 1 łyżeczka gorczycy Sos jabłkowy ? 1 kg jabłek
To co kochamAndrzejki tuż…tuż… A to moja propozycja na małą domówkę. Przekąski robi się błyskawicznie! Efekt jest doskonały, a dobra zabawa gwarantowana! Składniki: ? 1 bakłażan 1. ? 8 pomidorków koktajlowych ? 1 ser pleśniowy typu Camembert okrągły ? 8 ziaren zielonego pieprzu 2. ? 10 plasterków kiełbasy krakowskiej ? 10 oliwek nadziewanych migdałami 3. ? 8 paluchów ptysiowych lub innych ? 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
To co kocham