Nie wiem czy już to kiedyś wspominałam, ale uwielbiam sałatki. Mogłabym jeść je codziennie. Z kurczakiem, tuńczykiem, warzywne, z ryżem lub makaronem, wszystkie są przepyszne. Są
Zgrabne GotowaniePo jednej nieudanej próbie, w końcu wyszły! Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu czerwonego. Mam nadzieję że nie tylko u mnie zagoszczą
Zgrabne GotowanieU mnie przygotowania świąteczne pełną parą. Praktycznie całe dni spędzam w kuchni, ahh uwielbiam to :) Prezenty już kupione i spakowane, zakupy zrobione, dom posprzątany, mogę w
Zgrabne GotowanieNowy Rok przyszedł a wraz z nim nowe postanowienia. Ja obiecałam sobie, że w końcu wezmę się za pisanie pracy magisterskiej i obronie się w terminie
Zgrabne GotowanieDzisiaj mój debiut w przygotowywaniu frittaty. Co prawda często robię zwykłe omlety, smażone na patelni, ale prawdziwej frittaty wcześniej nie robiłam. Przyznam, że taka zapiekana w
Zgrabne GotowanieNie wiem jak Wy, ale ja już zaczynam czuć wiosnę :) Słońce i dodatnie temperatury - to znak, że powoli się zbliża. Ładna pogoda podwójnie mnie motywuje do
Zgrabne GotowanieNigdy nie przepadałam za ziemniakami i nie jem ich na co dzień. Ale jak już jem to właśnie w takim wydaniu. Chyba każdy lubi frytki, przynajmniej
Zgrabne GotowanieDzisiaj przenosimy się smakiem do Meksyku! Co prawda nigdy tam nie byłam, ale będąc w Los Angeles, które jest w większości zamieszkiwane właśnie przez ten naród
Zgrabne GotowanieDzisiaj przedstawiam mój pomysł na przekąskę imprezową. Bardzo lubię wymyślać i przygotowywać dania finger food. Rollsy przygotowuję bardzo często, zarówno z ciasta drożdżowego jak i na
Zgrabne GotowanieNajbardziej w muffinach lubię to, że są uniwersalne. Można z nich zrobić zarówno słodkie babeczki, jak i wytrawną przekąskę. Takie muffiny idealnie nadają się jako drugie
Zgrabne GotowanieDzisiaj podaję Wam przepis na kolejne Wielkanocne danie, w dietetycznej wersji. Zamiast kalorycznego majonezu wykorzystałam serek homogenizowany naturalny. Do tego łosoś wędzony i szczypiorek, czyli samo
Zgrabne GotowanieMajówka za nami, czas wrócić do rzeczywistości. Praca, uczelnia, magisterka - dzień jak co dzień. Na gotowanie też czas znaleźć trzeba. Przygotowanie sajgonek do najszybszych niestety nie
Zgrabne GotowanieDzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka. Wchodzę do lidla, a tam przy samym wejściu borówki amerykańskie w promocji. Z 5,99 na 3,99! Bez wahania wzięłam
Zgrabne GotowanieNa początku muszę przeprosić za nieregularność wpisów na blogu. Przyznaję, że ostatnio bardzo mało gotuję i głównie odżywiam się na mieście. Niestety praca, studia dzienne i
Zgrabne GotowanieSkładniki na 2 duże blachy: 2 szklanki mąki pszennej lub mąki pszennej chlebowej 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 75 g masła
Blondynka Gotuje