Jak już nieraz Wam mówiłam uwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego ( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w
Ostra na SłodkoZrobiłam kilka dni temu do popołudniowego podżerania! Zniknęły szybko … zdecydowanie za szybko! Ale zarazem był to dla mnie znak , że smakowały tak jak powinny – rewelacyjnie! Jeśli
Ostra na SłodkoRobicie sobie czasami omlety biszkoptowe na śniadania? Ja je uwielbiam! Nie tylko w wersji na słodko , ale i na ostro … z warzywami … z ziołami
Ostra na SłodkoZ takich prostych składników rodzą się czasami najlepsze dania! Tak było i tym razem! Cebula w delikatnym chrupiącym cieście z aksamitnym sosem śmietankowym totalnie podbiła moje
Ostra na SłodkoJak wiecie szpinak uwielbiam w każdej postaci! Gości on w mojej kuchni bardzo często , nie tylko ze względu na walory smakowe , ale i zdrowotne. Ryba ze
Ostra na SłodkoJak wiecie od czasu do czasu lubię przyrządzać przeróżne specjały z innych kuchni. Było już kilka z kuchni gruzińskiej : – Chinkali - Gruzińskie ciasto herbaciane - Chaczapuri imeruli
Ostra na SłodkoTymbaliki są świetnym pomysłem na przyjęcie! Proste składniki podane w nietypowy sposób sprawiają , że goście będą zachwyceni. Odsmażone na drugi dzień smakują równie rewelacyjnie a chrupiąca
Ostra na SłodkoMoim numerem wśród serów jest mozzarella . Jest to ser pochodzący z południowych Włoch , dobrze znany z tego , że niesamowicie się ciągnie po roztopieniu. Wytwarzany ze świeżego
Ostra na SłodkoKaszanka ( kiszka , krupniok ) – wyrób zrobiony z kaszy , krwi oraz podrobów z dodatkiem cebulki , pieprzu i majeranku. W warunkach domowych wyrabia się ją przy okazji świniobicia
Ostra na SłodkoOmlety , naleśniki , racuchy …. Mmm … jak wicie jest to coś , co najbardziej uwielbiam! Na takie pomarańczowe omleciki miałam już ochotę od kilku tygodni . Wczoraj (wkońcu
Ostra na SłodkoTofu jest twarożkiem sojowym. Jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem
Ostra na SłodkoZaczynam serię przepisów, przywodzących na myśl smaki dzieciństwa … Smaki dzieciństwa i najpiękniejsze wspomnienia ( albo wcale nie najpiękniejsze ) , które kojarzą mi się z latami mojej
Ostra na SłodkoZrobiłam raz, szybko opróżniliśmy słoiczek i nawet nie miałam jak dla Was dodać przepisu. Teraz przyszła kolej na kolejną porcję - zrobiła od razu podwójną porcję - będzie
Magiczne Życie MartyDietetyczny i smaczny obiad. Soczysty indyk z papają, opiekane ziemniaki i kalafior gotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym. Czas przygotowania
SzczyptaSmaQ