150 - 200 g wędzonego dorsza 200 g makaronu (w kształcie ryżu) pół czerwonej papryki 3/4 puszki groszku zielonego 1 cebula 4-5 łyżek majonezu natka pietruszki
Gotowanie jest łatweok 1 kg cukinii 1 jajko sól 3/4 szkl mąki sól pieprz 120 g sera białego (twaróg) szczypta suszonych pomidorów szczypta bazylii Cukinię zetrzeć na tarce
Gotowanie jest łatwe6-7 kwiatów cukinii pół cebuli 2 jajka sól pieprz pieprz ziołowy tłuszcz do smażenia Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce tłuszczu, ułożyć kwiaty cukinii
Gotowanie jest łatwepieczony kurczak, ok 250 g pieczona dynia ok 200 g pieczone ziemniaki ok 250 g 1 cebula puszka groszku sól pieprz majonez musztarda natka pietruszki Składniki
Gotowanie jest łatweCzebureki tym razem po mojemu. Z nadzieniem współczesnym :) 2 szklanki mąki 150g twarogu 2 jajka 1 łyżka oleju 1 łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki
Gotowanie jest łatweDzisiaj danie kolacyjne lub śniadaniowe, lub przystawka imprezowa. W każdym przypadku sprawdzi się w 100%. Proste do przygotowania, a przy okazji naprawdę smaczne i przywołujące letnie
slodkokwasnaplSkładniki: 4 filety śledziowe 1 duża cebula 2 ząbki czosnku około 10 sztuk pomidorów suszonych olej z pomidorów suszonych 3 łyżki octu winnego zioła prowansalskie
Qchnia po prostuSałatka z surowego kalafiora chodziła za mną już od dłuższego czasu i w końcu udało mi się ją zrobić. Okazała się bardzo smaczna - świeża i chrupiąca
Codzienne GotowaniePizza kojarzy nam się z kuchnią włoską, a tymczasem jest również w tradycji kuchni południowej Francji. Czytając wiosną książkę Petera Mayle'a pt. " Hotel Pastis ", w
Weekendy w domu i ogrodzieW poniedziałkowy poranek zapraszam na pyszną sałatkę śledziową z marynowanymi warzywami. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała, jako przekąska na każdą imprezę. SKŁADNIKI: 1/2
Tradycyjna kuchnia KasiChipsy z pomidorów w dwóch smakach przygotowałam, do jednych cukier puder, do drugich chili dodałam. Ostre i delikatne, jak kto woli, a można ich przygotować ile
Moniki SmakołykiGalareta wieprzowa wymaga dłuższego przygotowania, ale to tylko kwestia czasu. Wkładamy do garnka, a potem już sama się gotuje. Gotuję galaretę drobiową , z wołowiną, ale też
O kuchni z uczuciemF ioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru - ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami
SzczyptaSmaQDziś zapraszam na zachwycającą chałkę. Jest cudownie miękka, delikatna, maślana, słodziutka, pachnąca... i jeszcze ten uroczy wzorek- czy można chcieć czegoś więcej? Bardzo
Rozpustne gotowanie