Ryba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyTo zapewne nie ostatni śledzik przed świętami, tak mała próba Andrzejkowa. Jak wiadomo rybka dobrze wpływa na atmosferę większych i mniejszych imprez, tak więc pierwsza
Apetyczna babeczkaTo propozycja dla wszystkich, którzy będąc w domu, z różnych powodów nie mają czasu na przygotowanie posiłku. Tutaj danie robi się samo, wystarczy tylko znaleźć odpowiednie
Weekendy w domu i ogrodzieSzybka i łatwa do przygotowania sałatka. Delikatna roszpunka świetnie kontrastuje z wyrazistym camembert. Składniki: 50 g roszponki 1 ser camembert 150 - 200 g pomidorków koktajlowych sos
Mama GotujeKUKBUK mi wyświetlił fajną propozycję. Chrupiące placki socca z mąki ciecierzycowej. Po upieczeniu są chrupkie, cieniutkie jak płatki papieru, niezbyt kaloryczne i świetnie zastępują pizzę
Mam To Na WidelcuMożna powiedzieć – co człowiek, to inny hummus. Usłyszałem nawet ostatnio, że hummus to filozofia. Ech, chyba lekko przesadzone. Polemizowałbym. Są poważniejsze tematy do filozofowania
Mam To Na WidelcuPieczone ziemniaki to smaczny dodatek do obiadu, szczególnie jeśli znudziły się nam tradycyjne gotowane w wodzie. Takie ziemniaki często piekę przy okazji jak w piekarniku piecze
https:KKuchniaMniamKilka miesięcy temu pojawił się przepis na ciasto fasolowe , ale ten jest nieco inny! Wzbogacony o banany i kakao! Moi najbliżsi nie mogli uwierzyć, że to
Truskawkowa FiestaPo raz pierwszy spróbowałam jarmużu, a długo miałam chęć to zrobić. Tylko jakoś tak zawsze było, że jak o nim pamiętałam to nigdy w sklepie nie
Kolorowy PrzepisownikZapraszam dziś na ekspresowe minipizze z tortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 2 placki tortilli 20 dag startego sera
Podróż w kulinariaDziś podzielę się z Wami przepisem na pyszne batoniki orzechowe w karmelu z nutką wanilii. Idealny pomysł na szybką, słodką i chrupiącą przekąskę. Składniki: 40g masła
Podróż w kulinariaKsiążka " Apetyt na Polskę " powstała z myślą promowania tradycyjnej jak i nowoczesnej kuchni Polskiej na Expo 2015 w Mediolanie. Wydanie jest w wersji polsko-angielskiej
Apetyczna babeczkaPrzepis na kulebiaka, czyli nic innego jak drożdżową roladę z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Danie będzie idealnie pasowało na Bożonarodzeniowy stół. Do farszu można
e-PrzepisyKulinarneciasto: 500 g mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweOrzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy Przepisownik