Jako, że sezon na szparagi jest już w pełni, na moim blogu nie może zabraknąć na nie przepisu Szparagi możemy spotkać w dwóch wersjach białej i
PatiGotujeSezon na grilla oficjalnie został otwarty. Majówkowe grillowanie rozpoczęłam tradycyjnie od kiełbasek, skrzydełek i karczku. A ponieważ nie miałam ochoty na zwykłą sałatkę postanowiłam jako dodatek
PatiGotujeKolejny przepis z użyciem zielonych szparagów. Tym razem również w dość klasycznym wykonaniu, mianowicie z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego i jajka. Połączenie płynnego żółtka, szparagów i
PatiGotujePierwszy raz sushi zrobiłam w zeszłym roku. Wbrew pozorom i moim obawo nie było to takie trudne Powstałe rolki nie były może idealnie okrągłe, ale zdecydowanie
PatiGotujePaszteciki to danie, które dość często gości u mnie na stole, głównie ze względu na to, że mój chłopak je uwielbia Podane w towarzystwie czerwonego barszczu
PatiGotujeKanapka zwykle kojarzy nam się z nudą :/ Wiadomo jeśli nie mamy czasu jest to najszybszy i najprostszy sposób na przygotowanie jedzenia. Ale nawet zwykłą kanapkę można
PatiGotujeMoskole to potrawa regionalna, pochodząca z kuchni podhalańskiej. Tradycyjnie wypiekane były na blasze pieców opalanych drewnem. W domowych warunkach dobrze sprawdza się sucha patelnia. Placki są
PatiGotujePrzepis na to drożdżowe ciasto znalazła w jednym z czasopism kulinarnych. Zaciekawiło mnie, ponieważ po raz pierwszy widziałam przepis na ciasto drożdżowe, w którym praktycznie wszystko
PatiGotujeCiasto filo to jedno z ciast, z którymi nie warto męczyć się w domu. Przygotowanie go w domowych warunkach jest bardzo trudne i pracochłonne. Jego gotowa
PatiGotujeDzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej przygotowania używa się ugotowanych
PatiGotujeKilka tygodni temu, jeszcze przed świętami, chwaliłam się, że dostałam od paczkę od firmy Jamar Z octu jabłkowego i kukurydzy przygotowałam sałatkę z kurczakiem w płatkach
PatiGotujePyszna, zdrowa pasta kanapkowa. Któż jej nie lubi? Nie znam…Ja pasty kanapkowe uwielbiam, a ta należy do jednej z moich ulubionych. Polecam! SKŁADNIKI: ·
Calzonella.comPrzepis zaczerpnięty ze starego mojego zeszytu (1986 r ) Przypominam sobie, że te rzodkiewki były bardzo dobrym dodatkiem do kanapek, sałatek czy surówek. Skoro mamy teraz sezon
Kulinarne przemysleniaWędzone ryby są nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe. Powinniśmy zatem jeść ich jak najwięcej. Pasta z wędzonej makreli Wędzona makrela ma bardzo intensywny smak
mecooksBIAŁE SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI to połączenie może niecodzienne, lecz bardzo... Artykuł BIAŁE SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE