Mój post jeszcze nigdy nie był tak krótki. Niech tak pozostanie. Składniki na 6 porcji: 3 kiwi 300ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Wszystkie
wysmienityPożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSMAŻONE SZPARAGI będą świetne jako dodatek do mięsa lub dietetyczna... Artykuł Smażone szparagi pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKilka tygodni temu stałam się posiadaczką blendera kielichowego, od tamtego czasu w naszym domu zaczęły się częściej pojawiać różnego rodzaje koktajle. To świetna, a przede
Simply FoodWitajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, puszyste rogaliki drożdżowe nadzianie dżemem agrestowym. Rogale są pyszne, a dżem agrestowy przełamuje słodycz bułeczek
Rozpustne gotowanieZiemniaki, buraki, selery, chylcie bulwy topinamburowi. Spróbujcie kilka razy tego warzywa, a ziemniaki już nigdy Wam nie będą smakować jak wcześniej. Napisałam "kilka razy", bo do
Jeść, by żyć w zdrowiuCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na lekką sałatkę na bazie szpinaku z dodatkiem zielonych szparagów i jajka w koszulce. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować
Bez CebuliŚwietną alternatywą od omletów czy gofrów są ciasta z mikrofalówki, czyli mugcake. Wykonuję się je błyskawicznie, a smak jest bardzo dobry! Składniki: 2 jaja 10 tabletek
Truskawkowa FiestaZapraszam dzisiaj na tarte ze szparagami na kruchym cieście. Tartę upiekłam kilka dni temu, właściwie zaraz po powrocie z Zakopanego ;) Dzielę się przepisem dopiero dzisiaj
Życie zaczyna się w kuchniW końcu mamy prawdziwą wiosnę....czy to już może przedsmak słonecznego i gorącego lata? Mamy dla Was zdrową i smaczną propozycję. Placuszki orkiszowe z serkiem mascarpone
Moja Mama GotujeSałatka z łososiem i rabarbarem Składniki – 2 porcje: Mix sałata – 2-3 garście Pomidor malinowy – 1 sztuka Rabarbar – 1 łodyga Łosoś pieczony lub wędzony – 150g Orzechy
Kuchnia Bon AppetitTradycyjne zapiekanki z pieczarkami kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, a szczególnie w Łebie - gdzie można je zjeść o każdej porze dnia i nocy 😉 Także
Kuchnia MagdaLenyCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo prostą pastę kanapkową z tuńczyka i ciecierzycy. Do przygotowania potrzebujemy: - puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g) - puszkę tuńczyka
Bez CebuliPyszne gniazdka z ciasta francuskiego nadziane szpinakiem i jajem. Pyszne na ciepło jak i na zimno. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g świeżego
Monia miesza i gotujeOgórki ceniono już 3 tys. lat temu. Chętnie zajadali się nimi mieszkańcy Indii, starożytni Grecy i Rzymianie. W XVII wieku we Francji ogórki zaczęto uprawiać w
My Chcemy Jeść