Jagody maqui po raz pierwszy postanowiłam wykorzystać do przygotowania koktajlu. Więcej o nich przeczytasz TUTAJ . Spodziewałam się pięknej, naturalnej fioletowej barwy i taką też otrzymałam. Koktajl
Zdrowie na języku :PI oto mamy pierwszy przepis powstały we współpracy z firmą BeVege i użyciem ich nowych, wegańskich produktów . Zastanawiacie się co takiego wymyśliłam? Otwierając paczkę, od razu
Smiling ShrimpTureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy
Be Fit Be StrongO zdrowotnych właściwościach imbiru pewnie już słyszeliście*. To wspaniały środek zapobiegawczy przeciwko infekcjom, remedium na ciążowe mdłości, a nawet podobno może zapobiegać nowotworom. Ale polecam Wam
Lamarida.plOd kilku dni jest piękna złota jesień. W ogrodzie zbieram pierwsze zbiory. Gruszki i jabłka goszczą u mnie co roku, więc zawsze coś z nich przygotowuję
Truskawkowa FiestaSkładniki: matiasy 8 sztuk, musztarda miodowa 2 łyżki, przyprawa do piernika Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier 1 łyżka śledzie matiasy dobrze wymoczyć w
W Mojej Kuchni LubięTamten tydzień obfitował u mnie w pieczone potrawy. Była tarta, pizza, zapiekanki i były pizzerinki. Właśnie te, które możecie niżej obejrzeć. Nie mogło na nich zabraknąć
Kuchnia w czekoladzieNie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię. Najlepszy tatar
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witajcie po kilkudniowej przerwie. Trochę się działo a tam gdzie byłam istniał problem z łączem internetowym. Wróciłam i wracam też do bloga. Mam nadzieję, że Was
Smaki EwyZdecydowanie bardziej lubię hot dogi w takiej formie niż klasyczne, czyli parówki wsadzone zazwyczaj w kupną bułkę:). Ciasto nie wymaga wyrastania, zagniatamy, oblepiamy nim parówki i
Szefowa kuchniGrzybowy sezon w pełni:) Na kolację przygotowałam więc podwójnie grzybowy quiche:) Świeże kurki z odrobiną boczku i sera cheddar zalałam grzybowym sosem Winiary. Wyszło wyśmienicie:) Przepis
Smaki Na TalerzuSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaPropozycja na dzisiejszą kolację to naleśniki. Dzięki wykorzystaniu dyni naleśniki są fajnie żółciutkie i ciekawe w smaku. Składniki: - 200 g dyni - 1/2 szklanki mleka - 1/2
Zainspirowana w kuchniWitajcie :-) Dzisiaj przepis na pyszne pieczone pierożki z nadzieniem z indyka, suszonego pomidora, oliwek, papryki i kukurydzy. To wszystko podsmażone z dodatkiem przyprawy kebab - gyros, zawinięte
kruche babeczkiOrzechowy posmak mąki orkiszowej w połączeniu ze słodkimi figami, serem gorgonzola, prosciutto i rukolą ... Danie na pięć plus, wszystkie składniki łączą się perfekcyjnie, tworząc niemal idealną
Garniec Magalie