Sklepowy majonez to na ogół prawdziwa tablica Mendelejewa. Warto więc pokusić się o zrobienie go samemu by mieć pewność co do makro i składu. Otrzymamy k
Ola la LCHFNie wiem jak u was,ale u mnie w domu co niedzielę musi być rosół-i co tydzień próbuję jakoś wykorzystać mięsko ,czasem robię potrawkę
Swojskie jedzonkoWątróbkę jem bardzo często, tak jak paprykę. Aby wszystko było złożone w jedną wyśmienitą i pożywną całość dodałam komosy ryżowej białej. Smak jest wykwintny! Składniki: 100
Truskawkowa FiestaOtrzymałam do przetestowania czarny czosnek w paście oraz w ząbkach. Kiedy piszę ten post smakuję z nim grzanki. Bardzo esencjonalny w smaku. Bez zapachu czosnku lekko
AZgotuj!Pewnie większość z Was zastanawia się czy można przygotować pasztet, który będzie przygotowany jedynie z produktów roślinnych – można . Ja osobiście jestem mięsożercą , jednak to danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 bułki, 10 dag szynki w kawałku, łyżka masła
JejKuchniaDziś mam dla Was przepis na prawdziwy klasyk, wielu z nas kojarzący się z dzieciństwem i latami swojej młodości – przepis na puszyste, drożdżowe racuchy. Bardzo
Ostra na SłodkoKapsalon to holenderska wersja kebaba. Domowa wersja jest wyjątkowo smaczna i przygotowana ze składników, które sami wybieramy. Danie to tradycyjnie przygotowuje się w aluminiowych foremkach i
e-PrzepisyKulinarneGdy piszę ten wpis siedzę pośrodku pustyni, a dokładnie w Dubaju. Miasto, w którym stykają się kultury i kuchnie z całego świata, dosłownie z całego. Można
PaleoLifeSkładniki: 5 buraków (średniej wielkości) 2 cebule 6 ząbków czosnku Marynata: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli
Qchnia po prostuTak, tak świnki w kocykach :-) Przepis na nie pochodzi z książki "ABC gotowania 3" Mariety Mareckiej. Recenzja książki tutaj ( klik ). W oryginalnym przepisie autorka użyła kiełbasek
kruche babeczkiNiezastąpiona w przypadku zup i kremów. Świetna także w wersji... Artykuł TARTA DYNIOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENa śniadanie, ale nie tylko idealnie sprawdzą się przepyszne placuszki z jabłkiem. W dzieciństwie często gościły u nas w piątek jako obiad. Najbardziej smakują z dżemem
Gotuj z MąkąSezon grzybowy w pełni więc rydze często goszczą na naszym stole. Tym razem całkiem zwyczajnie smażyłam je na maśle a potem polałam karmelizowanym czosnkiem. Zwyczajnie to
Moje Małe CzarowanieWzbraniałam się przed robieniem tart czy to wytrawnych czy na słodko, jakby były jakąś skomplikowaną potrawą do przygotowania tylko dla wtajemniczonych. Sama nie wiem dlaczego
Simply Food