W tym roku jabłonie w ogródku mojej babci oszalały i obsypały nas taką ilością jabłek, że musimy je rozdawać na lewo i prawo, bo sami
Simply FoodBrownie z pomarańczą? Dlaczego nie! Gotowanie jest po to, aby kombinować z składnikami! Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3
Truskawkowa FiestaKiedy pierwszy raz zjadłam langosza zakochałam się w nim od pierwszego kęsa. Porównałabym go do oszukanej pizzy, ale takiej bardzo pulchnej i aromatycznej. Langosz
ChilliJemyLubicie pieczone warzywa na zimno? Taką sałatkę z pieczonej cukinii zrobiłam dziś na lekką kolację. Niby nic szczególnego a tak bardzo zmienia smak i można dowolnie
Smaki ArmineSkładniki: (na3 porcję, 6 szt.) - jaja 3 szt. - WPC (odżywka białkowa) 60 g - mąka żytnia (30 g) - jogurt naturalny gęsty (150g) - banan – 2 szt. (220g) - masło
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 300 ml wody 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli Farsz: 700 g mięsa wieprzowego (szynki) 2 cebule 6
Qchnia po prostuDzisiejsze danie mogę nazwać jesiennym wspomnieniem z wakacji. Migdały i kasztany przywiozłam z urlopu, akurat teraz w Andaluzji jest sezon na nie, kasztany sama nazbierałam, a
Quinoa Raz!Jak już nie raz Wam pisałam w swoim gotowaniu uwielbiam inspirować się kuchniami światami i daniami z podróży, które już za mną, albo które dopiero na
Ostra na SłodkoKlasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4
kuron.com.plDzisiejszy przepis jest dla wszystkich tych, którzy tak, jak mój starszy Synek, uwielbiają kalafior Są to placki kalafiorowo- serowe, z dodatkiem musztardy miodowej. Pyszne, delikatne i
Smaki ArminePrawdziwe fusion, czyli tak jak lubię. Meksykańskie tacos podałam z holenderskimi trzema rodzajami sera oraz polską wytrawną konfiturą zwaną śliwka marokańska ;) Dosyć duży rozstrzał w regionach
Mienta blogSzybki pożywny deser z kilku składników, który zrobisz raz dwa Składniki: puszka brzoskwiń 400 ml śmietanki 30 % 350 ml jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru
W Moim Magicznym DomuProziaki czyli chlebek sodowy, jest smaczny i wyjątkowy. Na Podkarpaciu szczególnie znany, a przepis z pokolenia na pokolenie jest przekazywany. Ciasto na bazie maślanki, kwaśnej
Moniki SmakołykiLubicie bakłażany? Jeśli tak, to polecam takie oto ruloniki z bakłażana z serem i zieleniną. Nadają świetnie jako przystawka albo dodatek do obiadu. Są pyszne, delikatne
Smaki ArmineNachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko Składniki: – 200g mąki pszennej – 200g mąki kukurydzianej – 120g masła
Smaki Armine