już nasz trzecie Wyzwanie. Tym razem blogerek i blogerów. Temat typowo karnawałowy czyli przekąski. Ja miałam dwa pomysły z czego wybrałam sałatkę z dodatkiem fety. A podałam ją w wydrążonych połówkach awokado. Zapraszam na przepis. U mnie na cztery porcje. Składniki : * 2 dojrzałe awokado * 25 dag domowego sera feta * kilka plasterków szynki * pomidor * 1/4 główki sałaty lodowej * 2 kawałki papryki
Magiczne Życie MartyWyniki ogłoszę 6 czerwca na FB . Nagrody : 02.05.2014 09.05.2014 16.05.2014 23.05.2014 30.05.2014 Warunki wzięcia udziału w rozdaniu : 1) Na maila marta25urb@wp.pl wyślij zdjęcie + przepis na dowolne danie, przystawkę, przekąskę, deser bądź napój. Nie ma ograniczeń, wyślij przepis na swoje ulubione danie! W temacie maila napisz KONKURS/ROZDANIE , w treści oczywiście przepis, zdjęcie oraz zgodę na publikację w galerii FB bloga
Magiczne Życie MartyCześć :) Dzisiaj zapraszam Was na smaczne śniadanie :) Chociaż możecie również mój pomysł wykorzystać na deser, czy też przekąskę w ciągu dnia :) Niedawno dzięki uprzejmości Irving Tea dostałam paczkę z nowymi herbatami. Zatem zabrałam się do testowania ich od razu :) (kurier przywiózł paczkę o 9:30) Niniejszy post poświęcę 'Herbacie na dzień dobry' :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćCześć! Dziś pragnę Wam zaprezentować proste i szybkie wafelki. Zwykły piszinger oblany czekoladą w posypce z płatków Fitella całkowicie odmienią Wasze spojrzenie na andruty. Tą słodką przekąskę przygotujecie w mniej niż 10 min. Zapraszam! Poprzednie przepisy z Fitellą: #1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym #3 Ciasteczka musli #4 Batoniki musli Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćKUKBUK'u. Bardzo smaczne babeczki wytrawne z porem, serkiem czosnkowym i rzeżuchą. Ja jeszcze do kilku dodałam roszponkę, też wybornie smakowały. Kilku znajomych powiedziało również, że to dobra przekąska do piwa. Sprawdzicie? ;-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWaszą zachciankę! Przepis poznałam na warsztatach Akademii Smaku Siemens (o warsztatach pisałam tutaj ), jednak nieco go zmodyfikowałam. Serek camembert z płynnym wnętrzem, słodkie bakalie i sałata równoważąca słodki smak. Przekąska dająca dużego kopa energetycznego, idealna dla studentów, w końcu nadchodzi sesja, a orzechy są Waszym przyjacielem w tym czasie :-). Szybko się ją przygotowuje i możecie do niej wykorzystać takie bakalie
Pora coś zjeśćprzygotować pudding chlebowy! Na blogu znajdziecie już caramel croissant pudding wg. przepisu Nigelli, ten, który prezentuję Wam dzisiaj jest o wiele mniej słodki, dodatkowo z kwaśnymi wiśniami. Całkiem smaczna przekąska, czy też danie na obiad lub kolację. Chleb nasiąka mleczną masą, staje się miękki, a wierzch przypieczony i chrupiący, bardzo dobry sposób na wykorzystanie suchego chleba :-). Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćjecie płatki owsiane nie tylko ze względu na ich zdrowotne i dietetyczne właściwości, ale po prostu lubicie ich smak, ten przepis jest dla Was. Takie owsiane kuleczki są świetną przekąską, zamiennikiem dla słodkich i kalorycznych batoników
Smakołyki Berenikiteż zrobiłam. W słoiku ułożyłam przygotowane kiełbaski, zalała ostudzoną zalewą i odstawiłam na 3 dni. Po otwarciu przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięte w słoiku z zalewą. Idealne jako przekąska lub zagrycha
W kuchni Karmel-itkiwody.* Wstawiłam do pieca i piekłam około godziny. Jeśli zacznie coś za bardzo się przypiekać, mięso lub kalarepki, przykryć aluminiową folią. Podałam ciepłe, ale idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno. * Woda, podczas pieczenia, będzie wytwarzać parę. Kalarepki będą bardziej miękkie, delikatniejsze, a jednocześnie nie wysuszą się zbytnio - zostaną soczyste. Smacznego życzy Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiKarnawał to nie tylko góra słonych małych przekąsek, które idealnie sprawdzają się na tanecznych imprezach, gdzie tłum ludzi szaleje na parkiecie. słodkości mają tu swoje miejsce. Też najlepiej, kiedy są to małe słodycze, łatwe do wzięcia i zjedzenia w rytmie muzyki. Ciasta owszem, mogą być również, ale kiedy przewidujemy jakąś przerwę na kawę. W przypadku szaleństwa tanecznego warto pamiętać
W kuchni Karmel-itkiMnogość różnych przekąsek na sklepowych półkach mnie przytłacza. Jest tego tyle, aż w głowie się kręci. Orzeszki solone, w czekoladzie, mieszanki studenckie, chipsy, paluszki, krakersy, jakieś chrupki, bakalie, czy też właśnie bananowe chipsy. Większość z tych przyjemności kosztuje nas dodatkowymi kilogramami, są bowiem źródłem tłuszczu i cukru, jeśli mowa tu o produktach przetworzonych (pomijam bakalie i orzechy bez dodatków
W kuchni Karmel-itkiwierzch układamy odcedzoną sałatkę z ogórka. Okrasę kroimy na równe kawałki i układamy na ogórkowej sałatce,a wierzch ozdabiamy kawiorem z łososia, który podkreśla smak powstałej przystawki / przekąski. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidokładnie mieszam ze sobą. Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam wierzch i wstawiam do piekarnika. Koszyczki piekę 15-20 minut, aż pięknie zbrązowieją. Świetnie się sprawdzą jako ciepła przystawka, przekąska czy jako ciepła kolacja. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki