przekąski - 41322 przepisów (strona:1388/2755)

Chrupkowe ciasto (nie tylko) dla dzieci :) 23950

Dziś będzie śmieszny przepis :) Na słodziutko... Znakomita przekąska dla dzieci a przede wszystkim coś innego i prostego ! Oczywiście można indywidualnie modyfikować. Ja dziś zrobiłam przepis podstawowy ale w wariantach podam co można dodać jeszcze. Głównym składnikiem są....chrupki kukurydziane ! Dzieci je uwielbiają. Ja sama podkradam je mojemu brzdącowi :) A w towarzystwie słodkiej polewy są jeszcze lepsze :) A więc polewę

Olikowa kuchnia
Sałatka z kabanosami 442

Dziś będzie krótko i na temat :) Nie będę się specjalnie rozpisywać. Sałatka to sałatka. Najlepsza przekąska na imprezach, dodatek do wędlin, obiadu czy grilla. Smakuje zarówno kobietom jak i mężczyznom ale wiadomo...szczególnie odpowiada Panom, ponieważ jest z kawałkiem kiełbachy i troszkę pikantniejsza :) Jest to jedna z ulubionych sałatek moich znajomych. Więc potrzebować będziemy: 1 op. kabanosów- 380g 1 papryka

Olikowa kuchnia
Francuskie ślimaki z szynką i serem 190

Dziś użyłam ciasta francuskiego gotowego, ale już niedługo zrobię je sama i pokaże na blogu jak mi to wyszło. Ślimaki są świetne na śniadanko ale również sprawdzą się jako przekąska imprezowa lub dodatek do piwa :) Do zrobienia ślimaków potrzebujemy: 1 op. ciasta francuskiego 1 cebula 15 dag szynki 15 dag sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany

Olikowa kuchnia
Jajka inaczej 194

żółtku ale starajmy się pokryć nim całe białko, żeby przypominało całe jajko :) Jajka możemy również podać w takiej postaci, ,muśnięte majonezem i posypane szczypiorkiem. Ja jednak robię ciepłą przekąskę i panieruję je w jajku i bułce. Podaję je z pysznym sosem jogurtowo-ziołowym.  Jogurt mieszam z majonezem i posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawiam sokiem z cytryny, solą cukrem

Olikowa kuchnia
Domowe zapiekanki z pieczarkami 834

zapiekanki. Często robię je na szybko z samym serem. Ale od czasu do czasu lubię je urozmaicić czymś jeszcze. Nie tylko dzieci na pewno będą się cieszyć z takiej przekąski ale i dorośli. Długa bagietka, trochę pieczarek, szynka, pomidor, papryka...wybierasz co chcesz! Pyszne i jakie proste i szybkie. Moja wersja dzisiejszej zapiekanki wygląda tak: Składniki: 1 bagietka

Olikowa kuchnia
"Kuchnia Tajska" -Christine France wyd. Firma Księgarska Olesiejuk; kilka słów o książce 146

bogatym wnętrzem, książką uda się to osiągnąć. W książce znajdziecie wiele prostych i ciekawych przepisów, nie raz nie dwa zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem

SMYKWKUCHNI
Od czego zacząć, czyli kilka słów o MOTYWACJI 142

jestem dietetykiem, aby układać specjalne diety, ale trzeba zapamiętać kilka ważnych zasad dotyczące żywności jakie musimy jeść. wykluczamy nie zdrowe jedzenie, typu fast-foody, chipsy, batony i inne przekąski, które nie dają nam żadnych pożytecznych wartości odżywczych. zaczynamy być 'zboczonymi osobami' jak ja to mówię, czyli rozpoczynamy czytać etykiety, które znajdują się z tyłu opakowań. Nie kupujemy tych produktów, które

Truskawkowa Fiesta
Spring rollsy z warzywami 331

zewnątrz temperatura przekracza 30 stopni często nie mamy ochoty ani na jedzenie, ani na gotowanie. Spring rollsy z warzywami to wietnamska przekąska, która jest wyjątkowo lekka i do tego nie wymaga gotowania. Są to po prostu chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy. Niby nic – a jednak spring rollsy maczane w słodko-słonym sosie są pyszne. Idealne na upał, lekkostrawne

Poezja smaku
73.Rumiane zawijasy: czyli wytrawne rogaliki z kurkami! 247

Witajcie kochający gotować! Lubicie kurki? Mam ogromną nadzieję, że tak, bo kurki smakują równie przyjemnie jak przebiega ich zbieranie (: Te urokliwe, małe grzybki z pięknym żółtym

Symfonia Smaków
CHMIELARNIA MULTITAP, WARSZAWA - KUCHNIA TAJSKO-NEPALSKA I PUB. 215

zawartości alkoholu 10,2 % (mocno alkoholowe, ciężkie i zatykające, bardzo długo utrzymuje się posmak w ustach, niestety zbyt wysycone, bo się odbija). Każdy znajdzie coś dla siebie. Piwosz przekąski i dania idealnie grające z piwami, pomimo swej orientalności, a także wegetarianin, weganin i mięsożerca. Jedzenie warte swojej ceny. Nie należy do tanich, ale również nie urywa portfela. Zjedliśmy porządnie, smacznie

W kuchni Karmel-itki
Męska rzecz. 161

To prawdziwy męski przepis. Kanapka z dużą ilością mięsa, sera, pysznym sosem musztardo-miodowym i do tego na ciepło. Mmm... Składniki: stek: Przyznam,  że nie

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: omlet z zielonymi warzywami 203

dzisiaj jeszcze jeden przepis z serii odchudzonej o której więcej informacji znajduje się tutaj . Propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę. Niby rzecz prosta bo po prostu omlet, jednak: wersja odchudzona wersja przepyszna wersja z zielonymi warzywami, a zielone warzywa, to samo zdrowie: zawierają kwas foliowy, mają mnóstwo błonnika, do tego tysiąc innych zdrowych spraw i co najważniejsze mają działanie antynowotworowe Inspiracja

Brzuszki Łakomczuszki
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 485

kiedy pierwszy raz ją posmakowałam nic się nie zmieniło. Niezmiennie najlepsza. Rozgrzewająca, słodka, kwaśna, pikantna i idealna na chłodne, zimowe i jesienne dni, wiosenne obiadki i letnią przekąskę. No chyba nie ma na świecie lepszej zupy. Po wielu zmianach różnych przepisów wreszcie mam swój- WŁASNY, idealny.  Składniki: pierś z kurczaka około 300 gram łyżka oliwy z oliwek grzyby

Mango Papaja
Tartaletki z fetą, szynką parmeńską, ricottą i goudą 182

pieprzem oraz wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Gotowe. Zamiast ciasta kruchego można użyć gotowego ciasta francuskiego- znacznie mniej pracy. Mimo to, jest to świetna przekąska

Mango Papaja
Grzyby. Do smarowania. Pasta grzybowa z kurek i moreli 222

Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem. Pasta kurkowa pachnie lasem a w smaku jest mocno grzybowa, słodko-pikantna i pyszna. Można przygotować pastę grzybową z innych gatunków - radziłabym jednak nie mieszać różnych bo np. borowiki i kurki mają zupełnie inny

Smaczna Pyza