Paszteciki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i serem smakują rewelacyjnie nie tylko na ciepło, ale również na zimno. Świetnie się sprawdzą na kolację lub przekąskę. Wiem, że do Nocy Sylwestrowej jeszcze daleko, ale wierzcie mi, że taka przekąska będzie idealna, bo paszteciki są przepyszne i świetnie się prezentują. Muszę przyznać, że mój mąż zapytał nawet, czy możemy zjeść paszteciki na obiad
Passions hobbies lifeMałe co nie co na niewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 24 sztuki Składniki: 160 g fileta z indyka 50 g sera mozzarella 4 sztuki pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek 120 g sera camembert 4 plastry szynki 8 sztuk pieczarek marynowanych 2 sztuki
KuchniaWeDwoje.plŚledzie z cebulką to pomysł na słoną przekąskę. Idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Łatwe do przyrządzenia i bardzo smaczne. Składniki na porcję dla 4
UgotowaćJeżeli nie macie pomysłu na słone przekąski to zachęcam do przyrządzenia bagietek faszerowanych serkiem wiejskim, szynką, rzodkiewką, ogórkiem oraz szczypiorkiem. Proste do przygotowania i bardzo smaczne
Ugotowaćpâté z kurzych wątróbek, przepis banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. W 30 minut można przygotować elegancką przekąskę do wina i podać np. na Sylwestra, bardzo będzie też pasować jako przekąska na wytworną kolację dla gości, podana w formie tartinek czy tylko na bagietce. Często przygotowuję ten pasztecik w różnej postaci, tym razem przygotowałam Pâté z drobiowych wątróbek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKochani o to kilka propozycji na domówkę sylwestrową! Dzisiaj zebrałam z bloga kilka propozycji na przystawki i przekąski, które sprawdzą się na imprezce sylwestrowej! WYSTARCZY, ŻE KLIKNIECIE W ZDJĘCIE ŻEBY PRZEJŚĆ DO PRZEPISU! Sushi z łososiem i paluszkami krabowymi! Pomidory z mozzarellą! Nie wymagają zbyt wiele czasu, smakują bosko, są przyjemną przekąską i do tego niskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym
SMYKWKUCHNIRolada serowa nadziana szynką, pastą jajeczną i sałatą to przekąska na słono, która zachwyci gości. Wbrew pozorom jej przygotowanie jest bardzo proste. Poniższa rolada świetnie smakuje
UgotowaćPomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami
UgotowaćPyszna rolada szpinakowa z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem, idealna na święta Bożego Narodzenia lub sylwestra. Składniki: Ciasto : 2 op. mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 2
Bajeczna KuchniaPrzed nami Sylwester, a co za tym idzie trzeba pomyśleć o jakiś przekąskach. W tym roku niestety pracuję w Sylwestra, więc będę miała mało czasu na pichcenie. Dla zapracowanych mam świetny przepis na szybkie zapiekanki. Nadają się one idealnie na szybką kolację, przekąskę, czy studenckie danie :-) Przepis jest tak prosty, że możemy go modyfikować i dobierać składniki wedle swoich upodobań
Ana Mari's worldPrzed nami Sylwester, a co za tym idzie trzeba pomyśleć o jakiś przekąskach. W tym roku niestety pracuję w Sylwestra, więc będę miała mało czasu na pichcenie. Dla zapracowanych mam świetny przepis na szybkie zapiekanki. Nadają się one idealnie na szybką kolację, przekąskę, czy studenckie danie :-) Przepis jest tak prosty, że możemy go modyfikować i dobierać składniki wedle swoich upodobań
Ana Mari's worldRolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Na co dzień wolę łagodne smaki, dlatego jak dla mnie
UgotowaćPowoli zapominamy o minionych Świętach... Trzeba wziąć mały oddech i zacząć przygotowywać się do Sylwestra, który już lada moment. Był
Kulinarne przygody GatityTo klasyczna grzanka pochodząca z Włoch, a dokładnie z Toskanii. Idealna przekąska na spotkanie towarzyskie, bądź wieczór we dwoje. Choć jej pierwowzór, to jedynie chleb zapiekany
Ania i Marcin gotująPoszukujecie ekspresowej do przygotowania przekąski? Takie są z pewnością paluchy z ciasta francuskiego z pesto. Ja wybrałam czerwone, ale równie dobrze możecie użyć zielonego – zasada przygotowania będzie bez zmian. Do tego kilka minut w piekarniku i gotowe! U mnie pojawiły się na Sylwestrze, ale okazji do ich przygotowania w ciągu roku jest mnóstwo – np. teraz trwa karnawał
Pasja Smaku