Wyobraźcie sobie, siebie patrzących przez okno drewnianego, małego domku. Za oknem białe szczyty gór z grafitowymi bruzdami skał wystających spod śniegu, ośnieżone sosny, świerki i modrzewie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaRolada marchewkowa jest bardzo fajną przystawką. Zastanawiam się, dlaczego dotychczas nie podałam przepisu na tym blogu. Pewnie przez roztargnienie, bo myślałam, że jest tutaj od dawna
dolcevitainmykitchenKolejny hit wśród blogerów kulinarnych - ciasto pomidorowe. Ja też postanowiłam je upiec! Jest rewelacyjne i absolutnie nie czuć smaku pomidorów. Przygotowuje się je w niecałe 10
Truskawkowa FiestaWybaczcie mi moją długą nieobecność, lecz ostatnio moje życie obróciło się o 180 stopni! Z dniem 5. stycznia w domu pojawił się nowy członek rodziny –
Be Fit Be Strongskładniki: 2 arkusze ciasta francuskiego ok. 150 g sera mozzarella lub dowolnie innego ulubionego ok. 150 ml sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego lub ketchupu oregano, suszone
Domowy Smak JedzeniaPoniższe ciasteczka cytrynowe skradną serce fanom kruchych słodkości 😊 Chrupiące z zewnątrz i lekko miękkie w środku. Bardzo łatwe do przygotowania. Ciasteczka idealnie się pieką i świetnie
UgotowaćPrawdziwa tortilla ziemniaczana kojarzy mi się oczywiście z Hiszpanią. Tam też jadłam ją po raz pierwszy. Tortilla ziemniaczana w hiszpańskim stylu W Hiszpanii tortillą zajadają się
mecooksW Nowy Rok weszłam z postanowieniem jeszcze większej dyscypliny dotyczącej gospodarowania jedzeniem. Od wielu lat staram się ograniczać do minimum wyrzucanie nadwyżek. Nie służy to niczemu
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatka warstwowa z kurczakiem to bardzo ciekawa propozycja sałatki na każdą okazję. Przygotowanie jej nie zajmuje zbyt wiele czasu, a łączy w sobie smak kurczaka, świeżych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Spaghetti frittata to pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam w lodówce ugotowany makaron. Postanowiłam przygotować wersję nie smażoną, a pieczoną, która praktycznie robi się sama
Gotowanie i blogowaniePołączenie wątróbki z miodem. WOW, pysznie. Dziękujemy za przepis Grzegorz Labuda. Składniki 600 g wątróbki indyczej 2 średnie gruszki 100 g wędzonej szynki 1 łyżka
R'n'G Kitchenskładniki: 2-3 cebule 150 g mąki orkiszowej lun pszennej 250 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta tłuszcz
Domowy Smak JedzeniaW naszym domu wszyscy uwielbiają drożdżówki z serem. Nie ważne jaką ilość zrobię, zawsze znikają w mgnieniu oka. Dobrze, że zdążyłam
kuron.com.plZrobiłam te śledzie po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Najlepiej smakują jak postoją w lodówce dwa, trzy dni. Chociaż można jeść już na drugi
Agusiowe smakołykiKażdy kto choć raz odwiedził Cieszyn wie doskonale, że prawie na każdym rogu (no dobra, nie na każdym rogu, ale w prawie każdym sklepie „Społem
Smaki Na Talerzu