Proponuję coś ciepłego na śniadanie lub kolację CHRUPIĄCE BUŁECZKI . Danie proste, ale bardzo smaczne i można je przygotować nieco wcześniej .Co jest bardzo ważne, jeśli mamy do przygotowania kilka potraw. CHRUPIĄCE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor
Kuchnia BeatyJestem fankom prostej polskiej kuchni, która może nie jest dietetyczna, ale jaka smaczna!! Dla smakoszy wieprzowiny kolejny przepis na ŻEBERKA . ŻEBERKA W SOSIE WŁASNYM SKŁADNIKI: 1kg. żeberek 10 dag. mąki po cztery ziarna ziela angielskiego, pieprzu 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula 2 liścia laurowe margaryna, sól, pieprz, ewentualnie kostka pieczeniowa knorr WYKONANIE: Pokrojone żeberka posypać solą i pieprzem
Kuchnia BeatyProste potrawy potrafią zachwycić, dziś eksperymentowałam ze śledziami. Smak korniszonów i czosnku, delikatnej szalotki i czerwonej cebuli w połączeniu z kawałkami śledzi zadowoli każdego miłośnika intensywnych smaków... ŚLEDZIE W SOSIE CZOSNKOWYM- proponuję z dodatkiem chrupiących bułeczek prosto z piekarnika. SKŁADNIKI: 4-5 płatów śledzi w zalewie octowej SKŁADNIKI SOS: 3-4 ząbki czosnku 1 szalotka 1 cebula czerwona
Kuchnia BeatyWszyscy zachwycają się tym kremem, nazywany jest królem wśród francuskich deserów- bardzo prosty, a w swoim smaku doskonały. Jak wiecie słodkości wcale nie są moją najmocniejszą stroną, ale postanowiłam zmierzyć się z tym kremem! SKŁADNIKI: 500 ml. śmietanki 36% 5 żółtek 1/5 szkl. cukru laska wanilii WYKONANIE: Do garnka wlewamy śmietankę, rozcinamy laskę wanilii, wyjmujemy nasiona, całość wkładamy do śmietany
Kuchnia BeatyPiegusek to ciasto dzieciństwa moich dzieci. Bardzo dawno go nie robiłam, dziś robię je na życzenie mojej córki, która zatęskniła za jego smakiem. Jest , to dość szybkie i proste ciasto, jednak bardzo smaczne. Nie jest trudne w przygotowaniu, myślę że poradzą sobie z nim nawet początkujące Panie domu-zachęcam! Przepis zaczerpnęłam z internetu, ponieważ mój gdzieś przepadł, ma trochę
Kuchnia Beatyoznaczać czego trudnego, nieosiągalnego, ekstrawaganckiego i horrendalnie drogiego. Wystarczy nadać odrobinę finezji, aby coś, co wydawałoby się mało eleganckie, zyskało na statusie. Tatar z wędzonego łososia stanowi bardzo prostą przystawkę, która pomimo łatwości w przygotowaniu, jest bardzo elegancka, wykwintna i nadaje się na każdą ważniejszą okazję. TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA /własny;/ na 2 porcje 200g wędzonego łososia
W kuchni Karmel-itkipomyślałam. I jak pomyślałam, tak zrobiłam :) Jeszcze ciepłe kawałki sera ułożyłam na sałatce z pikantnej rukoli, słodkiej pieczonej papryki i cierpkich zielonych oliwek, która świetnie zrównoważyła ciężkość sera. Wyszło proste, ale efektowne danie, którego nie powstydziłabym się podać gościom. Halloumi w sezamowej panierce na sałatce z rukoli, pieczonej papryki i oliwek przepis własny Składniki (na 3 porcje
Chilli Czosnek i Oliwarolę główną odgrywają jogurt i owoce upodobałam sobie w szczególności. Deser nie musi zawsze oznaczać bomby kalorycznej, pełnej czekolady i dodatków z bitej śmietany czy innych słodkości. Może być prosty. Bo najważniejsze, by spełniał swoje główne zadanie jakim jest "radowanie" naszego podniebienia. Aż szkoda, że przed podaniem nie zdążyłam zrobić zdjęcia wspaniałego środka deseru, pełnego pięknych kawałeczków jabłka... Ale myślę
Słodkie okruszkisposobów, uwielbiany przez wiele osób. Nie trzeba mu wiele, aby wydobyć z niego to coś. Przy pędzącym tempie życia przy czasach gdzie wszytko można kupić w "gotowcu" zapominamy o prostych połączeniach o dodaniu podstaw to co robiły nasze babcie sól, pieprz, miód, cytryna, masło. Do dziś wiele z nasz pamięta babciny smak a nie miały dostępu do gotowych mieszanek przypraw
Basia w kuchniHimmel und Erde to klasyk kuchni niemieckiej.Bardzo proste,szybkie,syte i pożywne danie do przygotowania z tanich i popularnych składników.Są to przysmażone plasterki kaszanki ułożone na puree ziemniaczanym z musem jabłkowym.Delikatny słodko-kwaśny mus jabłkowy idealnie komponuje się ze smakiem ciężkiej kaszanki.Całość przybrana jest smażoną cebulką z boczkiem,która dopełnia całość smakowo.Pierwsza część członu nazwy dania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trochę wystygnie, przełożyć do foremek zostawiając miejsce na galaretki i odstawić do lodówki na ok. 30-45 minut (ja przekładałam budyń łyżeczką i delikatnie wygładzałam, co nie było proste, bo budyń lepił się do łyżeczki. Musiałam sobie pomagać drugą zsuwając budyń delikatnie do foremek) Gdy galaretki przestygną, wstawić je lodówki i gdy zaczną gęstnieć zmiksować je na piankę (użyłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdojrzałe awokado 1/2 opakowania półtłustego twarogu (przy założeniu, że całe opakowanie to 250 gramów) 1 łyżka śmietany 1 mały ząbek czosnku ew. czosnek granulowany sól pieprz Wykonanie jest bardzo proste. Awokado obrać i wyjąć pestkę. Uwaga, śliskie! Będzie uciekać:) Rozgnieść widelcem Czosnek przecisnąć przez praskę i dołożyć do awokado - wymieszać Dołożyć twarożek, śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkąd czerpiesz pomysły na dania? Czy są to książki kucharskie, przepisy od znajomych, internet czy Twoja wyobraźnia? I moje nominacje (kolejność przypadkowa). Muszę powiedzieć, że wybór nie był prosty. Wiem ile czasu pochłania przyrządzenie potrawy, zrobienie zdjęć na bloga i to, żeby pierwsze wrażenie było smaczne. Przecież najpierw je się oczami:) 1. http://patricia-bakes.blogspot.com
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDanie to jest bardzo proste do wykonania. Naprawdę warto poświęcić tę godzinę na przygotowanie ponieważ przyjemność z jedzenia jest ogromna:) Składniki: pałki (podudzia) z kurczaka - nie podaję ilości, ponieważ jest to sprawa indywidualna, a ilość reszty składników nie będzie mieć znaczenia sól pieprz słodka papryka margaryna i woda do smażenia/duszenia Zdjąć z pałek skórę (ewentualnie zostawić jeśli ktoś
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com