Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo(...)wymieszać łyżką. Dodać rodzynki i płatki migdałowe, wymieszać. 3. Cukinię osączyć w rękach. Do mokrych składników wsypać suche i dodać osączoną cukinię, wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub do usztywnionych papilotek, tak jak ja ( patrz FILM ). 5. Babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra
Mała Cukierenkatemu i przed urlopem chciałam się podzielić z Wami przepisem. Niestety awaria komputera przesunęła plany w czasie. Co się odwlecze, to nie uciecze :) Zachęcam do przygotowania tego prostego, szybkiego i przepysznego deseru :) ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 1 łyżka cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany nadzienie: 3 łyżki puree z dyni
Mienta blogroku bardzo obrodziły. Wiele z nich powędrowało do słoików jako kompoty, konfitury, jabłka prażone do jabłeczników na zimę, a trochę trafiło właśnie do tego przepisu. Szybkie, proste i smaczne czyli takie ciasto jakie lubię najbardziej :) Przepis pochodzi z tej strony. Składniki na ciasto: 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 szklanki mąki
Słodka Kraina WypiekówProsty, szybki, łatwy i ... naprawdę smaczny sernik na zimno. Właściwie nie wiem czy nazwa "sernik" nie jest tu zbyt wygórowana, bo z serka i śmietany uzyskamy bardziej delikatnego śmietanowca niż sernik, ale ... przyjmijmy, że jest to sernik 😉 Przepis oczywiście możemy dowolnie modyfikować zamieniając truskawki np. na brzoskwinie, ananasy czy inne ulubione owoce. Myślę, że takie ciasto szczególnie sprawdzi się teraz
Walijskie Pichceniejagód sprawdzą się maliny czy borówka amerykańska. Polecam dodać naprawdę dużo owoców, wtedy ciasto jest jeszcze lepsze. Placek jest na tyle prosty, że nie ma możliwości powstania zakalca czy innej wtopy. Bardzo dobrze się kroi. Polecam bo nie tylko pyszny w smaku ale i prosty i szybki w wykonaniu. Do ciasta używam bardzo zimnego masła, które przed dodaniem do mąki
Mieszam w Garnkuponad 20 lat temu. Zawsze wychodzi, jest proste i szybkie. Czego chcieć więcej? Z tym ciastem wiąże się jednak mała anegdota. Otóż zaprosiłam sąsiadkę na ciasto. Na jednym ze znanych i lubianych blogów znalazłam przepis, który w połączeniu ze zdjęciem wydał mi się prosty i przede wszystkim zachwycający. Ciasto wyglądało pięknie :) Postanowiłam(...)byłam na siebie, bo przypomniałam sobie wtedy, że mam przecież sprawdzony wiele razy i jeszcze prostszy przepis na ciacho, które zawsze mi wychodziło. Upiekłam więc trzeci raz :) Zniknęło bardzo szybko, dobrze, że zdążyłam w ogóle jakieś zdjęcie zrobić ;) Składniki na okrągłą foremkę o średnicy 17 cm: 1 szklanka mąki pszennej , 2 jajka , pół kostki masła , pół szklanki
Codzienna kuchnia niecodziennamnie malinami serdecznie dziękuje. Powstało wiele soków, dżemów, konfitur, musów. Nie można oczywiście zapomnieć o wypiekach z owocami, a z maliny są wyjątkowo do tego stworzone. Ciasto szybkie , smaczne i super proste. Składniki: 1,5 szklanki maki pszennej (typ500) 200 g miękkiego masła 170 g cukru (użyłam drobnego do wypieków) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Kruszonka(...)mąki pszennej 50 g miękkiego masła 50 g cukru Składniki łączymy ze sobą do momentu, aż powstaną grubsze okruchy. Dodatkowo: 500 g malin Składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksując na najwyższych obrotach. Następne jajko wbijamy gdy poprzednie zostało dokładnie zmiksowane. Masa się może
Delicious Titbitsproste i szybkie do zrobienia ciasto z morelami ! Możesz użyć moreli świeżych lub tych z puszki. To ciasto ucierane z morelami idealne dla początkujących. Zawsze wychodzi i jest niezwykle wilgotne, pyszne! Aby zrobić to ciasto z morelami nie potrzebujesz nawet miksera. Do ciasta nie dodajesz też nabiału - ani mleka, ani jogurtu czy masła. Ciasto morelowe na oleju jest(...)niezwykle wilgotne i dłużej zachowuje świeżość. Jeśli szukasz prostych i pysznych ciast, to gorąco polecam Ci mój przepis na ciasto z owocami .. jest super
AniaGotuje.plpiękne, zielone śliwki, niepryskane i w dodatku zero robaków! Lwia część została zjedzona, kolejna przerobiona przez rodzicielkę na dżemy i kompoty. Ale nie mogło zabraknąć też ciasta z owocami! Przepis banalnie prosty, szybki. Użyjcie owoców, które macie, najlepiej sprawdzą się lekko kwaskowate, które będą kontrastowały ze słodyczą ciasta. Mniam! Ciasto ze śliwkami Przepis na średniej wielkości keksówkę Potrzebujemy: Składniki suche
Bananowe Polemojprzepisna.pl | Szarlotka z jabłek prażonych Szarlotka prosta i szybka. Składa się z kruchego ciasta i prażonych jabłek ze słoika. Polecam wykorzystać jabłka własnej produkcji, możecie je zrobić z tego przepisu ( klik, klik ). Inspiracja z blogu Moje Wypieki . U mnie wersja nieco zdrowsza bo z mąki orkiszowej i ryżowej, wy oczywiście możecie wykorzystać zwykłą mąkę pszenną, np. krupczatkę. Składniki
moj przepis naProste i w miarę szybkie do przygotowania ciasto z orzechami, a w nim zatopione gruszki. Jest miękkie i delikatne, a gruszki idealnie do niego pasują. SKŁADNIKI: 200g masła 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100g orzechów włoskich 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 4 gruszek Orzechy zmielić i wymieszać razem
https:KKuchniaMniamDziś przepis na przekąski z ciasta francuskiego zainspirowane pomysłem mojego kolegi. Niewielkie a pyszne. Ciasto francuskie można zrobić samemu ale nie jest to ani proste ani szybkie. Ja wykorzystałam opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego wędlina (np. szynka, salami) ser żółty pomidorki koktailowe Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć lub rozwałkować a następnie pokroić na małe keadraty
Mama Gotujedyni . Teraz nie pozostało już nic innego jak znaleźć jakiś fajny przepis na ciasto. Zainspirowałam się ciastem dyniowym z bloga Kwestia smaku , prostym i szybkim w przygotowaniu. W oryginalnym przepisie do upieczenia tego ciasta było wykorzystane masło, postanowiłam je zastąpić olejem rzepakowym. Użyłam Oleju Beskidzkiego
Kulinarne przygody Gatitywysycha szybko. Ciasto jest mięciutkie i aromatyczne nawet dwa dni po wypieku. Jeśli do tej pory baliście się ciasta drożdżowego, spróbujcie koniecznie ten przepis. Ciasto nie wymaga zbyt długiego wyrabiania a jego smak wynagrodzi Wam wszelkie obawy. Ciasto dobrze wyrasta w czasie pieczenia. Może nie wygląda na zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam(...)dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców sok, nie wpływa również na problemy z wyrastaniem ciasta. My uwielbiamy to ciasto jeść z zimnym mlekiem
Mieszam w Garnkuowoce. Dopiero co miałam okazję zerwać w sadzie kosze gruszek i jabłek, dlatego nie mam wymówki aby ich nie wykorzystać w kuchni :) Dziś zaprezentuję Wam na tyle prosty i szybki przepis na ciasto, że ja - mimo nowej pełnoetatowej pracy, miałam możliwość przygotowania w mniej niż 15 minut + pieczenie - chyba warto poświecić taką chwilę na przygotowanie domowego deseru? Zapraszam
Słodkie Przyjemności