Przepis dostałam od mojej Cioci z dopiskiem „zawsze wychodzi, proste, szybkie i niesamowicie puszyste”. Tak, to prawda, a do tego cudownie pachnące cynamonem. Znika w oka mgnieniu. To co, spróbujecie upiec? Do przygotowania blachy ciasta potrzebujemy: – 4 jaja – 1 szklankę cukru – 2 szklanki mąki tortowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka
Szybko Tanio Smacznieteż prosta wiejska kuchnia :) Taki przyświecał nam cel, aby pokazać połączenie kuchni wytwornej, czyli francuskiej, z prostą góralską alpejską kuchnią. Zobaczcie, co nam z tych przemyśleń wyszło :) Prawda, że to piękny widok :) Tak też myśleliśmy dobierając składniki, czyli ciasto francuskie, ser, przyprawy, które kojarzą się ewidentnie z Francją, do tego jaja, grzyby, masło, które nieodzownie prowadzą(...)wyjęciu z piekarnika dajmy zapiekance chwilę odetchnąć. Po ok. 5 minutach możemy podawać ciasto pokrojone w trójkąty. Nam najlepiej smakuje podawane z białym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem imbiru. Sos jest bardzo prosty :) 200 ml słodkiej śmietanki 12% rozgrzewamy w rondelku, dodajemy startego żółtego sera, sporo imbiru w proszku i odrobinę pieprzu. Doprowadzamy do rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu :) Gotowe
vegetanieprzepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Ten wypiek to dzieło mojej córki J , która podobnie jak ja, lubi pichcić w kuchni, a w szczególności wypiekać ciasta Polecam – bardzo smaczne
Pysznosci Babci BasiTo przepis na najłatwiejsze ciasto dyniowe, pełne korzennych przypraw. Na wierzchu delikatna, chrupiąca skorupka a pod nią ukryta miękka, słodka dynia. Muszę się przyznać, że kiedy
Słodkie Gotowanie25.06.2018 Lekki sernik, dość prosty w przygotowaniu. Na letnie upały idealny do popołudniowej kawy lub na jakąś okazję:)) Składniki Masa serowa 1 kg sera białego 200
gotuj ze mnąSłodka i prosta w przygotowaniu frużelina brzoskwiniowa poleca się do wypieków! Frużelinę robiłam tylko z owoców z puszki, ale
Słodki Pomysłzmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek
Moja Delicjazmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek
Moja DelicjaBabeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale
KuchniaWeDwoje.plCiasto to kilka lat temu zapisałam sobie do swojego zeszytu ze sprawdzonymi przepisami. Lubię do niego wracać. I pomimo tego, iż może wyglądem nie zachwyca, jest fantastyczne. Wilgotne od jabłek, mięciutkie i bardzo smaczne. Niby proste i zwyczajne, a jednak nie sposób mu się oprzeć:) Idealne dla wszystkich, którzy lubią ciasto „murzynek”:) 1,5 szkl. mąki
Smaki Na TalerzuTort ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i zapewniam, że każdy sobie z nim poradzi, nawet osoba początkująca! (Przepis na sprawdzony biszkopt znajdziecie tu - klik
Di gotujeTegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może
CiastkozercyTen sernik to placek, jest tak prosty,że nie wymaga większych zdolności kucharskich. Ale zaskoczy wszystkich swoją urodą. Dwukolorowy, w paski przypomina zebrę, stąd jego nazwa
Bernika - moj kulinarny pamietnikW weekend przetestowałam kolejny przepis bezglutenowy. Jabłecznik na kruchym cieście z duuużą ilością jabłek. Wypiek wyszedł pulchny, lekki, słodki i pachnący cynamonem, jabłkami i brązowym cukrem
Ze smakiem bez glutenu