proste ciasta - 17526 przepisów (strona:344/1169)

Babka jogurtowo cytrynowa z malinami 149

Pyszna babka i bardzo prosta w wykonaniu. Wykonanie w thermomix na dole. Masło utrzeć na gładką puszystą masę, dodać jajka i dokładnie wymieszać. Do masy dodać jogurt, zmielone migdały,szczyptę soli,sok i skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. Jeżeli dostaniecie tak jak ja jogurt cytrynowy to już nie dodajcie skórkę z cytryny.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać(...)koniec dodać maliny i już delikatnie wymieszać za pomocą drewnianej lub plastikowej łyżki. Formę o podłużnym kształcie o wymiarach 14 – 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku 190 C przez 50-55 minut. Zawsze to powtarzam jeżeli po wskazanym czasie patyczek po wbiciu do ciasta nie będzie suchy i pozostanie na nim ciasto

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowy torcik na bazie buraków 126

Pyszny, niesamowicie elegancki tort, którego wykonanie jest bardzo proste, wręcz dziecinnie proste.  Jeżeli macie ochotę przygotować dla swoich gości wykwintne i pięknie wyglądające ciasto - jak z cukierni, ale Wasz umiejętności nie są szczytem umiejętności cukierniczych - polecam przygotować czekoladowy torcik na bazie buraków! Buraki w tym cieście nie są wyczuwalne ani trochę, może poza

MamaOskarka
Niezwykle szybkie mini pączki z żurawiną i imbirem 116

Prosty przepis na pączuszki, które zrobimy w 15 minut. Zrobiłam z dość nietypowymi składnikami, gdyż do środka dodałam suszoną żurawinę i imbir, dzięki czemu nie były zbyt słodkie i miały w sobie nutę pikanterii. Z podanych proporcji wychodzi około 30 pączków. Składniki: 250 g jogurtu naturalnego lub śmietany (12%, 18%) jajko szczypta soli szklanka (250 g) mąki pszennej łyżeczka proszku(...)żurawiny łyżeczka imbiru cukier puder olej do smażenia Przygotowanie Do rondla wlewamy ok pół litra oleju, włączamy grzanie, aby był gorący kiedy zaczniemy smażyć pączki. W tym czasie robimy ciasto. Żurawinę drobno siekamy. Do miski wlewamy śmietanę lub jogurt, dodajemy jajko, szczyptę soli oraz żurawinę i imbir. Mieszam dokładnie, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy do powstania

e-PrzepisyKulinarne
Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 232

Uwielbiam piec babki. Są proste i niebywale pyszne. Znikają u mnie w domu bardzo szybko i faktycznie zostają po nich jedynie słodkie okruszki Dziś mam dla Was przepis na wspaniałą delikatnie cytrynową babkę. Upiekłam ją, aby osłodzić domownikom (i sobie) dni zmagania się z chorobą. Choć zmęczenie doskwiera nie umiem obyć się jednak bez gotowania lub pieczenia. Niedziela, kawa(...)naprawdę szybko i łatwo, nie potrzebujemy do niej nawet miksera, a jej delikatnie cytrynowy smak i puszysta struktura powinny ucieszyć każdego. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 2016-04-11 15:04:11 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Pączki wrocławsko-lwowskie 169

jakiś czas oprószać stolnicę. Z ilością mąki trzeba jednak uważać, bo jeśli jest jej za dużo to pączki wychodzą zbyt twarde. Wyrobione ciasto formujemy w wałek grubości 2cm (nie jest to takie proste, bo jest ono dość sprężyste:)) i dzielimy na 4-5cm kawałki. Kawałki przykrywamy ścierką i zostawiamy na 10min do wyrośnięcia. Następnie z kawałków formujemy placuszki(...)Pączki są bardzo proste w wykonaniu, potrzeba tylko nieco wyczucia w smażeniu. Myślę, że następnym razem zrezygnujemy ze smalcu na rzecz jakiegoś oleju roślinnego- woń smalcu jest dość specyficzna i na długo zostaje w domu. Myślę też, że przy zastosowaniu bardziej wytrawnych powideł (nasz dżemik jest bardzo słodki) trzeba dodać trochę więcej cukru do ciasta, bo jest bardzo delikatne

les mirabelles
Ciasteczka na sobotnie popołudnie 116

Dziś prezentuję Wam baaardzo prosty przepis na przepyszne ciasteczka. Są one chrupiące, delikatne i odpowiednio słodkie, bo cukru nie dodajemy, jedyną słodycz daje marmolada i cukier puder posypany po upieczonych ciasteczkach. Największa ich wada to - strasznie szybko znikają! U nas na drugi dzień już żadnego nie było! Więc jeśli jeszcze dziś upieczecie, to może do niedzielnej kawki parę sztuk zostanie(...)Składniki: 250 g twarogu (kostka) 250 g margaryny (kostka) 250 g mąki marmolada cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Twaróg, margarynę i mąkę wrzucamy do miski i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodać troszkę mąki, by ciasto nie kleiło się do rąk.   2. Wyrobione ciasto rwiemy na kawałki, rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy ciasteczka

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto z cytrynowym kremem i truskawkami 180

tylko mocno cytrynowy ale również słodki. Na spód ciasta można upiec biszkopt lub przyrządzić go z pokruszonych ciastek np. z digestive . Ja upiekłam prosty biszkopt , który podzieliłam na 3 placki. Dwa zamroziłam, a trzeci wykorzystałam do ciasta. Ciasto z cytrynowym kremem Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm lub regulowana obręcz 1 placek biszkoptowy, tutaj przepis 10-12 + 20 truskawek

codojedzenia
Maślany placek drożdżowy 245

Już w średniowieczu wypiekano na terenie Francji galette perouges, czyli tartę ze słodkiego ciasto przygotowanego na bazie świeżych drożdży. Skąd taka popularność tego ciasta? Być może wynika to z faktu jego specyficznego smaku i w miarę prostego przygotowania. Jeśli dopilnujemy kilku ważnych kwestii, takich jak trzymaniu zaczynu w odpowiedniej temperaturze, to ciasto drożdżowe wyjdzie nam znakomite. Poza tymi tradycyjnymi odmianami

Jacob Tastes
Torcik truskawkowo-kokosowy 457

Torcik truskawkowo-kokosowy to delikatne i lekkie ciasto, idealne na wiosenne i letnie przyjęcia, na co dzień i od święta. To połączenie prostych smaków, które idealnie do siebie pasują: lekko kwaskowatych truskawek i słodkiego kokosa. Ciasto można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm . Torcik truskawkowo-kokosowy Składniki: BISZKOPT KOKOSOWY 2 jajka 60g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 80g drobnego

Smakołyki Bereniki
Rolada biszkoptowa z wzorkiem 236

Puszysta biszkoptowa rolada ozdobiona wzorkiem i wypełniona masą rumową. Prosta w wykonaniu, a jednocześnie efektowna. Masa wymaga wstępnego przygotowania składników dzień wcześniej. Ciasto na wzorek: 1 białko z jaja kurzego 30 g drobnego cukru do wypieków 40 g mąki 20 g roztopionego wystudzonego masła odrobina barwnika spożywczego Białko ubić na sztywno dodając cukier po 1 łyżce. Dodać mąkę

Trzeci talerz
Sypana szarlotka 300

Witam :) Kolejna wariacja na temat jabłek - tym razem bardzo prosta szarlotka sypana - szarlotka dla leniuchów :) Mimo, że przepis wygląda dość niewiarygodnie, to ciasto wyszło :) Pamiętajcie, żeby zaczekać z krojeniem do całkowitego wystygnięcia, aby wszystko się "skleiło" :) Przepis pochodzi z Kotlet.TV Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Fuczki, czyli placki z Bieszczad. 175

Fuczki to placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty. Wywodzą się z kuchni łemkowskiej. Niezwykle proste i zaskakująco dobre. Można podawać w towarzystwie ryby lub z dodatkiem kwaśnej śmietany czy sosu czosnkowego. Tradycyjnie do ciasta dodawano mąki owsianej. Z czasem zastąpiła ją mąka pszenna. Fuczki robiło się zarówno z surowej, jak i gotowanej kapusty kiszonej. Zdecydowanie wolę tę pierwszą

zadanie-gotowanie
TARTA Z JABŁKAMI 127

Jakie jest najpopularniejsze ciasto z jabłkami ? Oczywiście szarlotka. U mnie dzisiaj wersja francuska, która nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie. Szybki prosty deser, najlepszy z polskich, słodkich i soczystych jabłek. SKŁADNIKI: na ciasto 1 1/2 szklanki mąki 1/2 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany farsz 1 kg słodkich i soczystych jabłek 80 g cukru

Kuchnia w opałach
Gofry wytrawne fit z wędzonym łososiem 72

śniadanie czy lunch. Są wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej (razowej) , dzięki czemu możemy zacząć dzień od zdrowego i pełnowartościowego posiłku. Te pełnoziarniste gofry są pyszne, chrupiące i bardzo proste w przygotowaniu. Będą świetną alternatywą dla zwykłych kanapek. Gofry wytrawne fit – pomysł na śniadanie pełne zdrowia Śniadanie jest nazywane najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, więc warto zadbać(...)gofry z mąki pełnoziarnistej Dlaczego te gofry są fit? Bo przygotowuje się je tylko z mąki pełnoziarnistej , bez jakiegokolwiek dodatku jasnej mąki. I są tak samo pyszne, chrupiące i proste do zrobienia, jak najpopularniejsze gofry z mąki pszennej. Jaka mąka będzie najlepsza do tych gofrów? Pewnie wiecie, że im wyższy numerek mąki, tym jest ona ciemniejsza

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania