Smaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym
Karo in the Kitchenczęsto spotykamy się z określeniem jajek "zerówek". Co to właściwie oznacza? Zacznijmy od samego początku, a więc od zwierzaka, który ma nam te jajka dostarczyć. Podział jest dosyć prosty i logiczny. Mamy kurki, które znoszą nam jajka najczęściej podawane na polskim stole. "Na twardo", "na miękko" - są nieodzownym elementem każdego większego śniadania bogatego w białko. Specjalnym rodzajem jaj kurzych(...)dodaj drugą łyżkę oliwy. Wymieszaj. Na maśle usmaż jajka sadzone. Nałożoną na talerz kaszę z jarmużem, posyp parmezanem a na górę połóż jajko sadzone. Do kaszy doskonale pasuje sałatka z pomidorów. Smacznego! Porcja dla 2 osób
Moja Mama GotujeJeśli do tej pory zdarzało Wam się nad owocami morza kręcić nosem i z uporem maniaka twierdzić, że są gumowe, macie okazję przekonać się że określony
Karo in the KitchenEsencjonalny, pachnący i złoty. Pocieszenie strapionych, zastrzyk energii dla chorych. Król i baza wielu polskich zup – rosół. Złocisty i klarowny. Napakowany smakiem kurczaka, wybranych jarzyn. Zrównoważony
Karo in the KitchenMasło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki
Karo in the KitchenSól soli nierówna. Przeczytajcie, skąd pochodzi i co nam daje sól, czym się od siebie różni. Zobaczcie koniecznie, jak za pomocą kilkunastu rodzajów soli, które bez
Karo in the Kitchen