Czas pieczenia zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny. -- Serwujemy jak kto lubi, do obiadu, kolacji... z pieczywem lub z innymi dodatkami. Doskonale sprawdzą się na zimno, nie są tłuste, ale dzięki ziemniakowi są pulchne. Smacznego ! ***pomysł z dodaniem ziemniaka pochodzi od Marty Kowalik
chleba naszegoKurczak z mango i limonką to efekt przerobienia przepisu na szaszłyki z kurczaka w dipie majonezowym z mango i limonką – w zimowe popołudnie nie mam
Magiczny GarnekQuiche z kozim serem i warzywami to propozycja nie tylko dla wegetarian Papryka, bakłażan i pomidorki to dodaki, które stanowią podstawę mojego quiche z kozim serem
I LOVE LIFEPlacuszki to jest zawsze świetny pomysł. Jeżeli zostanie Wam z obadiu jakakolwiek kasz lub ryż nie wachajcie się je przygotować. Mozna je zjadać na ciepło, zimno jako obiad, kolację czy śniadanie. A co najfajniejsze robią się same. No prawie. Zagospodarowanie resztek z obiadu spędza sen z powiek każdej gospodyni, bo ila razy ugotowałyśmy po prostu za dużo? Mąż zjadł
Szybko Tanio SmacznieWszyscy mięsożercy zwarci i gotowi? Dzisiaj serwujemy przepyszną pieczeń wraz z kilkoma pomysłami podania. Pieczeń jest przepyszna…. Mnie jeszcze bardziej smakuje, gdy posmaruję jeden kawałek masłem i posypię solą. Pieczeń można podawać w formie: obiadu– możesz polać pieczeń kwaśną śmietaną albo sosem czosnkowym, kawałki pietruszki podsmażyć na smalcu (zamiast ziemniaków) i podawać razem, kanapki zabierać ją do pracy. Nie będzie
Keto Przepisykuchni, na stole rozkosznie w doniczkach stoją świeże zioła Baziółka Zaczynam robić się głodna. Czas szykować obiad. Ma być prosto. Do syta. Lekko. Dzieci zaczynają plątać się pod nogami i oferować swoją pomoc. Czemu nie. Wpadłam na genialny pomysł. Ja robię swoje, one robią swoje! Zaczynamy! ...od włączenia piekarnika. Sara i Marysia robią swoje...mini pizze. Ja robię schab
Z Kuchni Do KuchniPieczeń rzymską bardzo lubię,często robię ją na obiad ,ale tym razem zrobiłam ją całkiem inaczej-nadziałam ją sałatką z jajek.wyszła naprawdę smaczna i całkiem inna-fajny pomysł na Wielkanoc Składniki: 1 kg mięsa mielonego (ja używam łopatki) 2 ząbki czosnku sól ,pieprz,majeranek, czerstwa bułka, cebula, 4 jajka na tardo+jedno surowe garść posiekanej pietruszki łyżka majonezu
Swojskie jedzonkoBardzo pyszne danie, zrobiłam je na mamy urodziny. Sama byłam zaskoczona jak delikatne wyszło mięsko. Robiłam to pierwszy raz, dostałam przepis od koleżanki. Zresztą dobrej gospodyni
Kuchnia PokoleńCieszę się ,że mogę robić dania według własnych potrzeb i pomysłów.Nie są tak nurzące i niesmaczne.Watróbkę lubię i robię ją dość często .Myślę ,że i ta dietetyczna propozycja na zrobienie obiadu Wam się spodoba. Danie ma 524 KCAL. 150 g.wątróbka kurzej 3 śr.wielkości ugotowanych ziemniaków 150 g. 1 łyżka posiekanego koperku 3 g. 1 duża cebula
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOstatnio rzadko pojawiają się nowe przepisy.Męża nie ma w domu,ja nadal się oczyszczam.Mam jednak mnóstwo pomysłów,przepisów więc mam nadzieję,ze będziecie do mnie zaglądać i cierpliwie czekać na mój powrót.Tymczasem zapraszam na pyszną karkówkę - niedzielny obiad mojego męża. Składniki: plastry karkówki musztarda rosyjska lub francuska czosnek sól,pieprz Karczek pokroić w plastry
Niespełnione zdolności kulinarneCukinia jest uniwersalnym warzywem, które można przygotować na wiele sposobów (nawet na słodko :)). Często z braku pomysłu na dodatek obiadowy wykorzystuję właśnie cukinię i przygotowuję ją na patelni, zazwyczaj w bardzo lekkim i świeżym wydaniu. Do przyrządzenia tego obiadu użyłam lekko podsmażonej cukinii i dodałam wiórki kokosowe, co nadało daniu trochę innego, egzotycznego smaku. Myślę, że połączenie takiej chrupiącej cukinii
FitKotsiatami, ustalamy najczęściej z córką, co dzisiaj na obiad. Pierwsze co słyszę, to: naleśniki. Albo buchty. Na takie obiady jest czas w piątek, a w pozostałe dni robocze ma być szybko, smacznie i z warzywami. Często, kiedy brakuje czasu i pomysłu, jest to fasolka szparagowa z sadzonym jajkiem ale kiedy jest trochę czasu w zapasie, a zapasów w lodówce, można
bistro mamaTaką kiełbaskę zrobiłam na obiad w II dzień Świąt Wielkanocnych. Zainspirowała mnie Ewa swoim przepisem na kiełbaskę marynowaną w czerwonym winie ( przepis tutaj ). Spodobał mi się pomysł całonocnego marynowania białej kiełbaski, a że do kiełbasy generalnie preferuję piwo, w nim właśnie postanowiłam zamarynować. Marynowanie przedłużyłam do 24 godzin i upiekłam z cebulą i ziołami. Efekt zaskakująco smaczny, posmak piwa
Kuchnia PrezydentowejPomysł na tę sałatkę powstał w mojej głowie na 15 minut przed przyjazdem gości. A to z tego względu, że sałaty do obiadu było po prostu zbyt mało. Otworzyłam lodówkę, popatrzyłam i wyjęłam potrzebne produkty. I tak oto powstała moja wersja sałatki, którą zachwycali się goście :) Składniki: 1 główka sałaty 1 czerwona cebula 3-4 pomidory 2 ogórki
Bea(u)ty kitchenzdarza. Mam takie dni, że chętnie wprosiłabym się do kogoś na obiad. Zero garów, zero sprzątania :) Zdziwieni? pewnie ci, co znają mnie osobiście mocno się zdziwili. Dzisiejsza potrawa powstała własnie takiego leniwego dnia. Pomysł przyszedł do głowy podczas zakupów i okazał się trafiony. Wystarczy błyskawiczny makaron, trochę warzyw i kwadrans. Nic więcej
Codzienna kuchnia niecodzienna