Proziaki - placki mączne z Podkarpacia. Pieczone na blaszce, u mnie nowocześnie - akurat na patelni. Smak dzieciństwa - mojego i moich rodziców. Grube, sycące placuchy. Gdy robiła je
CzarnawisienkaMiałam pewien zastój, problemy, obóz. Wielki powrót, nie zamierzam opuścić internetowej sfery kulinarnej. Znów bardzo healhy blog, a teraz pomysł na śniadaniowy "cheat meal" dla odchudzających
CzarnawisienkaIdealny na jesienne, zimne poranki. Rozgrzeje każdego. Nie wierzysz? No to spróbuj! Składniki: 4 białka 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki płatków jaglanych 1
CzarnawisienkaPrzepis nie mój, a Mirabelki . Przygotowane specjalnie na prezentację z WOK-u o Kaszubskiej kuchni :) nocne smażenie zakończone sukcesem :) W skrócie o kuchni kaszubskiej i
CzarnawisienkaProziaki to smak mojego dzieciństwa. Jadałam je ciągle. Najlepsze były te robione przez babcię na starej blaszce w kuchni lub przez ciocię kilka lat temu nad
CzarnawisienkaKocham placki ziemniaczane i zawsze staram się podawać do nich jakieś nowe dodatki..a że to nie nowość że kocham ostre potrawy, wiec padło na salsę
NaKońcuJęzykaTo był mój pierwszy raz ;) z kaszą jaglaną...Pierwszy i na pewno nie ostatni bo kasza wyjątkowo mi posmakowała...Zwłaszcza w takim oto wykonaniu... Wyszły pyszne
NaKońcuJęzykaDla wegetarian, ale zapewne spodobają się również mięsożercom... Składniki: ( 8 kotlecików) 500 gram ziemniaków 1/2 puszki kukurydzy 450 gram pieczarek 2 łyżki masła 3 łyżki
NaKońcuJęzykaOd jakiegoś czasu pokochałam kasze jaglaną, a zwłaszcza kotleciki jaglane mocno czosnkowe ale tym razem z groszkiem i cukinią.. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej
NaKońcuJęzykaWegetariańskie kotleciki to jedna z tych rzeczy, które mogłaby jeść na okrągło... Milion razy lepsze od mięsnych.. Świetnie smakują z dipem czosnkowym i świeża sałatka
NaKońcuJęzykaKasza jaglana ostatnimi czasy króluje w mojej kuchni, zakochałam się w niej doskonała prawie do wszystkiego zarówno na słodko jak i na sposób wytrawny...I dziś
NaKońcuJęzykaZakupiłam dziś koszyczek truskawek i obiecałam sobie w duchu że dziś nawet nie wejdę do kuchni... no ale jednak to silniejsze ode mnie i z
NaKońcuJęzykaTo już chyba trzecia odsłona kotletów z kaszy jaglanej...Każda z nich jest pyszna i inna od poprzedniej... Dziś trochę bardziej kaloryczna no ale od wielkiego
NaKońcuJęzykaPyszne drożdżowe racuchy z jabłkami - chyba każdy je lubi :) SKŁADNIKI 3 jabłka 10g drożdży 125g mąki 2 jajka 200 ml mleka sól 2 łyżeczki
Moje Kuchenne RewelacjePlacki z cukinii to szybki obiad dla dzieci i dorosłych. Są łatwe w przygotowaniu, delikatne w smaku, można je dowolnie modyfikować przez dodatki np boczek, paprykę
Bernika - moj kulinarny pamietnik