Smakowało nam bardzo. Było więc smacznie i zdrowo. Polecam tym, którzy lubią mięso indyka, lubią zjeść ostre danie i lubią eksperymentować w kuchni Składniki: 500 g sznycli z piersi z indyka kawałek świeżego imbiru kilka gałązek świeżego oregano kilka gałązek świeżej kolendry ¼ łyżeczki suszonego tymianku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony oliwa do smażenia Wykonanie: Imbir obrałam
Kuchnia u Krysijeszcze lepiej ;-) Ta zupa jest również ekspresowa w ciągu 20 minut możemy przenieść sie na daleki wschód bez wychodzenia z domu . Składniki:2-3 talerze 1 filet z piersi kurczaka pokrojona w grubsza kostkę 2 garście krewetek tygrysich (dużych) -mogą być mrożone 1 marchew obrana i pokrojona cienko w paski 1 cebula pokrojona szeroko w księżyce 3 ząbki czosnku
Viola cooks with passionSkładniki: 1 duży filet z piersi kurczaka (o wadze około 300 g); 4 łyżki masła klarowanego; 1 średnia cebula; 3 ząbki czosnku; 1/4 szklanki mąki pszennej; 1 łyżka curry w proszku; 1 litr bulionu drobiowego; 1 szklanka mleka 3,2 %; 1 szklanka słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 1 duże twarde jabłko (u mnie odmiana Granny Smith
Gospodyni Miejskaskładniki na ciasto: mąka pszenna, razowa, około półtora szklanki, gęsty jogurt naturalny – 3 łyżki, 1 jajko, przyprawy – zioła i sól. dodatki: mozarella, duży jogurt naturalny, 2 jajka, pierś z kurczaka, szpinak, sól i czosnek Dietetyczna tarta wytrawna – przygotowanie W oryginalnym przepisie była śmietana, i zwykła, pszenna mąka. No i żółty ser. Ale ja chciałam ją trochę odchudzić
Matylda GotujeKotlety drobiowe przygotowane w piekarniku, to smaczna propozycja na obiad. Pierś płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, potem kroimy na 1cm kotlety. Mięso solidnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Tak przygotowane porcje układamy w naczyniu przekładając cebulą w krążkach, na warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy
chleba naszegoobiad na kolejny dzień. Sprawdźcie, jak przygotować ten pyszny ryż z warzywami z kurczakiem na ostro. Ryż z warzywami z kurczakiem na ostro – składniki (na 4 porcje) 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki ananasa 200g warzyw na patelnię 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ostrej papryki puszka mleczka kokosowego 1 czerwona papryka olej kokosowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ostra papryka, zioła, czosnek.Polędwiczki marynowały się tak kilka godzin, no i tym razem usmażyłam na patelni ..A tutaj [ klik ]możecie zobaczyć kurczaka z marynaty pieczonego w kombiwarze . polędwiczki, pierś z kurczaka marynata Kujawski-ostra papryka, czosnek, zioła Polędwiczki wymieszać z marynatą, odstawić na kilka godzin.Następnie usmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor
Moje domowe kucharzenieszaszłyki robione z różnych rodzajów marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
wyzwania kuchennepiekarniku lub na patelni. Szaszłyki są proste i szybkie w przygotowaniu. Ja użyłam do nich mięsa z udek kurczaka, według mnie o wiele bardziej smaczniejszego w takich daniach niż piersi z kurczaka. Marynatę zrobiłam z białego wina i octu balsamicznego, przez co udka były pyszne lekko kwaskowate w smaku, a dodatek miodu pozwolił im się lekko skarmelizować. Pyszne, zapraszam
Kuchnia na wzgórzuwybrałam dziś brokuły i kukurydzę jako dodatki warzywne, ale możliwości jest bardzo dużo. Wybierzcie zatem to, co lubicie najbardziej. Składniki na ryż z kurczakiem i brokułami (2 porcje): pojedyncza pierś z kurczaka około 250 g sól pieprz słodka papryka ostra papryka curry torebka ryżu Basmati 1/2 dużego brokuła 3 - 4 łyżki kukurydzy Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średniej wielkości
Karola gotujePikantne enchilady z kurczakiem i awokado (6 porcji) Składniki: 1 łyżka masła 1/2 średniej cebuli, z grubsza posiekanej 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka bulionu drobiowego 2 duże piersi kurczaka, ugotowane lub usmażone, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokorojona w drobną kosteczkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli cayenne, lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy
karmelowysię towarzystwa jogurtowego sosu. Myślę, że jest on wręcz niezbędny - z kilkoma kroplami oliwy i szczyptą ulubionych ziół będzie stanowił świetny kontrast smakowy. Barwny oczywiście również. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 duża czerwona papryka 1 duża czerwona cebula sok z 1 limonki 1 łyżka oliwy 2 łyżki miodu 2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 3/4 łyżeczki soli
zadanie-gotowanieciągle nie mam dość coś jak boczek… Zanim przejdziemy do składników to zaznaczę, że mój slowcooker ma 5,6L, proporcje dostosujcie do pojemności Waszych urządzeń. Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 1 ½ szklanki komosy 4-6 ząbków czosnku papryczka ostra pęczek szparagów oliwa około 2 l rosołu ( 8 szklanek) świeża bazylia świeża pietruszka 1 duża cebula oregano, tymianek
PaleoLifeinaczej.Muszę przyznać ,że zrobienie jest bardzo łatwe , a danie wyśmienite,moi goście też bardzo byli zachwyceni mimo ,że nie przepadają za pikantnymi daniami.Przepis bardzo polecam!. 2 piersi kurczaka 1 biała część pora plus kilka szalotek 1 cebula 2 garści obranych orzeszków ziemnych 4 cm.obranego i drobno posiekanego imbiru 4 ząbki czosnku Marynata do kurczaka: ***************************** 3 łyżki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki