oliwek; jajko; 25 g drożdży świeżych; szczypta soli do smaku, czasem dodaję do ciasta bazylię lub oregano; pół łyżeczki cukru do wyrośnięcia drożdży. Farsz: duża pierś z kurczaka bądź indyka (200g - 300g); cebula; papryka; świeża bazylia; 2 ząbki czosnku; przyprawy: pieprz, sól, papryka wędzona. Dodatkowo: żółtko jaja kurzego i świeży koperek. Zaczynamy tworzyć :-) Na początku przygotowuję zaczyn. Podgrzewam lekko mleko
Życie na widelcuwidział, straciłem rachubę przy 44 razie.A ja do kuchni.Dziś będzie filet z kurczaka, jeszcze do końca nie wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy
BaRepasdusimy składnik pod przykryciem. Po paru minutach doprawiamy je pieprzem i solą, a następnie gdy pieczarki wypuszczą już wodę dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy (papryką,pieprzem,solą lub po prostu gotową przyprawą do kurczaka) i smażymy na patelni. 2. Sos: Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, nie mieszamy. Dopiero
Gotuj Z Muzykądodałam stronę do ulubionych :) Dzisiejszy przepis to moja interpretacja tego przepisu. Spróbujcie sami, a jak będziecie mieli chwilę, to zajrzyjcie do Monique :)Składniki nuggets'ów:piersi z kurczaka,ulubione przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, majeranek, etc.),jajko,mąka, bułka tarta,otręby - dodałam żytnie,olej.Piersi opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałeczki. Przyprawić dowolnymi przyprawami, według gustu. Oprószyć mąką, zanurzać
Codzienna kuchnia niecodziennam.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej, przegotowanej wodzie. Następnie gotujemy. Woda powinna przewyższać kaszę o jedną wysokość, czyli jeśli
Taste Of My Daysałatka. Idealna na każdą imprezę. U mnie sprawdziła się świetnie i bardzo szybko znikała z miseczki. Znaczy się, że smakowała! Składniki : * jedna, około 200g pieczona pierś z kurczaka * pół brokuła ugotowanego al dente * papryka czerwona * 2 szklanki ugotowanego tortellini o dowolnym nadzieniu * sól, pieprz do smaku * dwie łyżki majonezu Przygotowanie : Brokuł oddzielić na mniejsze różyczki, kurczaka pokroić w kostkę
Magiczne Życie MartySkładniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 0,5 kg zielona papryka 1 szt czerwona papryka 1 szt marchew 2 szt cebula 1 szt pędy bambusa z puszki lub kalarepka 1 szt grzyby mun (suszone lub w zalewie) kilka szt (lub mrożonka typu mieszanka chińska) czosnek 1 ząbek pieprz, sól, papryka słodka, kurkuma, imbir do smaku olej do smażenia woda
głodny alergikopakowanie makarony pappardelle Czaniecki, 1 brokuł, 20 g żółtego sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy
Aga w kuchnidynię w takim wydaniu i powiem szczerze jeszcze wrócę do tego przepisu :) Składniki: - połowa średniej dyni - 20 dag sera żółtego - 5 średnich ziemniaków - 1 duża pierś z kurczaka - kilka łodyżek rozmarynu - przyprawa do kurczaka - papryka słodka - czosnek granulowany - pieprz sos - 1/2 litra wrzątku - 1 kostka mięsna - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - kilka kropel tabasco - kilka kropel oleju balsamicznego
Zainspirowana w kuchniulubionych dań. Oto mój przepis na kurczaka w japońskim sosie teriyaki.Potrzebujemy (na porcję dla 3-4 osób):- 2 łyżki oliwy z oliwek- 2-3 piersi z kurczaka- 150 g boczniaków- 1-2 papryki (najlepiej żółta lub zielona)- cebulka dymka- 75 ml rzadkiego sosu/marynaty teriyaki (nie może być słodki!)- makaron typu noodlePiersi z kurczaka kroimy na cienkie paski. Przekładamy
W mojej holenderskiej kuchniproste i smaczne danie, idealne kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Makaron smażony z jajkiem po chińsku Składniki: 200-250 g chińskiego makaronu błyskawicznego 1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka zielonej cebulki ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chilli 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziaren sezamu 3 jajka 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki ciemnego
Mania Gotowaniabardzo ostrych dań możecie nieco zniwelować jego ostrość poprzez zmniejszenie ilości papryczek chili. Danie jest naprawdę warte uwagi, naprawdę polecam. Ogień smoka Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 mała cebula 1 czerwone papryka ½ marchewki ½ pęczka dymki 250 g ananasa z puszki 3-4 grzyby mun 2 łyżki oleju 100 ml rosołu drobiowego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
Mania GotowaniaSmak...och niesamowicie niebiański..no I przede wszystkim mamy wiecej czasu dla siebie :) Zaczynamy Składniki: 2 łyżki oleju orzechowego 1 cebula 4 piersi z kurczaka 1-2 marchewki 1-2 papryki 100 gr bambusa 55 gr nerkowca- cashew nuts Składniki na sos: 200 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 5 łyżek octu ryżowego
Smaki Edytypuszce jest sztucznie dosładzany czyli bardziej kaloryczny. KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM (składniki na 4 porcje) - 2 torebki brązowego ryżu - 500 gram piersi kurczaka - 500 gram przecieru pomidorowego - cebula - marchewka - papryka - 4 plastry ananasa - pół puszki kukurydzy - pół puszki fasoli czerwonej - biała część pora - sól, pieprz - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego - łyżka soku z cytryny - łyżka cukru - curry
Zgrabne Gotowaniemakaronem świderki, ale oczywiście można użyć ryżu, kaszy czy ziemniaków, co kto lubi :) KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi z kurczaka - 1 duża cebula - 1 czerwona papryka - 200 gram śmietany (ja użyłam 30%, ale 18% też się nadaję, trzeba tylko uważać, żeby się nie zwarzyła!) - łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) - garść posiekanej natki pietruszki - sól, pieprz
Zgrabne Gotowanie