zaskoczenia rodziny daniem jak z „chińskiej” restauracji. Przepis Składniki: 750g ziemniaków czerwona papryka marchewka 2 filety z kurczaka cebula 2 łyżki oleju, bądź innego tłuszczu do usmażenia kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 400 ml warzywnego rosołku 1-3 łyżek czerwonej pasty curry 500 g brokułów 100 g czerwonej soczewicy sól pietruszka do dekoracji Pastę curry można bez problemu(...)szybko ją dodamy i się rozgotuje to popsuje troszkę wygląd potrawy. Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę około 1-2 cm. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Pierś z kurczaka również kroimy w kostkę dowolnej wielkości, jak kto lubi Cebulę kroimy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, gdy się zarumieni zdejmujemy go z ognia
KasiaiKrzysiu.plzachęci do aktywności. Makaron orkiszowy z kurczakiem i warzywami Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1 paczka makaronu orkiszowego 0,5 piersi z kurczaka 1 brokuł 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 0,5 małej torebki zielonych oliwek 0,5kg pieczarek kilka plastrów pora 1 łyżka śmietany 18% meksykańska przyprawa do tortilli przyprawa
CoolinarniePLpapryki konserwowe 2 łyżki szczypiorku 3-4 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni. Ryż gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ja użyłam tego w torebkach. Kukurydzę odsączamy. Paprykę oraz ser kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy
VioletoweKucharzenieWięc raz dwa.. i obiad gotowy. Najadłam się po uszy, dostarczając każdego z makroskładników (w postaci tej "dobrej") bez zbędnych kalorii. Składniki: 1 średnia cukinia 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek 3 garście makaronu świderki Pełne ziarno z orkiszem Lubelli 4 łyżki ketchupu (bez cukru, soli, konserwantów) 1 łyżeczka przyprawy garam masala (kupiona lub z tego(...)przepisu) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku granulowannego Kilka kropel sosu piri piri lub 1/4 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżki startego sera cheddar Sól himalajska Przygotowanie: Cukinie dokładnie umyć, wydrążyć środek (ja robiłam to przy pomocy łyżeczki). Pierś z kurczaka, pieczarki i środek cukini kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Solimy całość aby pieczarki puściły wodę
Czarnawisienkaobtaczamy kolejno w mące, jajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem mozarella, bądź innym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali
Kuchnia Pełna Pasjiryby. Tak samo jak Oczyszczająca zupa jaglana jest moim faworytem i częstym gościem obiadowym. Składniki na 3 porcje: 200 g piersi z kurczaka 1 duża cukinia 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 cebule 1 puszka pomidorów w puszce Zioła prowansalskie Czosnek w proszku Papryka słodka Oregano Bazylia Sól morska Papryka ostra Liść lubczyku Przygotowanie: Przygotowujemy
Czarnawisienkarobić to szczypcami kuchennymi Skala smaku 10/10 podajemy oczywiście z ulubionymi sosami bądź z ketchupem. Kurczak w cieście z jogurtu Składniki 2 duże piersi z kurczaka 200 ml jogurtu greckiego 1 jajko 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku Przyprawa do gyrosa sól pieprz mąka do obtoczenia pszenna i ziemniaczana olej do smażenia Piersi pokroić na ok. 10-12 kawałków, przyprawić(...)misce wymieszać jogurt z jajkiem i papryką. Pokrojone piersi zanurzamy w misce z marynatą i odstawiamy do lodówki. U mnie stało całą noc, ale powinno wystarczyć nawet 30 min. Rozgrzewamy mocno olej tak by móc smażyć w głębokim tłuszczu. Na talerz wsypujemy ok. 1,5 szklanki mąk i obtaczamy w niej po kawałku kurczaka. Jogurt w połączeni z mąką tworzy
Kubki smakuprzepis u siebie. Będzie smakował szczególnie fanom kuchni chińskiej, wietnamskiej czy indyjskiej. Zapraszam. Składniki: 6 udek z kurczaka bez kości (ewentualnie 1 pierś z kurczaka) 1 spora zielona cukinia 3 papryki (żółta, pomarańczowa, zielona) 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 paczki ryżu tricolor 1 limonka kolorowy pieprz (młynek) sól himalajska (młynek) oliwa z oliwek (do smażenia
Garniec Magaliepieczenia. Przygotowana w ten sposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli
Bulliopieczenia. Przygotowana w ten sposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli
Bulliopapryki. Sprawdźcie sami przepis i wypróbujcie go w swojej kuchni ;-))) SKŁADNIKI: - 2 podwójne piersi z kurczaka (pokrojone na mniejsze porcje) - 3 ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka - 4 łyżki oliwy z oliwek - 400 g pomidorków koktajlowych - mieszanka przypraw włoskich - 1 mała cebulka PASTA PAPRYKOWA: - 1 upieczona papryka bez skóry - 1 łyżeczka miodu - 1/2 łyżeczki octu winnego - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
SMYKWKUCHNImasła 1 jajko 1 żółtko 1 białko do posmarowania wierzchu marchewek 1/2 łyżeczki soli 1-2 łyżki gęstej śmietany 18% pieprz ziołowy, papryka słodka, curry Farsz: 100-150g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 1/2 połówki piersi z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów (najlepiej takiej, żeby się nie zwarzyła 2 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz(...)układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do białka dodajemy po odrobinie pieprzu, curry i papryki słodkiej, roztrzepujemy, by pozbyć się grudek z przypraw. Wierzch każdej rurki smarujemy białkiem. Pieczemy w 190 stopniach 15-20 minut, aż się zarumienią. Farsz: Szpinak rozmrażamy. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Czosnek siekamy drobno i podsmażamy
Czerwona PorzeczkaPost Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojełatwy sposób na fileta z kurczaka. Świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki z marchewki. Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku sól pieprz 2-3 łyżki ostrej papryki ostra papryka (ilość według upodobań) tłuszcz do smażenia Pierś opłukać i przekroić na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na talerz wysypać paprykę słodką i wymieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia