długo rozpisywać na temat tej propozycji obiadowej, powiem tylko jedno, Marcin nie przepada za cukinią a tak podana podbiła w końcu jego serce:) 2 porcje 30 minut 2 piersi z kurczaka sól, pieprz, oregano, oliwa z oliwek jedna cukinia 50 g sera feta suszona bazylia opcjonalnie ryż 1. Kurczaka zamarynować przez noc w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i oregano
Ania i Marcin gotująwiadomo, kto go wymyślił. Ukradłam tylko wygląd zewnętrzny, bo zawartość jest inna. Sałatka bardzo wszystkim smakowała i z ostatniej impezy rodzinnej „wyszła” jako pierwsza. Składniki: • 2 piersi z kurczaka • 1/2 sałaty lodowej • 4 pomidory duże lub kilkanaście koktajlowych • 1 puszka fasoli czerwonej • 5-6 ogórków konserwowych • 1 duży jogurt grecki • 3 czubate łyżki majonezu • sól, pieprz
To co kochampopijanych prosecco, smoothiesów, lekkich sałatek i czereśni. Czas jeść! Ale tak naprawdę. Idzie zima. Wyciągamy koce, grube socksy, zakładamy dres i jemy. Bang! Składniki: 1 szklanka pęczaku 1 pierś z kurczaka 1 czerwona kapusta 1 jabłko 1 cebula 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka rozmaryn kolendra cząber goździki cynamon ocet winny (czerwony) cukier, sól, pieprz olej do smażenia
GRUBY WAŁEKsię jako przekąska jak i pełnoprawne danie obiadowe :) Dobrze jest robić ją w przeźroczystej misce ze względu na to, iż wtedy ładnie prezentują się warstwy.Składniki:- 1 duża pierś z kurczaka- opakowanie przyprawy gyros- pół główki kapusty pekińskiej- puszka kukurydzy- mały słoik ogórków konserwowych- 3 cebule- mały słoik majonezu- ketchup- olej do smażenia W pierwszej kolejności zajmujemy się kurczakiem - kroimy
Kulinarne zapędy Kokosakiedy pytanie jest retoryczne bo obiad mamy już zaplanowany. Ten błąd ja popełniłam. Zaplanowałam proste sznycle , mizerię i ziemniaczki. A tu syn radośnie stwierdził , że chce cordon bleu. Piersi z kurczaka było dość bo obiad robiłam na 5 osób- za to szynki nie było pod ręką. Ale co mi tam - zrobiłam bez .Tyle , że oryginał to nie był. Zjadł
Buniabaje w kuchnijuż lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi
Kuchnia MagdaLenyjuż lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi
Kuchnia MagdaLenywiem czy to można nazwać sałatką, czy może jednak tradycyjnym daniem. Kasza bulgur z warzywami i kurczakiem to bardzo szybkie w przygotowaniu danie, które możemy zabrać w pojemniku na lunch do pracy. Potrawa ta może być jedzona zarówno na zimno jak i na ciepło. W każdym bądź razie w wykonaniu Madzi jest przepyszna. Polecam Wam ten przepis… poniżej lista(...)składników i krok po kroku jak przygotować ten posiłek. Składniki (na 2 porcje) torebka kaszy bulgur 1 czerwona papryka 3 marchewki 1 średniej wielkości cebula natka pietruszki 1 pierś z kurczaka 12-14 czarnych oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz zioła prowansalskie Kasza bulgur z warzywami i kurczakiem – przepis Filet z kurczaka myjemy, osuszam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!udziwnień. Są również młode osoby, które dopiero zaczynają w kuchni stawiać pierwsze kroki a jak wiadomo zaczynamy od podstaw. Dlatego dzisiaj coś bardzo prostego ale smacznego. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g pieczarek 0,5 mniejszej cebuli 150 g żółtego sera sól pieprz Do panierowania: jajko mąka pszenna bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy Przygotowanie: Cebulę drobno(...)pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i lekko podsmażyć cebulę. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Gorące pieczarki doprawić solą i pieprzem. Piersi oczyścić, umyć i przekroić na pół. Pomiędzy dwoma kawałkami foli spożywczej, żeby nie pryskało po kuchni. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Panierować kolejno
Ala piecze i gotujeświęta jak i na rodzinne imprezy. Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 3 jajka 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 100g żółtego sera 2 piersi z kurczaka około 300 g olej do smażenia sól himalajska pieprz czarny słodka papryka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4-5 łyżek majonez Kielecki 1-2 łyżki śmietany 18% gęsta Przygotowanie: Pieczarki(...)pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Marchewkę ugotować na miękko, ostudzić i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Piersi oczyścić, pokroić w kostkę, doprawić dolą, pieprzem, papryką, podsmażyć na oleju i ostudzić. Majonez wymieszać ze śmietaną. Tortownicę lub metalową obręcz o średnicy 18-20 cm wyłożyć na dnie
Ala piecze i gotujeFasolkę szparagową można jeść na wiele rozmaitych sposobów. Kiedy tylko zaspokoję swój pierwszy fasolkowy głód zaczynam z nią liczna eksperymenty. Jednym z bardziej udanych jest tarta z kurczakiem i mieszanką żółtej i zielonej fasolki szparagowej. Całość zapieczona ze śmietaną i jajkami. Wygląda wspaniale, pachnie cudownie, a smakuje niebiańsko. Polecam! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji(...)minut pieczenia Składniki: Na ciasto: 110g mąki pszennej 110g mąki żytniej pełnoziarnistej 100g miękkiego masła 1 jajko 5 łyżek zimnej wody Szczypta soli Na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść zielonej fasolki szparagowej Garść żółtej fasolki szparagowej 330ml śmietany 18% (duże opakowanie) 50g żółtego sera 3 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ pęczka natki pietruszki Olej rzepakowy do smażenia
Kolizje Smakówamatorów. Potrawkę podaję zazwyczaj z ryżem ugotowanym na sypko albo z ziemniakami. Tym razem wyjątkowo zaserwowałam z makaronem, którego zbyt dużo ugotowałam do rosołu. Składniki: 2 piersi z kurczaka 600 ml rosołu 1 ugotowana marchewka 2 żółtka 3 łyżki mąki ok. 50 g masła sól pieprz natka pietruszki Wykonanie:Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy intensywnie(...)grudki . Do sosu dodajemy żółtka, mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku: pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i dodajemy ugotowaną w rosole marchewkę, pokrojoną w kostkę. Pierś kroimy na kawałki lub w całości przekładamy do naszego sosu. Wiele osób dodaje jeszcze rodzynki, ale ja nie lubię ich w sosie, więc nie dodaję
Walijskie PichcenieEnglish Version Inne nazwy: sałatka warzywna, rosyjska, olivieh salad (wersja perska z gotowanym kurczakiem) i Olivier salad. Kocham sałatkę jarzynową! Lubię jeść ją na świeżym chlebie (tak tak...wiem, że to dziwne :)). Sałatka jarzynowa od lat pojawia się na świątecznych stołach mojej rodziny (podejrzewam, że u Was także :)). Zbliża się Wielkanoc, więc mam nadzieję, że przepis(...)sałatkę przyda się początkującym fanatykom gotowania :). Przedstawiona poniżej wersja jest wegetariańska. Jeżeli wolicie mięsne smaki, to może wkroić do dania aromatyczną kiełbasę lub ugotowaną wraz z cebulą pierś z kurczaka (Iran obchodzi niedługo nowy rok, więc takie sałatki na pewno znajdą się na ich stołach ;)). Składniki na pokaźną misę (możecie dowolnie zmieniać ilość składników): majonez (dla osób na diecie
Przepisy Aleksandryjedną bardzo istotną zaletę - jest łatwy w przygotowaniu. Ba! Jest szybki w przygotowaniu. Spróbujcie tego w domu ;) Składniki: opakowanie makaronu ryżowego 300g piersi z kurczaka 6 łyżek pasty pad thai 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku duża cebula + zielona cęść cebulki dymki łyżeczka orzechów ziemnych 2 łyżki sosu sojowego
ChilliJemywszystkich lepiej. Mamy dla Was przepis na szybkiego kurczaka w lekkiej panierce, któego można zrobić w 10 miniut. Kurczak panierowany w tartej bułce jest pyszny, ale kurczak piccata jest jeszcze bardziej smakowity, lżejszy, mniej kaloryczny, bardziej wystawny i wymaga o połowę mniej pracy. Za panierkę służy tu prosta mieszanka mąki i parmezanu. Charakteru i szyku potrawie nadaje lekki(...)trochę masła na patelnię, albo bulionu i doprawcie odrobiną soku z cytryny. Piccata to metoda przygotowania różnych mięs, nie tylko drobiu, ale też cielęciny oraz ryb. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub indyka, świetnie sprawdzą się też polędwiczki drobiowe 3-4 łyżki mąki 2 łyżki parmezanu startego 4 łyżki oleju 2 łyżki masła 4 łyżki kaparów 2 łyżki siekanej pietruszka
Niedzielny kucharzporcja - my we dwoje jedliśmy przez 3 dni 😂. Danie smakuje naprawdę świetnie! Miłośnicy kuchni orientalnej będą zachwyceni. Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 podwójny filet z kurczaka 2 małe kalafiory 8 szt. świeżych moreli 3 cm świeżego imbiru 50 g migdałów 20 g przyprawy curry 2 torebki ryżu sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Przygotowujemy składniki: Cebule(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Migdały kroimy na mniejsze kawałki. Morele myjemy, osuszamy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Kalafiora myjemy i kroimy na małe różyczki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, a następnie wrzucamy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy i dodajemy pokrojonego kurczaka. Gdy zetnie się białko mięsa dodajemy
Kuchnia MagdaLenytego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale efekt był zaskakujący. Mięso smakuje rewelacyjnie i jest super soczyste. Spróbujcie koniecznie, a będziecie mile zaskoczeni :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka sok z jednej dużej pomarańczy 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka świeżego rozmarynu 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka wegety (u mnie domowa) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego
kuchnia doskipodniebienia nie tylko najmłodszych ale tych całkiem dużych też ;) To przepis z kategorii tych do których się wraca z przyjemnością :) Zapraszam! Kotleciki drobiowe z majonezem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki olej sól, pieprz Przygotowanie: Fileta z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę.Wrzucić do miski. Dodać jajka, majonez
Tagebuch po polskumoże wytrawne, czemu nie połączyć tych dwóch smaków. Z decy dowanie ta sałatka to je dna z moich ulubionych. Łączmy smaki :) Skła dniki: Puszka ananasa po d wójna pierś z kurczaka pęczek natki pietruszki duża czerwona cebula 2-3 łyżki śmietany pieprz, sól przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałki. Smażymy
ChilliJemy