Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą pęczak, pomidorami, oliwkami i serem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujezrobienia farszu możemy zawsze wykorzystać inne składniki i za każdym razem będzie smacznie. Ja do tego dania dałam: 300 g kiszonej kapusty 1 duża cebula upieczona 1 pierś z kurczaka 1/2 szklanki pomidorów pelati sól pieprz 2 łyżki masła suszone zioła Kapustę ugotować do miękkości, cebulę podsmażyć na maśle, dodać ugotowaną kapustę. Jeżeli lubimy bardziej kwaśny farsz to nie odciskamy
harrisaDanie to tak naprawdę nie wymaga podawania przepisu i rozpisywania się nad nim. W paru słowach załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych z dodatkiem
potrawyregionalneLasagne nr.52 Lubelli (ilość zależy od wielkości naczynia i warstw) 1 kg. świeżego szpinaku 1 szt.średniej cebuli kawałek sera lazur 6 ząbków czosnku 2 łyżki śmietany 18% pierś z kurczaka łyżka pasty z czerwonej papryki mozzarella olej pieprz sól Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mleka łyżeczka gałki muszkatołowej sól pieprz
potrawyregionalnemililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana 5 ząbków czosnku Sposób wykonania: Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy pokrojoną pierś z kurczaka, którą przyprawiamy według uznania. Z brokułu wycinamy różyczki, następnie wrzucamy je do wrzącej, osolonej wody i gotujemy. Pomidory i ser mozzarela kroimy w plasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie
Podróż w kulinariaaromatycznym pomidorowym sosem. Śmiało możecie zaserwować takie danie gościom, będą zachwyceni zarówno smakiem jak i wyglądem potrawy :) SKŁADNIKI ( 20 muszli) 20 dużych makaronowych muszli ( conchiglioni) 1 podwójna pierś z kurczaka 10 suszonych pomidorów + dwie łyżki oliwy z pomidorów 1 duża kula mozarelli ( najlepiej bez zalewy) 250 passaty pomidorowej oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku 3 gałązki świeżego tymianku 1 łyżeczka
DefinicjaSmakugustu. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu a smak zachwyca. Trzeba jednak pamiętać o warstwach. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 1 słoik ogórków konserwowych 3 piersi z kurczaka 1 duży majonez (ja zużyłam pół) przyprawa gyros kurkuma imbir Przygotowanie: Sałatę pokroić na drobne kawałki i wrzucić na dno dużej miski. Posmarować majonezem. Kurczaka pokroić na małe kawałki
Panda i jej światmleka -> 1 szklanka gazowej wody mineralnej -> 3 jajka -> 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka oliwy -> Niewielka ilość soli Farsz: -> 2 piersi z kurczaka -> 1 ser feta -> 1 czerwona papryka -> Sól, kurkuma, chilli, zioła prowansalskie Panierka -> 1 jajko -> 100 g mielonych migdałów/orzechów Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!książki Rachel Khoo "Mała paryska kuchnia". Myślę, że propozycja Angielki, która rekonstruuje francuską kuchnie, zasługuje także na Państwa uwagę. 2 łyżeczki masła 50 dag piersi z kurczaka lub indyka 25 dag pieczarek garść estragonu lub pietruszki sos: 3 dag masła 3 dag mąki 450 ml bulionu drobiowego 125 ml wytrawnego białego wina 4 łyżki śmietany
Humanistka w kuchniStraga współautora bloga "Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię") - OBIAD - za Łososia w pomarańczowo-imbirowym sosie (Anna Wlezień autorka bloga „Życie od kuchni") - KOLACJA - za Dietetyczną lasagne z piersią z kurczaka (Iwona z bloga "Blogotowanie z pasją") PS. Relacja ze zdjęciami, szczegółami pobytu i moimi wrażeniami już wkrótce
Pasja Smakuidealna kombinacja smaków, którą z pewnością warto wypróbować w domu. Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym - Składniki:Ciasto: (na ok. 3 spody)25 g świeżych drożdży1,5 szklanki ciepłej wody550 g mąki pszennej (3,5 szklanki)łyżka olejułyżka cukrułyżeczka soli2 piersi z kurczakaduża cebula4 ząbki czosnku400 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)sól, pieprz, gałka muszkatołowaok
Słodka Stronamoim blogu możecie znaleźć również przepis na zupę kokosową z boczniakami, grzybkami straw i kurczakiem. Zapraszam do gotowania! :)Składniki:400 ml bulionu drobiowego*400 ml mleka kokosowego4 cm galangalu3 łodygi trawy cytrynowej4 listki limonki kafir1/2 łyżeczki mielonej kolendry1 papryczka chilli (opcjonalnie)2 piersi z kurczaka1 łyżka cukru palmowego**7 pieczarek3 łyżki sosu rybnegosok z 1 limonki+ do podania:szczypiorek, pokrojony
Tajskie smakioliwy z oliwek- łyżeczka ziół prowanslaskich- pół łyżeczki bazylii- pół łyżeczki tymianku- ząbek czosnkuSos beszamelowy:- łyżka masła- łyżka mąki- szklanka mleka- sól, pieprz, gałka muszkatołowaPozostałe składniki:- 1 duża pierś z kurczaka- 250g zielonych szparagów (pół pęczka)- 3 duże młode ziemniaki (opcjonalnie) Kurczaka pokroić na 2-3 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem a następnie zamarynować i odstawić
Zgrabne Gotowaniesłodko kwaśnego: pół marchewki pół papryki czerwonej, pół szklanki kukurydzy, 4 plastry ananasa z puszki, pół cebuli, 200 ml sosu pomidorowego, 1/3 szklanki wody, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, pierś z kurczaka, cukier, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewam 2 łyżeczki cukru. Następnie dodaję pół szklanki soku z ananasa i sos pomidorowy. 2. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w paseczki
Mój Smak na Życiemojego ulubionego kurczaka! Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na grilla, a odnośniki do nich znajdziecie poniżej. Kurczak z tego przepisu jest niezwykle soczysty, delikatny i miękki, a za sprawą użytych przypraw niezwykle aromatycznych. Wystarczy, że kilka godzin przed grillowaniem, a najlepiej dzień wcześniej zamarynujecie kurczaka, by później móc cieszyć się jego wybitnym smakiem. Tak zamarynowanego kurczaka możecie również upiec(...)kalafiora z pieczonymi ziemniakami Hasselback FIT – Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT – Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT – Szybkie szaszłyki z łososia i ananasa FIT – Sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek FIT – Wegańskie szaszłyki z tempehu – Szaszłyki z młodych ziemniaków z sosem tzatziki Składniki: – 500g piersi z kurczaka – 150g jogurtu naturalnego – 2 łyżki soku z cytryny – 2 ząbki czosnku
Be Fit Be Strong