pierś - 15998 przepisów (strona:749/1067)

Sos jogurtowy do grillowanego mięsa 142

Jogurtowy sos z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem, to doskonały dodatek do pieczonego na grillu, oraz smażonego mięsa. Podałam go do SZASZŁYKÓW Z PIERSI INDYCZEJ W CURRY . Domownikom smakował również z ugotowanymi młodymi ziemniakami, natomiast ja troszkę poeksperymentowałam i polałam nim roladki z grillowanego bakłażana. Też pasował :) Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy sól 400 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku

Kuchenne zapiski Edyty
Szaszłyki z piersi indyka w curry 130

Szaszłyki upiekłam na elektrycznym grillu, ale jak najbardziej można to zrobić na tradycyjnym, albo nawet wykorzystac piekarnik. Pomysł na marynatę podpatrzyłam u Jana Kuronia :) SKŁADNIKI: 55 dag piersi z indyka sól pieprz 1 cebula 1 ząbek czosnku mały kubeczek jogurtu naturalnego (175 g) solidna szczypta ostrej papryki w proszku czubata łyżeczka curry olej do posmarowania płyty grilla sos jogurtowy PRZEPIS

Kuchenne zapiski Edyty
Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki 117

pasuje do niej wiele rozmaitych dodatków. Tym razem "popełniłam" ją z ogórkiem i czerwoną cebulą, w greckim sosie z torebki, zaś podałam do  gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawki z piersi indyka  i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaczków. Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej pół dużego ogórka sałatkowego mała czerwona cebula 1/2 opakowania sosu greckiego w torebce 1,5 łyżki

Kuchenne zapiski Edyty
Piersi indyka w gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawce 97

takie eksperymenty smakują wybornie, ale tym razem smakowały :) Potrawkę podałam z  pieczonymi z rozmarynem młodymi ziemniaczkami i surówką z pekinki i ogórka w greckim sosie . Składniki: 70 dag piersi z indyka łyżka oleju – do marynaty przyprawa do grosa – nie za dużo, zawsze można przyprawić w trakcie duszenia 2 łyżki oleju – do obsmażenia pół szklanki białego wina duża gałązka świeżego

Kuchenne zapiski Edyty
Wielowarzywna potrawka z kurczaka 215

Lubię pierś z kurczaka dlatego, że ma tylko jedną wadę - jest sucha, ale z tym można sobie poradzić. Poza tym posiada same zalety: jest lekkostrawna, niskokaloryczna, można ją przyrządzic na mnóstwo sposobów, no i oczywiście często kupić po przystępnej cenie. Moja potrawka, to bardzo duża porcja smacznego, lekkiego jedzonka :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Indycze piersi z pieczarkami i estragonem 156

Estragon zazwyczaj dodawałam tylko do wątróbki z cebulą i jabłkiem, ale okazało się, że mięso z indyczej piersi również smakuje z nim wybornie :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Drobiowe kieszonki z fetą i pesto bazyliowym 163

Soczysta pierś kurczaka nadziana pesto i serem typu feta - szybkie i smaczne danie dla mięsożerców :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
.727. ricotta z piekarnika 101

żebym była zafascynowana takimi tematami, czasem mam problemy z odróżnieniem marek samochodów... Ale - ostatni dzień wakacji, trzeba zrobić coś fajnego :) A było bardzo fajnie! Tricki zapierały dech w piersiach. Oczywiście jak to ja - zabrałam ze sobą aparat i mam dla Was kilka(naście) zdjęć. Niestety nie udało mi się uchwycić dokładanie momentów gdy gość na quadzie/motorze przeskakiwał przez rząd samochodów

breakfast of dreams
placki z cukinią, fasolka szparagowa i...kurczak. nietypowy obiad? 180

wody ~jajko ~120g cukinii, starej na dużych oczkach tarki (razem ze skórką) ~sól, przyprawy Otręby zalać wodą i odstawić na ok. 10 minut. Dodać pozostałe składniki. Smażyć placki. ~pół piersi z kurczaka (ok. 220g po wycięciu błonek itp. / ok. 160g po ugotowaniu) ~sól, przyprawy. Mięso posypać solą i przyprawami, pokroić w kostkę i ugotować. ~100g fasolki szparagowej (u mnie zielona

chili & sugar
kurczak w miodowej glazurze. i brokuł 163

zwykły' obiad, jak i na wykwitną kolację lub spotkanie z rodziną / przyjaciółmi, na pewno zaskoczylibyście (pozytywnie! :)) gości! :) KURCZAK W MIODOWEJ GLAZURZE PODANY Z BROKUŁEM przepis autorski // 1 porcja ~150g piersi z kurczaka, waga po oczyszczeniu! ~sól ~4 łyżeczki miodu z cynamonem (anielskieprzysmaki.pl) ~200g brokuła W garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć włożyć do niej mięso, po czym natychmiast odcedzić

chili & sugar
Niedzielna piekarnia #1 91

sporą porcję nowych przepisów. Ale dopiero za czas jakiś, bo teraz jeszcze inne przepisy w kolejce stoją. Ale bądźcie czujni :) A jutro w samo południe przepis na galaretę z piersi kurczaka. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Green salad, czyli sałatka z kurczakiem i awokado 158

namydlił ziemniaka. Wierzcie mi, że mydlony ziemniak nie smakuje fajnie. Ale chyba smak mi się zmienił, awokado rulez! ;) A taka sałatka spokojnie starcza na nakarmienie 4 osób. 500 g piersi z kurczaka myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do miski i obsypujemy granulowanym czosnkiem, słodką papryką, grubo mielonym czarnym pieprzem i czarną solą. Mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię

Marder&Marder Manufacture
Klops nadziewany w sosie grzybowym 117

duszy gra . Z tych składników otrzymamy dwa wielkie klopsy. Jeden może posłużyć na obiad dla całej rodziny, a drugi możemy przeznaczyć właśnie na kanapki. 500 g piersi kurczaka 500 g karkówki 3 jajka 1 kopiasta łyżka bułki tartej 3 kopiaste łyżki mąki 1 duża cebula 6 plasterków topionego sera tostowego keczup (może być z TEGO przepisu) natka pietruszki 1 płaska

Marder&Marder Manufacture
Tymbaliki z indyka i żurawiny 127

blaskiem choinki. Przygotowanie zajmie nam jakieś 1,5 godziny, a potem reszta zrobi się sama w lodówce. Do przygotowania 6 tymbalików (wielkości kokilek do suflecików) potrzebujemy: 0,5 kg piersi z indyka 150 g marchwi 2 małe cebulki 1 średni korzeń z pietruszki kilka liści selera (opcjonalnie) 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu 2 goździki 1,5 l wody

Marder&Marder Manufacture
Klopsiki indycze w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem 91

mięsko jest wiele dni świeże i nie śmierdzi następnego dnia jak to które kupiłam ostatnio w Wierzejkach. Do przygotowania tytułowych klopsików potrzebujemy: 0,5 kg mięsa indyczego (ja zmieliłam pierś) ulubiony makaron (spaghetti lub tagliatelle) pół łyżeczki suszonego tymianku łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula pół słoika naszego fantastycznego przecieru pomidorowo-paprykowego (z TEGO przepisu) sól, pieprz oliwa

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania