polać sosem i wymieszać lub prościej maczać kawałek kurczaka lub awokado w sosie. Ta ostatnia forma jedzenia tej sałatki odpowiada mi najbardziej. Sałatka Cobb Składniki: 1 porcja pieczona pierś z kurczaka 3 plastry wędzonego boczku 1 połówka awokado kilka koktajlowych pomidorów kawałek pleśniowego sera, np. roquefort 1 jajko ugotowane na twardo garść kolorowej sałaty Usmaż boczek na złoty kolor. Ułóż
codojedzeniamiski i posypujemy solą pieprzem oraz tymiankiem. Mieszamy. Wyciągamy ziemniaki z piekarnika by ostygły. Nie muszą być bardzo upieczone, dojdą do siebie podczas drugiego pieczenia z resztą składników. Pierś kroimy w kostkę, oprószamy ją przyprawą curry, oregano, solą, pieprzem i papryką. Następnie zabieramy się za paprykę, cebulę i cukinię, czyli tniemy je na mniejsze części. Bakłażana wycieramy delikatnie ręcznikiem papierowym
Justa próbuje gotowaćDelikatne kawałki piersi z kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad :) 2 filety z kurczaka sól pieprz czarny mielony czosnek granulowany papryka słodka mielona 2 cebule 1 łyżka mąki pszennej 160 g bryndzy podkarpackiej
https:KKuchniaMniamsię długo rozpisywać na temat tej propozycji obiadowej, powiem tylko jedno, Marcin nie przepada za cukinią a tak podana podbiła w końcu jego serce:) 2 porcje 30 minut 2 piersi z kurczaka sól, pieprz, oregano, oliwa z oliwek jedna cukinia 50 g sera feta suszona bazylia opcjonalnie ryż 1. Kurczaka zamarynować przez noc w oliwie z oliwek, soli, pieprzu
Ania i Marcin gotująpieczeń powstał bardzo spontanicznie. Połączenia mięsa z owocami nie każdemu przypadnie do gustu ale warto chociażby spróbować. Delikatny indyk i kwaśne jabłko to duet doskonały. Składniki 500 g mielonej piersi z indyka 1 kwaśne jabłko 2 łyżki domowego rosołu 2 jajka 1 łyżka suszonego szczypiorku Tradismak ok. 1 łyżeczka przyprawy Pasztet- typ kogutek Tradismak przyprawa Smaczuś- pikantny Tradismak pieprz
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKurczak w czosnkowym sosie Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Kurczak zapiekany w piekarniku z ananasem Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue Składniki 500 g piersi z kurczaka 1/4 ananasa 1 pomarańczowa papryka 3 łyżki miodu 1 łyżka skrobi ziemniaczanej rozrobiona w 2 łyżkach wody 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu winnego 4 duże ząbki
Delusional Trinesłodki roczek mojej córeczki. Z nutą pomarańczy i czekolady. Konfitura z moreli nadaje wspaniały, orzeźwiający smak, a kajmak osładza ten uroczysty wypiek. Nie potrafię piec tortów zapierających dech w piersiach. Pięknych, elegancko ozdobionych, prawie jak z obrazka. Powoli dopiero nabieram wprawy w tortowych tworach. Nie jestem zwolenniczką kolorowych barwników, sztucznych mas, lukrów i niejadalnych ozdób, dlatego postawiłam na prosty, klasyczny
Raj dla Podniebieniadobrym… Składniki: (na 4 porcje) bulion 2 kurze skrzydełka 1 marchewka 1/3 selera 1 pietruszka (korzeń) 1 cebula kawałek pora marynata do kurczaka 1 duża pierś kurczaka pojedyncza 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka curry sok z 1 limonki 1/2 łyżeczki sypkiej kolendry 1/2 łyżeczki bazylii sól
Raj dla PodniebieniaSKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski Edytymarynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól morskai pieprz czarny mielony do smaku - 2 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka ostrej papryki - ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół greckich do kurczaka) Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety. Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy
Cook&LoveBardzo lubię gołąbki, ale nie robię ich często, bo są bardzo pracochłonne. Postanowiłam je jednak odchudzić trochę z kalorii i dziś zrobiłam z mięsem drobiowym. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka około 500 g (zmielić na dużych oczkach) 1 woreczek ugotowanego ryżu lub kaszy 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka lubczyku suszonego pęczek
Kuchnia Beatykurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia. Jeśli nie macie brązowych pieczarek, to można je zastąpić zwykłymi białymi. Ja podałam pieczarki z ziemniakami puree i kotletem z piersi z kurczaka. Przepisy na kotlety w różnych odsłonach znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 250 g pieczarek portobello 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki miodu 1 łyżka kremu balsamicznego 2 łyżki oleju
O kuchni z uczuciemMakaron należy gotować równocześnie z przygotowywaniem sosu. Sos ma delikatny smak. Należy go dobrze przyprawić pieprzem, aby nie był mdły. Szynkę parmeńską można zastąpić wędzonym boczkiem lub filetem z piersi kurczaka. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaplenerowych kociołków, bo zapewne takie planujecie. Duża porcja do 4-6 osób. Danie podstawowe: - 1 kg młodych ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka i ostra, majeranek, kminek mielony
Apetyczna babeczka