pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:586/1124)

Filet w sosie z musztardą 78

Piersi z kurczaka panierowane w aromatycznej musztardzie francuskiej, która nada potrawie wyrazisty smak. Potem mięso poduszone w kremowym sosie musztardowym. Danie to najbardziej lubimy z dodatkiem ziemniaków, ale świetnie też smakuje z kopytkami. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Kolorowy makaron z kurczakiem 259

Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
kurczak w sosie koperkowym 172

pojedyncza pierś z kurczaka pęczek koperku 1 litr + pół szklanki wody 2 łyżki mąki  3 łyżki śmietany 12 + ok 100 ml śmietanki 30 olej do smażenia sól pieprz Kurczaka kroimy w drobną kostkę, solimy i podsmażamy na złoty kolor. Zalewamy ok litrem gorącej wody i chwilę dusimy. Do połowy szklanki wlewamy wodę i dodajemy do niej 2 łyżki mąki

cukrem pudrem posypane
Tajska zupa kokosowa z curry 212

Składniki pierś z kurczaka jedna trawa cytrynowa 2-3 łyżeczki oliwy sok z połowy limonki kilka listków szpinaku kilka łyżeczek pasty curry 200 ml mleka kokosowego sól pieprz kawałek imbiru makaron ryżowy Przygotowanie Kurczaka kroimy w paski i mieszamy w misce z pastą curry, oliwą, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki. Na włoszczyźnie ugotować wywar. Dodać listki laurowe, ziele angielskie

Gaździnka warzy
Pierś z kurczaka na parze. 166

Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku papryka ostra mielona, sól, oregano  2 gałązki koperku Kurczaka oczyszczamy i płuczemy. Nacinamy delikatnie i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy papryką i solą z każdej strony. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie oregano i wkładamy gałązki koperku - zagotowujemy. Kurczaka wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze

Moje-pitraszenie
Sałatka z kurczakiem. 1052

Składniki: 1 pierś z kurczaka pół puszki kukurydzy 1 sałata lodowa pół pomidora ser mozarella mały jogurt naturalny papryka ostra mielona, czosnek granulowany Kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki, smażymy na małej ilości tłuszczu. Sałatę szatkujemy, pomidora i ser kroimy w małe kawałeczki. Jogurt mieszamy z przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sałatka z kurczakiem. 173

Składniki: 1/2 piersi z kurczaka 1/2 sałaty lodowej (małej) 1 pomidor 2/3 małego jogurtu naturalnego papryka mielona ostra, czosnek granulowany Sałatę szatkujemy, kurczaka kroimy w malutkie kawałki i podsmażamy na oliwie. Pomidora kroimy w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy razem.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Kurczak z ryżem. 219

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu zioła prowansalskie, czosnek granulowany, curry, pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego bułka tarta Jogurt naturalny mieszamy ze wszystkimi przyprawami, kurczaka kroimy w kawałki i mieszamy z jogurtem - wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju aż będzie złocisty. Ugotowany

Moje-pitraszenie
Kurczak z ryżem. 350

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu 1/2 żółtej papryki 1 pomidor zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Filet z kurczaka z tymiankem. 167

Składniki: 1 pierś z kurczaka tymianek, łyżka sosu sojowego, czosnek, imbir mielony 1/2 małego jogurtu naturalnego gęstego bułka tarta Kurczaka myjemy kroimy w kawałki posypujemy przyprawami (obficie tymiankiem), dodajemy jogurt naturalny i dokładnie ze sobą mieszamy odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut (jeśli mamy czas lepiej dłużej). Następnie obtaczamy kawałki kurczaka w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

Moje-pitraszenie
Orzechowy kurczak 118

Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki  drobno posiekanych orzechów 5 łyżek mąki jajko sól parmezan woda gazowana olej  Sposób przygotowania: Z mąki,jajka,wody i orzechów przygotowujemy ciasto.Konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego.Kurczaka kroimy na małe kawałeczki,obtaczamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Odsączamy jego nadmiar za pomocą ręcznika papierowego.Gdy kurczak jest jeszcze gorący obsypujemy go startym parmezanem

Wielki apetyt
Kurczak z fasolą i słonecznikiem 260

Składniki pół piersi z kurczaka mała czerwona papryka mała żółta papryka pęczek natki pietruszki kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios łuskane ziarenka słonecznika 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 ml białego pół wytrawnego wina łyżeczka miodu sól, pieprz, papryka kilka gałązek tymianku Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę

Gaździnka warzy
Kurczak pachnący goździkiem 185

Składniki: pół piersi z kurczaka 2 listki laurowe 3 goździki 1 duży ząbek czosnku 30 g zmielonych migdałów (opcjonalnie) natka pietruszki (może być suszona) kardamon, sól, pieprz, imbir, papryka chilli  kilka kropel sosu sojowego i cytryny 3-4 łyżki naturalnego jogurtu 200 ml mleczka kokosowego Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Przyprawić listkiem laurowym, rozgniecionym czosnkiem

Gaździnka warzy
Rolada z piersi kurczaka 177

można zrobić z piersi z kurczaka poza kotletami? Spotkaliśmy się z wieloma takimi pytaniami. Większość z nas sięga po filet z kurczaka, bo myśli, że to stosunkowo prosty produkt. Otóż nie. Fakt, pierś to chyba najładniej wyglądający kawałek kury, gotowy do dalszej obróbki. Nie wymaga oczyszczania, oddzielania od kości, ale! Niestety przygotowanie go w taki sposób, aby nie był suchy

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania