pierś z kurczaka z warzywami - 3781 przepisów (strona:212/253)

Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 235

kurczak. Udka kurczaka, piersi kurczaka albo pałki kurczaka :) Bo zawsze się boję, że taki schab będzie za suchy, karczek przerośnięty a żeberka twarde. I tak od dłuższego czasu chodziły mi te wszystkie pieczenie po głowie. Tym bardziej teraz, kiedy jest jesień, za chwilę zima... okrągłe urodziny mojego męża i na stół wypadałoby bardziej poważne mięsiwo od kurczaka postawić. Zaczęłam powoli(...)upieczonym schabem z piekarnika i odstawiamy, aby chwilę "odpoczął". Następnie przekładamy na półmisek lub deskę i kroimy w plastry.  Podajemy na obiad, z dodatkiem ziemniaków lub kaszy i warzyw. Resztę studzimy i chowamy do lodówki. Na zimno jest  również rewelacyjny! Smacznego

bistro mama
CZARNA LISTA produkty niezdrowe dla dzieci, które im serwujemy 120

śniadania, jeśli podamy ten budzący kontrowersję produkt. Pod lupę wzięłam paróweczki, które są polecane dla dzieci, w pięknym kolorowym opakowaniu z napisem- paróweczki z kurcząt. Czytam skład: Mięso z piersi z kurcząt ( 38% )!, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt (29%), tłuszcz wieprzowy, skórki drobiowe, woda, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E300, substancja konserwująca E250(...)dużo lepszej jakości, a w tej samej cenie. SŁODYCZE Z DODATKIEM WITAMIN Niektóre dzieci nie tolerują warzyw i owoców, okazują wewnętrzny bunt. Co więcej, ta sama grupa nie weźmie do buzi żadnego syropu witaminowego. Co wtedy? Ja bym powiedziała – próbujmy owoców i warzyw do skutku. Jednak wiem, ze jest gro matek, które w takiej sytuacji sięga po słodycze

W Kawiarence
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 157

Podróże są emocjonujące, a zachwycające dech w piersiach widoki sprawiają, że mamy gęsią skórkę. Pomyśleć jeszcze, że można to wszystko połączyć – piękne miejsca, genialne kompozycje na

Right Behind The Kitchen
Jarmuż – właściwości zdrowotne 208

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!