dwóch osób) · 2 piersi z kurczaka · sałata lodowa · pomidor · ogórek zielony · oliwki · ½ papryki · ½ opakowania jogurtu naturalnego
Mania Gotowaniakupować gotowego sosu. Ale co tam, na szybko fajna potrawa, choć tylko dla fanów słodkich smaków. U mnie domowników podzielił pół na pół ;)Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża marchewka duża cebula pół czerwonej papryki 2 garście niesolonych orzeszków ziemnych 2 łyżki oleju 3/4 szklanki wody fix Knorr "Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym" Wykonanie:1. Kurczaka pokroić w dużą kostkę
Pasja Smakuszklanka) - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 jajko - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: - 300 gram piersi z kurczaka - 200 gram pieczarek - 1 cebula - 1 papryka - pół puszki kukurydzy - sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, ulubione zioła (u mnie oregano i prowansalskie) - oliwa z oliwek do smażenia Składniki
Zgrabne Gotowanienienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór! BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki - 1 średnia cebula - 1 papryczka chili - 1 ząbek czosnku - 200 gram przecieru pomidorowego - sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięs, zioła prowansalskie - oliwa z oliwek
Zgrabne Gotowaniewątróbek pół piersi z kurczaka 2 czerwone cebule 1 żółta cebula 5 ząbków czosnku 50 ml Brandy kilka kropel sosu sojowego pół gruszki pół żółtej papryki szczypta tymianku i ziół prowansalskich sól, pieprz Przygotowanie: Czerwoną cebulę i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć w garnku na maśle. Dodać obraną gruszkę i oczyszczoną, pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażyć
Gaździnka warzyszacunkiem. Ale przejdźmy do rzeczy dziś na obiad przygotowałem tortille z kurczakiem. Składniki potrzebne do przygotowania obiadu dla 4 osób : - 500 g. piersi z kurczaka - 50 ml. octu balsamicznego - przyprawa do gyrosa ( ja przygotowałem sam z papryki słodkiej, ostrej i curry ) - 2 ząbki czosnku - 4 placki do zawijania tortilli - 300 ml jogurtu - 4 ząbki czosnku - sól - pieprz - 1/2 główki kapusty
Full SmakuKURCZAK W JOGURTOWEJ PIKANTNEJ MARYNACIE: Składniki: 1 pierś kurczaka 1 świeży ananas lub ananas z puszki ok. 250 g pieczarek 2 łyżki oliwy z oliwek papryka w proszku łagodna sól Marynata do kurczaka: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki chili Wykonanie:Składniki marynaty połączyć. Pierś
Blondynka Gotujechefkoch.de (w lodówce był akurat kurczak i trochę rukoli). Pomimo niewielkiej ilości składników oraz przypraw potrawa ma niesamowicie ciekawy smak. Pozornie duża ilość ostrej papryki (ja zwykle wrzucam 2 duże i naprawdę ostre owoce) nie powoduje wcale, że mamy do czynienia z ostrą potrawą! Dodatek nabiału, słodkiej papryki i cytryny skutecznie "gasi" ogień papryki, powstaje wyraziste i aromatyczne danie, wyśmienicie(...)komponujące się z rukolą. Składniki na 3-4 porcje: 500g piersi z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego sok i skórka z połówki cytryny 1-2 ostre papryczki 1 duża żółta papryka 250g makaronu tagliatelle kubek kwaśnej śmietany, albo jogurtu naturalnego Mięso pokrojone w kawałki zamarynowałem w sosie sojowym, soku i utartej skórce z cytryny, oraz posiekanej drobno ostrej papryce. Najlepiej
Kuchnia PrezydentowejSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 0,5 kg ziemniaków, olej, papryka ostra Przygotowanie: 1. Przygotowujemy masło czosnkowe. 3 duże łyżki masła ucieramy z 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem, możemy dodać także zioła prowansalskie. 2. Pierś
Kuchnia Pełna Pasjiprawdę z czegokolwiek, możemy dorzucić to, co nam zalega w lodówce ;) Moja dzisiejsza wersja wygląda tak: Składniki: 1 pierś z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu papryka ostra w proszku sól, pieprz bazylia Cebulkę i czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni i dorzucamy pokrojoną
Idę coś wszamaćpłasko i lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką oraz gałką muszkatołową. Odstawiamy na ok. 15 minut. Na patelni (ja użyłam grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś na złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu. Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym!Podałam
Emcia PichciSkładniki (2 porcje) 2 filety z piersi kurczaka (ok. 300g) 200 g pieczarek ½ cebuli ½ kuli mozzarelli (60g) Sól, pieprz, czerwona papryka ostra, zioła prowansalskie, bazylia Olej rzepakowy nierafinowany - ok. 1 łyżki Sałatka: Mieszanka sałat ½ puszki pieczonej ciecierzycy* Kilka pomidorków koktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę oregano(...)Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Pieczona ciecierzyca to nie tylko dodatek do sałatek, ale także świetna przekąska sama w sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki (nie rozcinamy do końca). Smarujemy odrobiną oleju rzepakowego, nacieramy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie pieczarki i cebulę kroimy, podduszamy do wyparowania wody. Kurczaka nadziewamy
Powiedz dietom niepszennej 135 g masła 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 brokuł 1 duża kwaśna śmietana 18% 125 g żółtego sera dodatkowo: oliwa przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę. Dodać żółtka, szczyptę soli, posiekane masło(...)Brokuł umyć i obrać w różyczki. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie około 3 minuty (ja ugotowałam brokuła na parze). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Do miseczki
Passions hobbies lifeponiedziałkowy obiad. Kurczak z wolnowaru 1 kurczak ( około 1,6 kg ) 1 łyżka majeranku 1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka masła ( podzielonego na dwie mniejsze łyżeczki ) Delikatnie skórę na piersi kurczaka palcami oddzielamy od mięsa i tam wsuwamy masło, po łyżeczce na każdą pierś. Potem przyprawami obsypujemy kurczaka. Wkładamy kurczaka do naczynia od wolnowaru, włączamy
Kuchnia na wzgórzu