domowa wersja pysznej kanapki w wykonaniu mojego Męża - specjalisty od domowych fast - foodów. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 "puszyste" kajzerki garść sałaty kilka plastrów ogórka kiszonego sos majonezowy panierka (proporcje a oko): szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy(...)Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko. Wykładamy na nią: plastry ogórka oraz sałatę. Skrapiamy sosem. Układamy kąski kurczaka. Smarujemy sosem. Nakładamy drugą część bułki. Następnie wcinamy aż się uszy trzęsą. W wersji w pełni wypasionej spożywamy z frytkami i zagryzamy pozostałymi stripsami by w pełni zasłużenie narzekać
Kuchnia po mojemupieczenia, następnie dodajemy połówki pomidorów oraz czosnek, wszystko skrapiamy niewielką ilością oliwy z oliwek i pieczemy w piekarniku ok 30 minut w temperaturze ok 190°C. W międzyczasie przygotowujemy pulpeciki drobiowe Orzechy włoskie prażymy na patelni następnie drobno siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty
Księga-Smakumleka 60 ml wody 25 g masła 310 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soli mleko do posmarowania bułek sezam do posypania bułek stripsy 1 duża pierś z kurczaka sól pieprz słodka papryka czosnek granulowany sos sojowy 1 jajko 100 ml mleka ok 1/2 szkl mąki dodatkowo mąka na panierkę olej do smażenia dodatki sałata pomidor ogórek(...)kolejne 30 minut. Przed pieczeniem bułki naciąć na górze, aby powstało charakterystyczne wyżłobienie. Posmarować odrobiną mleka i posypać sezamem. Piec 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu, studzić na kratce. Stripsy Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić na paski o grubości 2-3 cm. Mięso zamarynować w soli, pieprzu, papryce, czosnku i sosie sojowym, odstawić
Kuchnia w opałach1/2szkl mąki pszennej 2 jajka 1 szkl mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl wody gazowanej (spulchnia) 1 łyżeczki oliwy przyprawy sól, pieprz, bazylia, czosnek farsz 500g pieczarek 1 pierś z kurczaka 2 marchewki cebula przyprawy sól, pieprz, papryka słodka, chilli
Fiolka w kuchniczosnku 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego sól WYKONANIE Pierś kurczaka osuszamy i oczyszczamy z błon i kostek. Układamy na arkuszu papieru do pieczenia i nacieramy solą oraz pastą lub przyprawą curry. Skrapiamy łyżką oliwy, przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozbijamy na grubość 1,5 cm. Smażymy
cool and mintyzbędnych tłuszczy i smażenia, a tym samym pozwoliło na uzyskanie kruchutkiego mięsko w środku. Kurczak w płatkach kukurydzianych Składniki : 300 g piersi z kurczaka 250 mleka 2% niepełna szklanka mąki wrocławskiej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka i ostra do smaku płatki kukurydziane bułka tarta Przygotowanie : Mięso myjemy, kroimy w paski o długości
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisolą i pieprzem. Dodać bulion pieczarkowy. Mąkę połączyć z letnią wodą, mlekiem i szczypta soli. Wymieszać i dodać do pieczarek. Całość zblendować. Piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Skropić oliwą z oliwy i piec 20 – 25 minut w temperaturze 180º. W połowie pieczenia mięso obrócić. Zrobić sałatkę. Do miski podrzeć liście sałaty. Pomidora pokroić w kawałki
kuchniabellissima.wordpress.comszkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 1 jajko 125 g masła szczypta soli, szczypta pieprzu szczypta proszku do pieczenia nadzienie fasolki chińskie (fasolnik)ok 200 g garść pomidorków cocktailowych 1 pierś z kurczaka (połówka) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano bazylia 200 ml śmietany 100 g sera feta lub typu feta
Gotowanie jest łatwedodajemy startą skórkę z połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynkurczaka nacieramy przyprawami utartymi w moździerzu, wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Musztardę, miód, oliwę z oliwek, ocet winny mieszamy zalewamy piersi z kurczaka. Posypujemy pokrojonymi w cieniutkie plasterki oliwkami. Całość wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut. Ziemniaczki gotujemy, okraszamy masłem, posypujemy świeżym tymiankiem! Podajemy z filetami po włosku! Smacznego!!! Zapraszam na Facebooka
SMYKWKUCHNIopakowanie Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy piersi z kurczaka na noc.Na drugi dzień wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy w piekarniku ok 1/2 godz
Z Majeczką w kuchniwlej wino i gotuj aż jego połowa odparuje. Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut
karmelowyobiad takie kotlety. Delikatne mięso z kurczaka połączone z brokułem i serem mozzarella. Do tego pieczone ziemniaczki z piekarnika i sałatka z pomidorów. Kto się dołącza? porcja na 10 niedużych kotletów: 1 mały brokuł 1 połówka filetu z piersi kurczaka (ok. 250g) 50 g sera mozzarella wiórki 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1 duży ząbek czosnku
Kolorowa kuchnia Elkiprzez praskę czosnkiem i kurkumą. 7. W foremce keksowej układamy warstwowo trzy części mięsa z dodatkami. 8. Terrinę pieczemy w kąpieli wodnej w 180 stopniach C ok. 1 h 15 min. Terrina drobiowa jest bogata w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które pełni funkcję budulcową. Wartość odżywcza jednego plastra: Porcja waży: ok. 70 g Energia: 74 ,1 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachStaram się zrobić coś co nie jest kaloryczne. Osoby które chcą zgubić kilka kilogramów mogą zjeść bez wyrzutów sumienia danie bardzo dobre, polecam. Przygotowanie mięsa –
Kuchnia Pokoleń