pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:75/976)

Szpinakowa zapiekanka makaronowa 97

wygląda jak jedzenie dla Shreka – jest taka zielona i zakręcona. Do zrobienia zielonego sosu użyliśmy sprawdzonego połączenia smakowego – szpinaku, sera feta oraz kremówki. Zapiekankę wzbogaciliśmy podpieczonym mięsem z piersi kurczaka oraz startym serem (parmezanem i żółtym). Tak przygotowana zapiekanka bardzo nam smakowała, była sycąca i pożywna, wprost idealna na jesienny, szybki obiad. Składniki na szpinakową zapiekankę makaronową(...)makaronu (np. cavatappi, świderek) 1 pierś z kurczaka 300 g świeżego szpinaku 150 g sera feta 250 ml śmietanki kremówki 3 ząbki czosnku 150 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku Dodatkowo: margaryna do wysmarowania formy olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, krótko obsmażyć

niecodziennikpary
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 217

pierś z patelni grillowej z sosem kaparowo- śmietanowym, do tego młode ziemniaczki i pomidorki cherry ze świeżym ogórkiem, polane sosem balsamicznym. Pyszności!  Składniki (dla dwóch osób): 2 piersi z kurczaka 50g kaparów (połowa słoiczka, bez zalewy) 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) śmietana 30% świeży pieprz sól + do podania: młode ziemniaczki, pomidorki cherry,  świeży ogórek, sos balsamiczny 1. Piersi(...)minuty. Dodajemy śmietanę, sporą ilość świeżo mielonego pieprzu, szczyptę soli i całość gotujemy przez 15-20 minut (sos powinien zgęstnieć i przejść smakiem kaparów).  3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami

My Culinary Art
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku. 171

Pierś faszerowana to banalnie proste, smaczne, szybkie, kolorowe danie.     Przeglądając „internety” stwierdziłem, że mimo setek nowych mód żywieniowych niesłabnącą popularnością cieszy się pierśkurczaka. Jedni mówią nuda, inni że uwielbiają i nie wyobrażają sobie tygodnia bez „ schabowego ” z kurczaka a wszelkiej maści sportowcy budują wokół niej całe menu(...)opędzlować kuraka z dobrego źródła jak najbardziej. Sprawdziłem na naszej stronie i ku mojemu zdziwieniu, wśród około 3000 receptur jest 1 przepis na pierśkurczaka w całości. Trochę wstyd pomyślałem, bo dla kogo robię te wszystkie przepisy jak nie dla Was moi drodzy. Postanowiłem tę lukę jak najszybciej wypełnić

kuron.com.pl
58.Lekka wiosna na talerzu: czyli kolorowa sałatka ryżowa! 214

zaczyna się dzień (chyba każdy to uwielbia). Często, gdy robi się cieplej poszukujemy czegoś smacznego, ale i lżejszego, dlatego my dziś proponujemy Wam sałatkę! Sałatka na bazie ryżu, piersi z kurczaka, mozarelli, suszonych pomidorów, szpinaku i awokado!W towarzystwie lekkiego dressingu na bazie octu balsamicznego, oleju z orzechów włoskich, jogurtu naturalnego, miodu oraz musztardy dijon! Brzmi prosto i smacznie? Spróbujcie(...)saszetka ryżu (100g) pół słoiczka suszonych pomidorów 1 średnie awokado pół opakowania szpinaku(+/- 200g)+ 2 ząbki czosnku + 1 łyżeczka świeżo starej gałki muszkatołowej(lub suszonej) 300g piersi z kurczaka garść obłuskanych nasion słonecznika 1 kulka sera mozarella garść listków świeżego tymianku lub innych preferowanych swieżych ziół  2 łyżki soku z cytryny  świeżo zmielona sól, świeżo zmielony pieprz

Symfonia Smaków
SAŁATKA CEZARA 1453

będę się długo rozpisywała.. Po prostu uwielbiam ...   Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1/4 bagietki 0,5 kg piersi kurczaka sól,pieprz słodka papryka 2 ząbki czosnku jogurt grecki lub majonez Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy w nieduże paseczki. Oprószamy solą,pieprzem ,słodka papryką,obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odcedzamy, studzimy. Bagietkę kroimy w niewielka kostkę, oprószamy papryką, obsmażamy(...)suchej patelni aby  powstały maleńkie grzanki.Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki do salaterki, dodajemy  grzanki, piersi z kurczaka. Jogurt grecki mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty czosnek.  Polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy. Podajemy z bagietkami czosnkowymi zapieczonymi w  piekarniku.  JEŚLI LUBIMY MOŻEMY SAŁATKĘ WZBOGACIĆ POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I POKROJONYM W KOSTKĘ ŚWIEŻYM OGÓRKIEM

Z Majeczką w kuchni
Galareta z warzywami i kurczakiem 552

Wiosenna świąteczna galareta z warzywami i piersią z kurczaka. Delikatna z jajkiem które uwielbiam . Wielkanoc to obowiązkowo jajka spożywane w różnej postaci. Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku* i znów możesz cieszyć się swobodą kontaktu z najbliższymi. 3 jajka 200 g kukurydzy z puszki(...)groszku mrożonego 1 pierś z kurczaka 5 marchewek dużych 1/2 brokuła 10 łyżeczek żelatyny sól 1 por zielona 1 kawałek selera natka pietruszki pęczek warstwa majonezowa: 150 ml majonezu 3 łyżki śmietany ukwaszonej 18 % 2 łyżeczki żelatyny majonez do dekoracji wierzchu Marchew, seler, obieram,  myje i przekładam do garnka, dodaje por i pierś z kurczaka, sól, dwa litry wody

wesoła kuchnia
Kurczak z ryżem po meksykańsku 187

Kurczak z ryżem po meksykańsku. Przepis na Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: 2 piersi z kurczaka 200 g ryżu długoziarnistego 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 żółta papryka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego, 1 łyżeczka mielonej słodkiej(...)papryka chilli (wg uznania ja dałam 1/2 łyżeczki) dodatkowo: 1000 g wody 1 łyżeczka soli 10 g oliwy z oliwek Przepisy Thermomix. Kurczak z ryżem po meksykańsku. Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Solimy i doprawiamy pieprzem. Pokrojone piersi układamy na przystawce Varoma. Do naczynia Thermomix wkładamy koszyczek i odmierzamy ryż. Wlewamy wodę, sól i oliwę. Zamykamy urządzenie Thermomix

Themo przepisy
Kurczak w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów 170

Pierś kurczaka zapiekana w jogurcie greckim i pesto z suszonych pomidorów. Pomysł na szybki do wykonania obiad. Kurczaka zapiekam z dodatkiem pomidorów koktajlowych i zielonych oliwek, a po upieczeniu posypuję świeżą bazylią. 0,5 kg mięsa z piersi kurczaka 200 g jogurtu greckiego 80 g pesto z suszonych pomidorów kilka pomidorów koktajlowych kilka zielonych oliwek garść świeżej bazylii łyżeczka soli(...)Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić na mniejsze części i posypać solą. Jogurt wymieszać z pesto. W formie żaroodpornej ułożyć części kurczaka i zalać je przygotowaną masą jogurtową. Piec ok. 20 minut w temperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi

Bullio
Kurczak w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów 335

Pierś kurczaka zapiekana w jogurcie greckim i pesto z suszonych pomidorów. Pomysł na szybki do wykonania obiad. Kurczaka zapiekam z dodatkiem pomidorów koktajlowych i zielonych oliwek, a po upieczeniu posypuję świeżą bazylią. 0,5 kg mięsa z piersi kurczaka 200 g jogurtu greckiego 80 g pesto z suszonych pomidorów kilka pomidorów koktajlowych kilka zielonych oliwek garść świeżej bazylii łyżeczka soli(...)Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić na mniejsze części i posypać solą. Jogurt wymieszać z pesto. W formie żaroodpornej ułożyć części kurczaka i zalać je przygotowaną masą jogurtową. Piec ok. 20 minut w temperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi

Bullio
Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem 123

zimno. To dość uniwersalny przepis na obiad czy przyjęcie. Możecie przyrządzić ją w wersji z kurczakiem, jak zrobiłam to ja lub w wersji bez mięsa. Tarta z piersią kurczaka będzie tylko bardziej pożywna, a smak praktycznie się nie zmieni. W tym daniu wyczuwalny jest przede wszystkim smak buraczków oraz wędzonego sera. To połączenie smaków doskonale ze sobą współgra. Podpatrzyłam(...)plastry. Na maśle podsmażamy posiekane ząbki czosnku i dodajemy jarmuż. Smażymy do momentu, aż jarmuż straci objętość. Doprawiamy gałką muszkatołową, sokiem z cytryny i odrobiną soli i pieprzu. 4 Pierś kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy do zrumienienia na oleju na dużym ogniu. Twaróg rozdrabniamy. Śmietankę oraz jajka łączymy w misce i lekko doprawiamy solą i pieprzem. 5 Następnie umieszczamy

Kuchnia Bazylii
Pierś z kurczaka z warzywami po włosku 209

danie wprost banalne! Chyba najprostsza rzecz jaką można zrobić na szybkie drugie śniadanie czy obiad. W końcu wiosna więc na talerzach robi się kolorowo! :) Składniki: 150g filetu z piersi kurczaka 200g mrożonej mieszanki warzyw po włosku przyprawa "warzywko" oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Filet z piersi kurczaka: myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię(...)oliwą z oliwek wrzucamy mrożone warzywa i dusimy pod przykryciem, aż będą al dente. Następnie dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka i smażymy, pod koniec dodajemy przyprawę "warzywko". Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kokosowy kurczak na sałatce ze szpinaku 167

naprawdę mam nadzieję, że w końcu wezmę się za szykowanie tych zdrowych bomb witaminowych).  A póki co, zapraszam do gotowania. Na zdjęciu mój wczorajszy, niezwykle smaczny obiad. Pierś kurczaka otulona wiórkami kokosa i podana na sałatce ze szpinaku i pomidorków... Smaczni i zdrowo. A to wszystko przy minimalnym nakładzie pracy. Potrzebne nam: - pojedyncza pierś z kurczaka - mielony imbir(...)wiórków kokosowych - dwie garści szpinaku - pół garści pomidorków koktajlowych - ziołowy winegret Przygotowanie:  Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy po skosie na mniejsze kawałki. Lekko rozbijamy i nacieramy mielonym imbirem. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na blasze wyłożonej papierem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 st. na około 15 minut. Szpinak płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski

W poszukiwaniu inspiracji
Pierś kurczaka w sosie z gorgonzoli i szafranu z dodatkiem gniecionego bobu i puree 194

myślę udana, próba odtworzenia dania z pewnej pysznej, łódzkiej restauracji. Dodatki wybrałam swoje ulubione. Jest to idealne połączenie smaków, serdecznie polecam! Składniki (na 4 porcje): 500 gram piersi kurczaka świeży tymianek sól pieprz 200 gram sera gorgonzola 200 ml śmietanki 30% szczypta szafranu 800 gram ziemniaków łyżka masła 2 łyżki mleka 150 gram obranego, ugotowanego bobu Pierś kurczaka myjemy(...)pieprzem i świeżym tymiankiem. Bób doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, ugniatamy tłuczkiem. Na talerzu układamy kilka łyżek puree z ziemniaków, obok gnieciony bób i piersi z kurczaka. Całość polewamy sosem. Gotowe

Mango Papaja
Sałatka warstwowa z kurczakiem 235

strony myślę, że długo nie postoi na Waszym stole – zniknie w mgnieniu oka :) Poniżej znajdziecie listę składników i przepis… Składniki na sałatkę: sałata lodowa 1 podwójna pierś z kurczaka czerwona cebula czerwona papryka 10 suszonych pomidorów łyżka vegety (albo ulubionych przypraw) 2 łyżki oleju do smażenia Składniki na sos: sos francuski (w torebce) 2-3 łyżki majonezu(...)ząbki czosnku sól Sałatka warstwowa z kurczakiem – przepis: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przyprawiamy do smaku vegetą albo ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na ok. 3 godziny, aby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie smażymy kurczaka na odrobinie oleju. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki u układamy na dnie salaterki. Następnie kładziemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi kurczaka w boczku, w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz zielona soczewica 170

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Piersi kurczaka: 1 podwójna pierś z kurczaka lub 2 pojedyncze sól, pieprz boczek parzony w plastrach (ok. 10-12 plasterków) Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki(...)jedną pierś na ok. 4-5 części). Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek kurczaka zawijamy w plaster boczku. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy mięso z każdej strony, aż boczek będzie miał ładne rumiane kolory. Sos szpinakowo-śmietanowy: 150 g świeżego szpinaku lub 5 "brykietów" mrożonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 śmietanki 30 % (w sumie ok. 400-500 ml) ½ łyżeczki

bistro mama

Proponowane wyszukiwania