Dziś pomysł na szybki obiad. Zamiast piersi kurczaka można użyć łososia. W tym towarzystwie mile widziane byłyby również suszone pomidory.Czytaj więcej
bistro mamaRoladki z piersi kurczaka na dwa sposoby.Taka mała odmiana dla zwykłego kotleta drobiowego w panierce.Jedne z suszoną śliwką, pachnące wędzonym boczkiem, słodkawe i kruche.Drugie, aromatyczne, chrupiące, a jednocześnie rozpływające się w ustach. Które wolicie na niedzielny obiad?Mi smakowały obie wersje, ale ciut ciut bardziej te z zielonym środkiem :)Czytaj więcej
bistro mamastole ląduje mieszanka na bazie sałat, bakalii, owoców i sosu vinaigrette. Zmienia się zaledwie kilka składników. Zawsze są też grzanki lub bruschetty. Jest dużo, lekko, kolorowo i smacznie. Piersi kurczaka można pokroić i ułożyć na sałacie jeszcze gorące, ale równie dobrze smakują na zimno. Czytaj więcej
bistro mamawszystkich, którzy lubią zdecydowany, wyrazisty smak. Całość przygotowana na patelni a dobrym dodatkiem jest makaron "sznurki". Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut. Składniki: -filet z piersi kurczaka -sos Szechuan -czerwona papryka -cebula -por -garść orzeszków ziemnych -przyprawa do mięs -słodka papryka -olej -nudle, czyli makaron "sznurki" Fileta kroimy na spore kawałki. Przyprawiamy przyprawą i papryką
Maminek kulinarnySkładniki / Ingredients: 500 g piersi kurczaka / 500 g chicken breast mix sałat / mix lettuces sos winegret miodowy / honey vinaigrette przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt 1 pomarańcza / 1 orange 2 kromki chleba / 2 slices of toast 2 garści orzechów włoskich łuskanych / 2 handfuls of shelled walnuts 3 łyżki pestek granatu / 3 tablespoons pomegranate seeds Sposób
Projekty ze smakiemciasta kruche na tarty słodkie i słone Michela Rouxa 3 miejsce zajmuje doskonałe puree z kalafiora autorstwa Gordona Ramsaya W tym roku na 4 miejsce awansował przepis na Piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Na 5 miejscu nowość w zestawieniu, zajmuje przepis na Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Na 6 miejscu także po raz pierwszy w zestawieniu
karmelowypostaci sałatki. Lekka i smaczna. Co tu więcej pisać, sałatki takie możemy przygotować na 1000 sposobów i zawsze są świetne. Składniki: 150 g świeżej roszpunki 200 g piersi kurczaka 100 g orzechów laskowych 100 g suszonej żurawiny 80 g sera gorgonzola 1 łyżeczka słodkiej papryki, curry szczypta chili sól, pieprz, sos 2 łyżeczki musztardy dijon
Niezły Młynekcytryny - sól wędzona - papryka wędzona - chilli w płatkach - pieprz kolorowy świeżo mielony Galaretkę rozpuszczamy w 280ml wrzątku, następnie dolewamy 230ml gazowanej wody mineralnej oraz sok z ½ cytryny. Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na 10 pasków. Każdy nacinamy pośrodku, na długość ok. 3-4cm, w zależności od długości paska. Przewijamy, jak przy robieniu faworków. Przekładamy do pojemnika, w którym będą
mojewypiekiinietylkoDziś przedstawiam kolejną sałatkę po tej z piersi kurczaka z ananasem , która u mnie w rodzinnym domu przeważnie jest robiona w czasie Świąt. Nie trzeba w sumie jej parować, można zrobić i jeść bez żadnej obróbki cieplnej, no poza jajkami, które trzeba ugotować :) Jajka, pora i groszek zielony parowałem :) jabłka i ogórka konserwowego nie :)Składniki : 1 por - zielona
Parowar Facetapomocne w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię dodawać otręby do pieczywa gdy piekę domowy chleb lub bułki. Ale dodałam je także właśnie do panierki smażąc kotlety z piersi kurczaka. Niby zwykła panierka a jednak zdrowsza niż z samej bułki.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniProsta i szybka do zrobienia sałatka..pierś kurczakaprzyprawa do gyrosaryż Piątnicaogórek korniszonmieszanka -marchewka z groszkiem Orzechmajonez wiejski Develeyszczypiorekpaprykasól cytrynowa Piątnicaprzyprawa do sałatek PiątnicaKurczaka opłukać, oczyścić z
Moje domowe kucharzenieużyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 posiekana cebula 4 posiekane pieczarki 1/2 posiekanej czerwonej papryki 2 łyżki oliwy 100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa
Smakowity Blog Kulinarnywiększym szokiem niż sam wyczyn, był dla mnie smak sałatki. Wszystko do siebie pasowało! I było pyszne. Od tamtej pory robimy tą sałatkę razem, czasami zamieniając tuńczyka na grillowaną pierś kurczaka. Przepis jest banalnie prosty i szybki, więc nawet bardzo zapracowani mogą znaleźć chwilkę na przyrządzenie tego smakołyku. Potrzebne nam: - makaron z zupki chińskiej - pół puszki kukurydzy
W poszukiwaniu inspiracjikonserową czy brzoskiwniami z puszki. Ser zamiast trzeć na tarce można pokroić w kostkę. Smak sałatki można wzbogacić o rodzynki i pokrojone w drobną kostkę jabłko lub o podsmażoną pierś kurczaka i szczypiorek. Sałatka nie wymaga dodawania żadnych przypraw. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejska