pierś kurczaka - 14133 przepisów (strona:466/943)

Meksykańska sałatka z kurczakiem 431

pyszną sałatkę o wyrazistym i pikantnym smaku.  Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:)   Dla 4-5 osób: 35 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 15 dkg ostrego żółtego sera por ( jasna część) 1 papryka czerwona  lub zielona 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej  + sól do smaku

Maślane ciasteczko
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 166

wróciła z zakupów z pastą z suszonych pomidorów i pomysłem na obiad.  Zgodnie z zasadą "da się zrobić", zrobiłem... Efekt smaczniejszy niż się spodziewałem. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka nieduża papryka średnia cebula czosnkowa 3 łyżki majonezu 1 i 1/2 szklanki makarony świderki pasta z suszonych pomidorów tarty ser sól, pieprz, tymianek, opcjonalnie przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka

Gotuj z Rumcajsem
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 121

from time to time and spread it to the world – it is worth it! SKŁADNIKI (na dużą miskę): 2 torebki (200 g) kaszy jaglanej 350-400 g piersi kurczaka 10-12 pomiorów suszonych 1 średni ogórek 1 duże awokado Sos: oliwa sok z cytryny sól, pieprz, koperek INGREDIENTS (for a big bowl): 200 g millet 35-400 g chicken

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 139

from time to time and spread it to the world – it is worth it! SKŁADNIKI (na dużą miskę): 2 torebki (200 g) kaszy jaglanej 350-400 g piersi kurczaka 10-12 pomiorów suszonych 1 średni ogórek 1 duże awokado Sos: oliwa sok z cytryny sól, pieprz, koperek INGREDIENTS (for a big bowl): 200 g millet 35-400 g chicken

Martyna Cooks
CURRY Z KURCZAKIEM I DYNIĄ 122

pojedyncze piersi kurczaka 200  g dyni pomidory w puszcze czerwona pasta curry 1 czerwona papryka 8 pieczarek 3 cebule szalotki 400 ml mleka kokosowego w puszce 2 ząbki czosnku 200 g  ryżu basmati  2 łyżki  masła 2 łyżki sosu sojowego kawałek imbiru  sól  pieprz Filety z kurczaka płuczemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy

KuchcikoweLove
Sałatka z zupek chińskich 203

pierwszy na blogu i w ogóle w mojej kuchni sałatka z zupek chińskich.  Składniki: 3 zupki chińskie (u mnie 2 rosoły i kurczak curry) pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka pokrojona w kostkę (u mnie z zalewy olejowej) sól pieprz curry papryka ostra olej do smażenia majonez   Wykonanie: Makaron pokruszyć według uznania i zalać go dużą ilością gorącej

Pychotkaaa
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 187

się najbardziej podobało. Choć na zdjęciu widnieje 9 potraw w zestawienie obejmuje TOP 10: 1. Najłatwiejsza babka w łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 2. Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem

Słodkie okruszki
Risotto z suszonymi grzybami i kurczakiem 185

siebie, a jednocześnie podkreślając kremowy smak i gładkość. Po piąte: świeżość. Danie należy jeść bezpośrednio po przygotowaniu. Zimne lub odgrzewanie jest niesmaczne.   150-200g ryżu 150g mięsa kurczaka (piersi, filetów z udek; wg gustu) 1 duża cebula 2 garstki suszonych grzybów (wg gustu) 300 ml bulionu 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 40g parmezanu papryka w proszku sól

Di gotuje
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 131

chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu

Martyna Cooks
Kotleciki z kurczaka 108

Składniki filet z piersi kurczaka, 2 podwójne porcje papryka, 1 mała sztuka cebula, 1 średnia sztuka czosnek, 3 ząbki jajko, 1 sztuka ser, 5 plasterków mąka pszenna, 2 łyżki maka ziemniaczana, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Filety z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy cebule pokrojoną

Gotowanie moimi oczami
Tarta z brokułami i kurczakiem 290

Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie brokuł, 1 sztuka filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza  śmietanka 18%, 100ml śmietanka 30%, 100ml jajka, 4 sztuki ser, 150g sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta  francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około 7-10 minut

Gotowanie moimi oczami
Gyros domowy w chlebku pita 132

chlebki woda letnia, 1 i 1/4 szkl drożdże suche, 7g olej, 3 łyżki cukier, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka mąka pszenna, 3 szkl Składniki na gyros filet z piersi kurczaka, 1 cały przyprawa gyros, 1 opak lub po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, curry, bazylii, oregano, tymianku sól, 1/2 łyżeczki olej, do smażenia Składniki na sos jogurt

Gotowanie moimi oczami
Kotlet de volaille 101

zależności od wielkości piersi. Składniki: 1 podwójna pierś drobiowa pęczek pietruszki 1/3 kostki masła sól, pieprz do panierowania: mąka 2 jajka bułka tarta olej do smażenia sposób wykonania : Pierś kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki rozdrobnić, posypać po mięsie. Na każdy środek kotleta położyć kosteczkę masełka. Kotlety zwinąć ciasno. Należy zwrócić uwagę żeby masło

Darcia w kuchni
Kotlecik drobiowy z pieczarkami i żółtym serem 133

sera żółtego masło przyprawy: sól, pieprz, vegeta, olej do smażenia Do panierowania : mąka , 2 jajka, bułka tarta Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam. Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania