pozór. Inna jest metoda panierowania, zupełnie niesamowita, bo najpierw idzie mąka, a potem jajko. I na tym koniec. Filety w takiej panierce smakują naprawdę wyjątkowo. Zobacz przepis Środa: Ryż z kurczakiem po chińsku Ryż z kurczakiem, czy może być coś bardziej trywialnego? Wcale tak nie musi być. Jeden składnik tego przepisu sprawia, że z klasycznej potrawy każdej zabieganej pani domu(...)oraz szpinak, którego część tylko zużyliśmy do curry oraz groszek, wykorzystany w kurczaku z ryżem. Jeśli podoba Wam się nasz pomysł na menu piszcie, komentujcie i lajkujcie, jeśli Wam nie odpowiada też piszcie i komentujcie:) Lista zakupowa Mięso/owoce morza Surowe krewetki 250-300 g Podwójna pierś z kurczaka 2 polędwiczki z indyka 2 małe polędwiczki wieprzowe Warzywa/owoce Mała cukinia
Niedzielny kucharzJeśli wejdziecie na blogu w kategorię mięso, najwięcej pozycji znajdziecie tam z wykorzystaniem mięsa drobiowego. W domu wszyscy lubimy go chyba w każdej możliwej postaci. Tym
Smaki Na Talerzuwykałaczkę, wbić ją w piach pod kątem 45 stopni i po kilkunastu minutach są gotowe. Pierwsze doznania restauracyjne i już jest super. Następnie zajadaliśmy się smażonymi kalmarami. Lekka, chrupiąca panierka i odrobinę cytryny – tyle wystarczy aby pojawiały się kolejne uśmiechy na naszych twarzach. Często gęsto w lokalach stoją chłodnie, w których spoczywają beztrosko świeżutkie dary morza. Poprosiliśmy Panią Halinę(...)kuleczki wieprzowe, krokiety mięsne, ser smażony, chorizo duszone w warzywnym sosie. Ale chyba najlepsze były zimne przekąski - talerz z ostrą kiełbasą chorizo i półtwarde sery. Dech mi zaparło w piersi gdy kolejna Pani Halina zaczęła kroić plastry szynki z czarnej, iberyjskiej świni. Jej plastry kroi się tak cienko, że mięso to jest niemal przezroczyste. Odrobina tłuszczyku przytwierdzona do mięsa
Right Behind The Kitchen