Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowe, bezglutenowe placki z mąki jaglanej. Są leciutkie i bardzo smaczne. Doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Możecie podać je
Marta GotujeAby Was zachęcić do udziału w konkursie Almette na moim blogu przedstawiam Wam moją propozycję wykorzystania owocowego serka. My nie wyobrażamy sobie aby przynajmniej raz w
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam Was na pierożki z bobem, to sezonowe pierożki najlepiej smakują gdy jest dostępny młody bób, dodałam do nich wędzony chudy boczek i cebulę, wyszło
Wanilia i KardamonBrazylia daleko od nas co nie oznacza że potrawy tej kuchni mają nam być nieznane. Zapraszam na pierożki, nietypowe dla nas bo smażone w głębokim tłuszczu
Moje Małe CzarowanieTortellini to małe pierożki z różnym rodzajem nadzienia. Ja miałam z farszem serowym. Podałam je z sosem śmietanowym , pieczarkami i kurczakiem. Składniki: 250 g tortellini z
O kuchni z uczuciemCukiniowe pappardelle to mój hit ostatnich tygodni, który zasmakował również mojemu mężowi (chociaż to danie wegańskie). Kocham makarony, ale ze względu na dietę wyrzuciłam je ze
Szybko Tanio SmaczniePierwotnie miały to być dyniowe kopytka, ale w trakcie stania przy garach postanowiłam poeksperymentować i dodałam do ciasta
Kuchnia PrezydentowejI jeszcze jedna moja propozycja na grill - pyszne talarki ziemniaczane. Można je wykonać z ziemniaków pozostałych z
Kuchnia Prezydentowej"Ostatnio dość często gotuję zupy. Jest to dość wygodne w sytuacji, gdy każdy z domowników wraca o innej porze do domu. Dostaje wówczas talerz zupy
Wiem co jem„Nie jadłam ich od ponad 15 lat, czyli od czasu gdy opuściłam dom rodzinny. Alergia pokarmowa moich dzieci skutecznie wyeliminowała potrawy z nabiałem z naszego menu
Wiem co jemSzybka, nieźle wyglądająca i smaczna sałatka z kupnych pierożków. Można ją zrobić z mniejszych pierożków, czyli tortellini, ale ja użyłam większych - tortelloni, ponieważ wcześniej miałam okazję
Kuchenne zapiski EdytyKolejny przetestowany przeze mnie przepis Zbigniewa Prokopczuka z książki "Drożdżowe bułeczki i rogaliki". Wyszły niezłe, ale jak na mój gust lepiej byłoby użyć budyniu
Kuchenne zapiski EdytyPamiętam moje pierwsze knedle...Robiłam je w poprzednie wakacje. Były to knedle ziemniaczane, a że nie mam praski, żeby je przez nią przecisnąć, musiałam 'zgnieść' je
chili & sugar