TYDZIEŃ RESTAURACJIZainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej czwartej edycji.Poprzednia miała miejsce w maju tego roku i okazała się wielkim
Ostra na Słodkowiejskiej zabawie. Szybko stał się w naszym domu częstym gościem, a wkrótce moim narzeczonym. - Mama podsuwała ci pod nos rarytasy z naszej kuchni, więc uznałeś, że niedaleko pada jabłko od jabłoni i lepszej partii nie znajdziesz... - śmiałam się, gdy prosił mnie o rękę. - Obie fantastycznie gotujecie, ale jak jestem z Tobą i chleb powszedni ma cudowny smak. Stanęliśmy(...)prasy najniższego szczebla. Ale jestem zła, wręcz wściekła na fotografa, który przyjechał, aby zrobić zdjęcia do artykułu. Nie dość, że zjawił się w nocy, kazał mi o pierwszej piec babeczki "bo on musi mieć zdjęcia". Nie spałam przez niego całą noc, ucząc się do szkoły, po czym i tak zaspałam, usnąwszy nad ranem. Dodatkowo tak się nosił ze swoim profesjonalizmem
W kuchni Karmel-itkiJabłonie . Gdy wymawiam to słowo czuję ciepły wiatr splątany w ich gałęziach i łagodny cień jakim korona obejmuje trawę. Jabłonie są wytchnieniem i spokojem. A ta
KUCHARNIADojrzałe lato. Pachnie skoszonym zbożem i najpiękniejszym owocem. Ten owoc jest zachwycający. Uwiódł nas całkowicie i wziął w posiadanie nasze kuchnie - Amber i moją. Pozwoliłyśmy mu
KUCHARNIADzis na blogach zaczyna sie Korzenny weekend, a zaraz za nim piernikowe szalenstwo. To oznacza tylko jedno, nadchodza Swiata! Co prawda jeszcze troche czasu do nich
Przysmaki KarolkiWczesny poranek. W kolorze mleka. Rozlało się wszędzie, za oknem. Świat zniknął bez uprzedzenia. Ukrył we mgle, jak kotara zakryła wszystko. Wpatruję się
KUCHARNIA" Szkoda drzewa, które nie wyszumiało całej melodii" K. Przerwa- Tetmajer Jeśli znamy się już dłużej, pamiętacie Królową z mojej łąki (pisałam o niej tu
KUCHARNIAFascynował mnie od zawsze. Kolor jak najpiękniejszy bursztyn. Smak niepodobny do niczego innego. I te "matematyczne" nazwy: półtorak, dwójniak, trójniak, czwórniak.... Miód pitny - brzmi zacnie
KUCHARNIA