pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:129/331)

Karczma Maciejówka w Czajowicach 127

byliśmy oczarowani bez dwóch zdań. Zamówiliśmy: Niecka karczmarza (na dwie osoby) mięsa smażone na grillu: filet z drobiu, schab, mięsa pieczone: żeberka i karczek, mix pierogowy, ziemniaki, frytki, zestaw surówek, dwa rodzaje sosów. Naprawdę imponujące! Roladki drobiowe faszerowane szynką i serem otulone sezamem w sosie koperkowo - bazyliowym, ziemniaki (to danie w górnej części zdjęcia). Pyszne! Warkocz z polędwicy

Karola gotuje
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną 211

Dzień dobry ! J eżeli nie macie pomysłu na obiad proponuję Wam upiec pieczeń rzymsk ą, do tego polecam sos pieczarkowy i kasz ę gryczaną. Jest to

Ana Mari's world
Roladki z kurczaka 715

patelni (ok. 2 minuty z każdej strony) zaczynając obsmażanie w miejscu łączenia szynki. Przekładamy obsmażone roladki na blachę, na nich układamy listki szałwii, obok układamy podgotowane, pokrojone, doprawione ziemniaki i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy faszerowane rolady z kurczaka na ciepło z pieczonymi ziemniakami i sałatą. Możemy też takie roladki podawać na zimno, pokrojone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowa tarta 149

słodko i wytrawne – znajdujące się na blogu: Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Kruche tartaletki makowo serowe Tartaletki sernikowe ze śliwkami Tarta pieczarkowa z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki Tartaletki szarlotkowe z bezą cytrynową Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską W wydarzeniu Ciasto na niedzielę - Malinowe szaleństwo , wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych

mojewypiekiinietylko
PIZZA CALZONE 119

dzielimy na 8 części. Każdą rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek.  Placki smarujemy ketchupem i na każdym rozkładamy porcję pieczarek, szynki, salami, kukurydzy i sera. Brzegi ciasta dobrze sklejamy, wierzch pierożków posypujemy serem. Calzone przekładamy na blaszkę i pieczemy w 190 *C, przez około 20 minut aż ładnie wyrosną i się zarumienią.  Podajemy ciepłe z ulubionym sosem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Omleciki śniadaniowe dla dzieci 147

szkoły chętnie zjedzą coś pożywnego i ładnie podanego  :) Nie trzeba tu wiele czasu ani poświęcenia. 4 paróweczki z szynki prosto od firmy Hańderek 2 jajka 2 łyżki mąki sól pieprz szczypta suszonych pomidorów szczypta proszku do pieczenia masło do smażenia do ozdoby sałata kiełki pomidor keczup listek bazylii Paróweczki kroimy na plasterki , z jednej wykrawamy buźki , krojąc ją wzdłuż

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem z sosem czosnkowo-koperkowym 155

odrobiną sera żółtego. Złóż naleśnik na pół. Nad częścią z jajkiem posyp jeszcze trochę sera żółtego i przykryj ćwiartką z szynką, czyli jeszcze raz na pół. Piekarnik rozgrzej do około 150stC. Naleśniki ułóż na blaszce na papierze do pieczenia. Tuż przed włożeniem do piekarnika, posyp każdy resztą żółtego sera. Zapiekaj kilka minut, do zrumienienia sera lub tylko jego roztopienia

Anioszek w kuchni
Jajecznica zapiekana 127

gęsta możemy dodać jeszcze trochę mleka. Pomidory dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki. Formę wysmarować masłem, wyłożyć dno cienkimi plastrami szynki na nią położyć pokrojone pomidory, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 5 minut. Po tym czasie wyjąć wlać na nią masę jajeczną i włożyć z powrotem do piekarnika. Zapiec do ścięcia

Smaczne Potrawy
Roladka szpinakowa z szynką parmeńską 295

piany z białek i delikatnie mieszamy razem z żółtkami i mąką. Blachę wykładamy papierem o pieczenia. Nasz biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Gdy biszkopt wystygnie smarujemy go serkiem alemtte chrzanowym i wykładamy szynką parmeńską. Całość rolujemy tak aby miało kształt stożka. Roladę należy wsadzić do lodówki na około 2 godziny, a następnie kroić na plasterki. Składniki

Full Smaku
Szynka pod czerwoną pierzynką 146

gęsim wykładamy ok 0,5 kg kapusta czerwonej sparzonej na to kładziemy warstwowo obraną jedną cebulę pokrojoną w piórka, zamarynowaną szynka, sypiemy rodzynki, cebula, kapusta czerwoną, parę listków laurowych oraz na samym wierzchu wszystko posypujemy łyżeczką zmielonych prawdziwków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez  20 min, następnie zmniejszamy do 160 (termoobieg)i pieczemy przez godzinę. Smacznego

kgwjanczewo
BUŁECZKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM, SEREM I SZYNKĄ 227

oczkach lub porwij na kawałeczki, jeśli jest w plastrach. Szynkę posiekaj na drobne kawałeczki. Posyp wnętrze bułek serem, a nastepnie szynką. Wbij ostrożnie po jednym jajku do każdej bułki. Posyp pokrojoną w drobną kostkę papryką, posól i popierz. Piecz bułki około 20 minut, aż białko i żółtko będą ścięte z wierzchu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Rogalomania 156

przesuwaniem podczas wałkowania ciasta. Wymiary: Ø 31 x wys. 3 cm Cena: 99,90 zł No i rogaliki już się pieką.. przepis na blogu będzie jutro .. A niedługo też będzie przepis na rogaliki z serkiem topionym i szynką.. I kolejne rogaliki

Moje domowe kucharzenie
Jajka zapiekane w szynce z żółtym serem i szczypiorkiem 160

pomidorów lub rzeżuchy czy kiełków rzodkiewki. Podaję składniki na 1 porcję, łatwo można pomnożyć przez ilość osób w rodzinie ;) Ponieważ szynka była sama w sobie słona, nie dodawałam już soli. Do zapiekania potrzebne będą kokilki lub forma do pieczenia muffinek. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
PRZEPIÓRKI W PIELUSZKACH. 201

patelni. Dodaję pasztet, mieszam z cebulą i podsmażam  razem na oleju rzepakowym . Pasztetem, najlepiej lekko przestudzonym, nadziewam przepiórki. Plasterkami szynki obwijam otwór, którym wciskałam nadzienie i obwiązuję je gruba nitką dokładnie, aby zapobiec wydostawaniu się nadzienia podczas pieczenia. 00 Tak przygotowanie ptaki układam na blasze, na folii aluminiowej. Nacieram je olejem rzepakowym ,  posypuję tymiankiem i wkładam do piekarnika

W kuchni Karmel-itki
Pasztet ze śliwką 215

atut domowego pasztetu (Równać się z nim może chyba tylko zapach podczas jego pieczenia). Takim domowym pasztetem zajada się cała moja rodzina i ze spokojną głową daję go swojemu starszemu synowi. Jest również idealną przekąską na kolacje, czy imprezę! Ilość porcji: 2 keksówki Składniki: 900g szynki 500g wołowiny 350g karkówki 250g wątróbki drobiowej 250g surowego boczku Pęczek włoszczyzny 1 cebula(...)dużego garnka wkładamy umyte oraz obrane warzywa, cebulę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dokładamy wołowinę i zalewamy zimną woda. Gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Następnie dokładamy szynkę, karkówkę oraz boczek, gotujemy, aż mięso zmięknie (około 30-40 minut). Na około 5 minut przed końcem dorzucamy wątróbkę. Kiedy mięso będzie miękkie całość zdejmujemy z ognia. Wyławiamy mięso oraz warzywa

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania