pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:101/182)

Rolada z piersi indyka 177

sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju . Mięso: 1 duża pojedyncza pierś z indyka lub złączona podwójna pierś z kurczaka 5 dag sera żółtego kilka liści świeżej szałwii 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Pierś z indyka rozciąć tak, by otrzymać duży, równy płat mięsa. Ponacinać w kilku miejscach, lekko natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do lodówki(...)mięsie ułożyć plasterki żółtego sera i liście szałwii: z wierzchu rozprowadzić równomiernie farsz. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią lub sznurkiem kuchennym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać olejem i sosem. Piec w tem. 160C przez ok. 60-80 minut. Pod koniec pieczenia sos zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Farsz: 5 dag pieczarek 2-3 ząbki czosnku 15 dag sera żółtego

Apetyczna babeczka
Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej. 284

 Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet

Kuchnia Łukasza
Rolada serowa 147

zrobienia, uwierzcie! Potrzebujecie następujących składników: około 400 g twardego, żółtego sera 3/4 szklanki startego parmezanu 15-20 suszonych pomidorów 300 g świeżego szpinaku cebuli czosnku 400-500 g piersi z kurczaka około 100 g cieniutko pokrojonego boczku surowego wędzonego 3 jajek 2 czubatych łyżek majonezu soli i pieprzu olej Najpierw przygotowujemy serową podstawę. Ser ścieramy na tarce, może być(...)Mikstura powinna mieć na tyle luźną konsystencję, by łatwo rozprowadzić ją łyżką na blaszce, co też czynimy. (w razie konieczności dodajcie jeszcze jedno jajko) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem tworzymy prostokąt o grubości mniej więcej 4-5 mm. Wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej przy włączonym termoobiegu. W międzyczasie

Pichceniomania
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 316

dodatkowo przecieramy przez sito. POLICZKI WIEPRZOWE: W czasie kiedy sos nam się gotujemy policzki wieprzowe wkładamy do nagrzanego na ok. 200-220 C piekarnika na 30 minut ( po połowie pieczenia przewracamy na drugą stronę ). CAŁOŚĆ: Przygotowane policzki podajemy z ugotowanymi kluseczkami i kiełkami lucerny. Podajemy gorące! Smacznego! PS. Policzki wieprzowe przygotowane tą metodą są genialne – idealnie delikatne – rozpadają(...)KRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam

Ostra na Słodko
Filet z kurczaka pieczony na ziemniakach 207

Propozycja na obiad.     Składniki: -filet z piersi kurczaka -4 ziemniaki -2 jajka -2-3 łyżki mąki -łyżka mleka -sól, pieprz, pieprz ziołowy -curry -czosnek granulowany i niedźwiedzi -słodka papryka Fileta dzielimy na dwa plastry, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy i odstawiamy na ok. godzinę . Ziemniaki gotujemy w  mundurkach w osolonej wodzie,  studzimy i  obieramy ze skórek. Jajka(...)roztrzepujemy, dodajemy mleko i mąkę, odrobinę soli, curry, czosnek niedźwiedzi i mieszamy. Ziemniaki kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym na papierze do pieczenia. Filety z obu stron moczymy w jajku  i układamy na ziemniakach. Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 170 st. C. Smacznego

Maminek kulinarny
Faszerowane Jabłka 128

znacznie nie uszkodzić ścianek jabłka, zostawcie je około 0,5 cm albo i grubsze. Wnętrze jabłek pozbawione pestek i części z ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone(...)jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej górami jabłek, ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem lub w szklanej formie i wsadzamy do piekarnika. Funkcja grzanie góra-dół, pieczemy około 1 godz w temp. 120 stopni. Przed podaniem przygotujcie kuskus.  Morele pokrójcie w cieniutkie paseczki lub kostkę, imbir zetrzyjcie lub posiekajcie na drobne kawałeczki. Do kuskusu dodajemy morele

Kuba Gotuje
Złoty kurczak 170

przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, tak żeby kotleciki nie były za grube. Obsypujemy je solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebule pokrojone w półtalarki. Po 3 minutach obsypujemy cebulę kurkumą. Podsmażamy jeszcze ją 2 minuty. Cebulę przekładam do naczynia z mięsem. Pomiędzy kawałki kurczaka wkładamy(...)oliwki, ząbki czosnku oraz cytrynę pokrojoną w półplasterki (nie obraną). Całość posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy pod przykryciem w temp. 150 stopni C około

Pobite gary Barbary
Szaszłyki z kurczaka 134

wysiłku. Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 1 małą cukinie 1 opakowanie pomidorków cherry 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka oleju arachidowego 1/2 łyżeczki soli patyczki do szaszłyków odrobinę zwykłego oleju aby posmarować patyki Kurczaka kroimy w kostkę, cukinię w grubsze talarki. Do miski wlewamy sos teriyaki, olej arachidowy, dodajemy sól. Mieszamy. Do marynaty dodajemy kurczaka, cukinię i pomidorki. Wszystko mieszamy(...)odstawiamy na 30 min. Nastawiamy piekarnik na 180C. Następnie na przemian nakłuwamy na patyki posmarowane olejem. Pieczemy na płaskiej foremce około 40 min. co jakiś czas obracamy, aby się ładnie zrumieniły z każdej strony. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 439

duże podwójne piersi z kurczaka - szynka ( najlepiej konserwowa ) 8 plastrów - ser żółty 8 plastrów - 2 jaja - mąka, bułka tarta - czosnek mielony - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach(...)Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa z nich serek,który ciągnie się jak na najlepszej pizzy :) Podaję najczęściej z ziemniaczkami puree i dowolną sałatką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Galantyna z kurczaka 181

desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam korpus na pół, dzisiaj skórę z mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich kości. Na koniec sprawdziłam, czy nie zostały małe kostki. Całego kurczaka posypałam solą i pieprzem. Do środka włożyłam wcześniej przygotowane nadzionko. Aby zachować ładny kształt kurczaka obwiązałam(...)nićmi. Galantynę ułożyłam na brytfannie i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piekłam ok. 1 godziny co jakiś czas podlewając wywarem warzywnym. Smacznego

Salonik smaków
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH I KURCZAKA + FILMIK 910

jest rewelacyjny, są sałatka szybko znika ze stołu. Polecam ją na przyjęcia, większe imprezy itp.   SKŁADNIKI :  2 zupki chińskie ostre ( zostawiamy 1 przyprawę ) 500 g piersi z kurczaka  3 łyżki oleju 1 pomidor 4 ogórki konserwowe mały kawałek pora 100 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki  1 słoik selera sałatkowego(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaron kruszymy, dodajemy przyprawę i zalewamy 2 szklankami wrzątku, nakrywamy talerzykiem i odkładamy na 15 minut aby napęczniał. Następnie odcedzamy na durszlaku i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy dowolnie i pieczemy na oleju. Fasolkę, seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki

Kulinarne Fantazje Marioli
Mufinki z kurczaka 107

niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką formy do mufinek postanowiłam spróbować. Opłacało się – mufinki są pyszne, mięsko z kurczaka soczyste, takie jak lubię. Zdecydowanie polecam :)). Mufinki z kurczaka Składniki piersi z kurczaka żółty ser papryka pieczarki cebula natka pietruszki majonez przyprawy wg uznania Pieczarki z cebulą pokroić, usmażyć no i oczywiście przyprawić. Paprykę i ser pokroić w kostkę a natkę pietruszki(...)cieńsze a środek grubszy. Doprawić i powkładać do foremek mufinkowych. Nafaszerować usmażonymi pieczarkami z cebulką, papryką, serem i natką pietruszki. Pozakładać brzegi mięsa na siebie i posmarować wierzch majonezem. Piec w temp 180 stopni przez 30-40 minut. Najfajniejsze w tym daniu jest to, że tak naprawdę jako farsz posłużyć nam może wszystko co nam przyjdzie do głowy. Smacznego. Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
ROLADKI DROBIOWE Z PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW 130

pieprz *  przyprawa do kurczaka Skworcu * jajko, mąka i bułka tarta do panierki * olej do smażenia, użyłam oleju kokosowego Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić na dwie połówki. Rozbić tłuczkiem na cienki kotlet. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Posmarować cienką warstwę  pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem , zawinąć w roladkę. Do jednej miseczki wsypać mąkę, do drugiej bułkę(...)obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej. Następnie obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Piekarnik nagrzać do 170'C. Podsmażone roladki przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku około 30 minut co jakiś czas je obracając

Zrób to smacznie
Kaczka z sosem hoi sin 180

Piersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi

SMYKWKUCHNI
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 194

pasują na spotkania w gronie znajomych. Składniki: pół kilo piersi z indyka (można również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam(...)polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają jak poniżej. Idealnie pasuje do nich kasza kus kus Składniki: pomidory oliwki kapary świeża, pokrojona pietruszka cebula czosnek bulion Składniki pokroiłam

potrawyregionalne