pieczenie - 19054 przepisów (strona:953/1271)

Warsztaty z Kurtem Schellerem 135

starte na dużych oczkach jabłka granny smith - dodał cynamon oraz odrobinę rumu, najlepszy cynamon pochodzi ze Sri Lanki Uczeń słucha Mistrza  Sprzęt Kitchen Aid Dorady zamarynowane, gotowe do pieca

Moja smaczna kuchnia
Pizza z anchois i oliwkami 234

rozwałkować i wyłożyć na blaszkach nasmarowanych oliwą i posmarować sosem pomidorowym. Na wierzchu ułożyć najpierw mozarellę, potem anchois, oliwki i cebulkę. Wsadzić do nagrzanego piekarnika na najwyższą półkę i piec 8-10 minut

wyzwania kuchenne
Calzone z salami i kukurydzą 200

nałożyć mozarellę, salami, kukurydzę i kilka gałązek tymianku pamiętając o wolnym brzegu. Złożyć ciasta na kształt pierogów i dobrze skleić brzegi. Włożyć do piekarnika i piec około 8-10 minut na złoty kolor. Podawać gorące

wyzwania kuchenne
Wytrawne tartaletki ze szpinakiem i łososiem 343

śmietaną i parmezanem, doprawić solą i pieprzem. Po wyjęciu ciast na każde wyłożyć porcję usmażonego szpinaku i łososia i zalać je masą jajeczno-śmietanową. Ponownie wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut, aż sos zgęstnieje, a wierzch nieco się przyrumieni

wyzwania kuchenne
Pizza z tuńczykiem i kukurydzą 237

kukurydzę odsączyć z zalewy, mozarellę i cebulę pokroić w plastry. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a na nim ułożyć kolejno mozarellę, tuńczyka, kukurydzę i cebulę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut

wyzwania kuchenne
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach 242

Odstawić na kolejne 40 minut w ciepłe miejsce. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Po ponownym wyrośnięciu kilkakrotnie naciąć chleb i oprószyć mąką. Wstawić do piekarnika i piec około 45- 50 minut

wyzwania kuchenne
Razowa pizza Caprese 142

minut. Piekarnik nagrzać do 250 stopni C. Pizze posmarować sosem pomidorowym, a na wierzchu ułożyć mozarellę i pomidorki. Posypać suszonym oregano, wstawić do nagrzanego piekarnika na górną półkę i piec około 10 minut, aż ciasto zrumieni się na brzegach i zrobi chrupiące. Po wyjęciu udekorować świeżą bazylią, skropić oliwą i podawać

wyzwania kuchenne
Mini focaccie z oliwkami 192

miski, podzielić na 8 części i z każdej uformować placuszek. Palcem zrobić wgłębienia, w które wepchnąć oliwki. Mini focaccie posypać solą morską i oregano. Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut, aż lekko się zarumienią. Podawać skropione oliwą z oliwek

wyzwania kuchenne
Roladki szparagowe 154

skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. To samo zrobić ze szparagami, które następnie zawinąć w kawałki mięsa po około 4-5 sztuk. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut. Śmietankę wymieszać z miodem oraz musztardą i takim sosem polać upieczone roladki

wyzwania kuchenne
Gofry czekoladowe 180

przesiać kakao, dodać cynamon i stopione masło. Wymieszać. Dodać cukier, jajka oraz mąkę i wymieszać. Wlać mleko oraz wanilię i ubić ciasto. Niewielką ilość ciasta wlewać do gofrownicy i piec do czasu, aż gofry będą chrupkie i będą łatwo odchodziły od gofrownicy. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem i kakao. Natychmiast podawać

wyzwania kuchenne
"Oszukane" gołąbki 331

kotlety. Gołąbki lekko podsmażyłam na oliwie, a następnie wszystko przełożyłam do żaroodpornego naczynia. Sos Napoli Knorr przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodałam suszone pomidory. Zalałam nim gołąbki i piekłam w 150 st. przez 30 min. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Cheated" Stuffed Cabbage 400 g minced meat 50 g rice 1/2 of small cabbage 1 egg salt, pepper, sweet paprika Knorr Napoli sauce dried

bastalena
Homemade pasta 188

niewielką ilość wody, pamiętając jednak, że finalnie ciasto powinno być twarde.  Wyrobione ciasto rozwałkowujemy, podsypując delikatnie stolnicę mąką. Następnie dzielimy na prostokąty o wymiarach formy, w której będziemy piec lasagne. Gotowe płaty gotujemy 1 min. w osolonym wrzątku, a następnie przenosimy do zimnej wody, by stwardniały.  Ja użyłam podwójnej ilości w/w składników

bastalena
W ciasnym, ale własnym 365

składniki były równomiernie z każdej ze stron obsmażone). Na koniec wrzuciłam groszek i zalałam wszystko bulionem, w takim zestawie doprowadziłam do zagotowania. Następnie wstawiłam do nagrzanego piekarnika (150st.) i piekłam przez 30-40 min. pod przykryciem (i 5 min. bez przykrycia).  Jeśli nie mamy naczynia z oryginalną przykrywką, można posiłkować się folią aluminiową Wszystko się fantastycznie zapiekło we własnym

bastalena
Wpadłam jak śliwka w kompot 227

potatoes the day before. Grate them and add a flour, egg, pinch of salt and mix well. Divide the dough into as many parts as many plums. Flatten each piece of dough, put a plum in a centre and add a teaspoon of sugar. Form a shapely ball and throw it into a boiling water. Cook until they float

bastalena
Najprostszy z najprostszych czyli najlepszy z najlepszych 149

cichym, ciepłym miejscu). Piekarnik rozgrzałam do 200st. Wierzch ciasta delikatnie zwilżyłam wodą oraz posypałam płatkami owsianymi. Wstawiłam do piekarnika na 15 min., po czym temp. zmniejszyłam do 150st. i piekłam do pełnej godziny.  Gotowy chleb wystudziłam.  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Chleb domowy Bułki z przedziałkiem (wrocławskie dupki

bastalena