pieczenie - 19054 przepisów (strona:877/1271)

Babeczki "Brownies" z Orzechami 129

oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą czekoladę (50 g) siekamy na kawałki i dodajemy do całości.Foremki smarujemy masłem i wypełniamy ciastem do ok. 3/4 wysokości. Posypujemy pokrojonymi orzechami. Pieczemy ok. 20- minut w temperaturze 175 stopni na niższej wysokości piekarnika.źródło inspiracji: moje wypieki, przepis bazowy pochodzi z The Australian Women's Weekly "Everyday cakes and cookies"Moje posty

Słodka Strona
Bułeczki do Hamburgerów, Burgerów 165

części, uformować z nich kule i lekko spłaszczyć. Odstawić do wyrośnięcia na kolejne 45 minut.Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować nim bułeczki i posypać sezamem. Piec przez ok. 15 minut w 175 stopniach. Moje posty

Słodka Strona
Oryginalna Włoska Pizza - Margherita 272

placki starając się aby ich grubość nie przekroczyła 3 mm. Brzegi pozostawiamy grubsze. Pizzę smarujemy sosem pomidorowym posypujemy ziołami, doprawiamy solą, pieprzem i wykładamy pokrojone pomidory, oliwki, plasterki mozzarelli. Pieczemy w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok.250 stopni) do zrumienienia ciasta. (ok. 7 minut). Gotową pizze posypujemy listkami bazylii. Podajemy z oliwą z oliwek. Moje posty

Słodka Strona
Kapuśniaczki w Cieście Francuskim 208

prostokątów. Na każdy z nich wykładamy farsz i składamy sklejając brzegi. Formujemy w kształt kapuśniaczków. Podobnie postępujemy z reszta ciasta. Każdy kapuśniaczek smarujemy mlekiem i posypujemy kminkiem.  Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasta.  Moje posty

Słodka Strona
Mini Pizze 279

pozostały grubsze. Placuszki smarujemy sosem pomidorowym. wykładamy pieczarki i posypujemy tartym serem (oczywiście można również dodać inne ulubione dodatki). Mini pizze układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i umieszczamy w piecu nagrzanym do temperatury 250 stopni na ok. 4-6 minut (do zrumienienia ciasta).  Podajemy z sosem czosnkowym i ketchupem.  Moje posty

Słodka Strona
Calzone 319

okrągły placek. Na środku każdego z nich rozprowadzamy sos pomidorowy i wykładamy farsz. Wszystko posypujemy startym serem. Składamy, zlepiamy jak dużego pieroga i całość smarujemy mlekiem. Można oprószyć ziołami.Pieczemy w temperaturze 250 stopni przez ok. 7-10 minut do zrumienienia ciasta.Moje posty

Słodka Strona
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 230

środek każdego z nich wykładamy pokrojone na mniejsze kawałki ser i szynkę - zawijamy do góry jak rogaliki. Smarujemy wierzch mlekiem. Rogaliki przekładamy na blat wyłożony pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut (do zrumienienia ciasta).Podajemy z dowolnymi sosami. Mi najbardziej smakują z ketchupem i sosem czosnkowym.Moje posty

Słodka Strona
Ptysie - Łabędzie 252

Całkowicie ostudzić. Następnie ciasto solimy i miksujemy stopniowo dodając jajka. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (użyłam tradycyjnej tylki - gwiazdka) i za jego pomocą wyciskamy kształty na wzór załączonego rysunku. Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości ptysiów) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do mleka wrzucić cukier, budyń w proszku, mąkę oraz cukier

Słodka Strona
Tęczowy Sernik na Zimno 423

Tęczowy sernik na zimno to idealna propozycja na przyjęcia dla dzieci, kinderbale lub inne imprezy okolicznościowe. Efektowny deser, który z pewnością wzbudzi zainteresowanie każdego domownika i

Słodka Strona
Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno 233

Rewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik na

Słodka Strona
Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową 189

czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na dwa równe blaty i ponczujemy likierem pomarańczowym (lub mlekiem). Następnie każdy krążek (od wewnętrznej strony) smarujemy cienką warstwą konfitury

Słodka Strona
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 231

Następnie małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na trzy części.Dolny biszkopt umieszczamy w tortownicy z obręczą.Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku - studzimy.Masa budyniowa:Kiwi

Słodka Strona
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami 484

ciasta francuskiego pasków formujemy "kratkę". Całość można posmarować rozbełtanym jajkiem lub mlekiem, dzięki temu ciasto bardziej się zezłoci.Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia wierzchu tarty. Moje posty

Słodka Strona
Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową 244

żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka".Całkowicie wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na trzy części.200 g truskawek drobno kroimy.Masa:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz

Słodka Strona
Proste Czekoladowe Ciasto 410

czekoladę do utartych żółtek.  Wsypujemy mąkę, kakao, a na końcu dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (22 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy tłuszczem. Wlewamy przygotowaną masę.  Pieczemy w temperaturze 160-165 stopni przez ok. 40- 45 minut. Gdy ciasto ostygnie - przygotowujemy polewę: W kąpieli wodnej umieszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się delikatnie

Słodka Strona