pieczenia - 22046 przepisów (strona:1061/1470)

Czekoladowiec z czereśniami 170

masy czekoladowej.Delikatnie mieszamy i dodajemy mąkę, pozostałą pianę, Mieszamy delikatnie.Ciasto przelewamy do tortownicy. Układamy na nim czerśnie tak by nie wystawały z ciasta. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy 45 minut.     żródło " Moje gotowanie

Anioły w kuchni
Warzywna tarta 167

paprykę. W misce ubijamy serek ze śmietanką, jajkami, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem. Mieszankę wykładamy na warzywa. My jeszzce raz posupalismy po wierzchu solą i pieprzem. Tak lubimy;) PIeczemy w 180 stopniach okoo 30-40 minut w zależności od piekarnika. Najlepiej smakuje na ciepło

Anioły w kuchni
Bułka drożdżowa z żurawiną 127

rozpuściło.Masę z jajkiem oraz żurawinę dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Odstawimy na 2 godz.  Po 2 godz. ciasto przekładamy na blachę Odkładamy jeszcze na 15 minut. Pieczemy w 200 stopniach ok. 35 minut

Anioły w kuchni
Focaccia z suszonymi pomidorami i rozmarynem 161

wykładamy je na blachę, dość płasko. Odstawiamy do wyrośnięcia na 2 godz.  Wyrośnięte ciasto skrapiamy oliwą wykładamy suszone pomidory i posypujemy rozmarynem.Piekkarnik nagrzewany do 220 stopni i pieczemy około 20 minut.       /źródło http://razdwatrzykuchnia.blogspot.com

Anioły w kuchni
Buchty z cynamonową skórką 144

połowę w cynamonie z cukrem. Układamy na przygotowanej blasze maślaną stroną do spodu. Tak zostawiamy jeszcze na około 10 minut. Wstawiamy do zimnego piekarnika i nagrzewamy do 160 stopni. Pieczemy ok. 45 minut.     źródło "Sielskie życie

Anioły w kuchni
Drożdżowe z gruszkami 115

skrapiamy sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę. Na wierzch układamy gruszki . Tak przygotowane ciasto odstawimy jeszcze na około 20 minut. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 45 minut/ do suchego patyczka

Anioły w kuchni
Ciastka z jabłkami 121

nich parę rodzynek. Posypujemy cukrem z cynamonem i nakładamy kolejny krążek. Brzegi zlepiamy. Wierzch posypujemy tez cukrem z cynamonem i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut.     /źródło "Ciasta i ciasteczka Twój styl

Anioły w kuchni
Śliwki w kruszonce 147

lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy i drylujemy śliwki. Połowę kruszonki wysypujemy na dno tortownicy, naciskając wylepiamy gładki spód,Na nim rozkładamy śliwki i posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 35=40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.     /źródło " Moje Gotowanie" wrzesien

Anioły w kuchni
Brioszka 131

przykryciem. Rano ciasto przekładamy do keksówki i odstawiamy na 2 godziny aby podwoiło objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy brioszkę zmniejszając temp. do 160 stopni. Pieczemy 45 minut.     /źródło Magazyn Kuchnia

Anioły w kuchni
Ślimak drożdżowy ze śliwkami i powidłem 106

Pasy zawijamy w rulony od szerszej strony. Powstałe rulony układamy spiralnie w tortownicy. Umyte i wypestkowane śliwki układamy na wierzch. Odstawimy do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 45 minut

Anioły w kuchni
Quiche z kapustą kiszoną i schabem 165

cały czas ubijając dodajemy żółtka, śmietanę, pokrojoną pietruszkę i szczyptę soli, pieprzu. Gotową mieszanką zalewamy ciasto z farszem kapuścianym. Quiche  wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 C i pieczemy przez 35-45 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Zupa z dyni z boczkiem i szałwią 152

usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. W żeliwnym garnku układamy kostki dyni, doprawiamy solą, pieprzem cayenne, dodajemy kilka gałązek tymianku, obrane ząbki czosnku i skrapiamy wszystko oliwą. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni o. 45 minut. Garnek wyjmujemy, wlewamy gorący rosół, mleczko kokosowe i miksujemy blenderem, ewentualnie możemy zupę doprawiać jeszcze do smaku. W między czasie boczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki odrywane ..z bakaliami i dżemem 183

Pieczone kilka dni temu..razem z drożdżówką z bakaliami ..Czasem tak robię, że zwiększam proporcje ciasta..i wtedy robię dwa inne wypieki ale z tego samego ciasta...Bułeczki odrywane...na bogato..dużo bakalii..i na dodatek jeszcze dżem...pycha.. 20 g świeżych drożdży 350 g mąki  50 g cukru cukier waniliowy 70 g miękkiego masła 120 ml ciepłego

Moje domowe kucharzenie
Pastéis de Nata / Pastéis de Belem / Portugalskie tarty z nadzieniem budyniowym / Portuguese custard tarts 137

cały czas mieszając i na końcu przecedzić przez durszlak (będą grudki). Lekko przestudzić, dodać żółtka i dobrze wymieszać. Masę budyniową wlać do wyklejonych ciastem francuskim foremek do 3/4wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym na 250 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 17 minut. Podawać posypane  cukrem pudrem i cynamonem. Z cukru pudru można zrezygnować, bo ciasteczka są przesłodkie

Delicious Titbits
Tarta z pigwowca z bezą włoską 205

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiekać przez około 15 minut.  Wyjąć z piekarnika.  Zdjąć folię z obciążeniem i ponownie wstawić formę do piekarnika.  Piec przez około 15 minut tak aby ciasto było lekko brązowe (upieczone).  Wyjąć formę z piekarnika i zostawić do przestudzenia.  Na ostudzony spód wyłożyć krem z pigwowca i dokładnie

Sto kolorów kuchni