pieczenia - 22046 przepisów (strona:1055/1470)

Placuszki dyniowe 148

szczypta soli Dynie ścieramy na tarce o drobnych oczach, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną, sól i mieszamy. Białka ubijamy na pianę. Dodajemy do masy z dyni i delikatnie mieszamy. Placuszki pieczemy na średniej mocy palnika na małej ilości oleju. Jeśli Wasza dynia jest mocno soczysta, dodajcie więcej mąki. Moja dynia była soczysta, więc dodałam 4 łyżki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

Delicious Titbits
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 177

cienkie paski i podsmażamy. W miseczce mieszamy rózgą śmietanę, mleko i jaja, przyprawiamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku. Na podpieczony spód wykładamy wszystkie składniki i zalewamy śmietanowo- jajeczną mieszanką. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30-40 minut, kroimy, na talerzu posypujemy prażonymi ziarnami i zjadamy ciepłą. Smacznego (: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Symfonia Smaków
5 pomysłów na dynię! 181

Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Jak zrobić surówkę z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem? Bruschetta z cukinią i hokkaido Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa

Moja smaczna kuchnia
Proziaki z dżemem malinowym 173

nieco maślanki. Konsystencja ciasta powinna być podobna do ciasta na pizzę Następnie wałkujemy je na stolnicy . Placek ma mieć grubość około 1 cm. Z ciasta kroimy np. prostokąty. Placki pieczemy na suchej patelni z każdej strony po 3-4 min., pilnując aby się nie przypaliły Proziaki podajemy lub z dżemem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Halloweenowe ciasteczka 158

cytryny - barwniki Przygotowanie: Masło siekamy z mąką. Dodajemy cukier puder, skórkę z cytryny oraz żółtka. Ciasto zagniatamy i chłodzimy 1 godzinę w lodówce. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut. Wystudzone ciasteczka dekorujemy lukrem (białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder oraz sok z cytryny. Lukier dzielimy i dodajemy barwniki

Zainspirowana w kuchni
Holenderskie ślimaki z gruszkami 241

połową nadzienia i rolujemy ciasto. Zwinięty rulon tniemy ostrym nożem na 12 kawałków. Każdy kawałek wkładamy do formy muffinkowej. Z drugą częścią ciasta i nadzienia robimy to samo.  Pieczemy w 200 C przez 20-25 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Torcik ziemniaczany z twarogiem i powidłami śliwkowymi 188

skórkę cytrynową, ziarenka wanilii, sodę i starte surowe ziemniaki. Dokładnie wymieszać. Ubić  białka na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto przełożyć do tortownicy, 20 cm, natłuszczonej i piec w temperaturze 180 stopni trochę ponad 1 h. Po kilku godzinach przekroić i posmarować  powidłami śliwkowymi, również wierzch. Do rondelka włożyć połamaną czekoladę, masło i wlać śmietankę. Podgrzewać

Kulinarny karnet Christophera
bób podsmażany po prowansalsku... 159

mieszając podsmażać.......SMACZNEGO!!! sól morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
babeczki francuskie z dynią i galaretką... 122

krążki wyszło mi 17 sztuk wkładać je do foremek silikonowych 7x4 cm do każdej foremki wkładać czubatą łyżkę nadzienia np. dżem, konfitura - ja dałam dynię galaretkową - przepis jest TUTAJ piec w 200C około 30 minut galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody na wystudzone babeczki nakładać tężejącą galaretkę schować do lodówki na 3 godziny smacznie chrupiące babeczki z dynia

W Mojej Kuchni Lubię
pysznie pyszne francuskie babeczki z karpatkowym kremem... 114

sztuk truskawki z ciasta francuskiego z biedrony wycinać kubkiem placuszki z rulonu wyszło mi 14 babeczek każdy włożyć do foremki silikonowej 4x7 cm nie smarować foremek żadnym tłuszczem piec około 25 minut w 200C i dobrze je po upieczeniu wystudzić na krem mąkę rozrobić z częścią mleka 3.2% pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę rozrobioną w mleku

W Mojej Kuchni Lubię
kawałki kurczaka z dipem czosnkowym... 158

ogniu podsmażać do miękkości co jakiś czas obracając porcje przed podaniem kurczaka przygotować party dip czosnkowy wg polecanego przepisu na opakowaniu można zajadać z dipem z dodatkiem np. bagietki, pieczonych ziemniaków lub z czym tylko lubisz........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę

W Mojej Kuchni Lubię
kurki+cukinia+płatki owsiane+ziemniaki=pyszny pasztet... 137

dodać do masy, delikatnie wymieszać keksówka 24x11 wysmarowana masłem i posypana tartą bułką do formy przełożyć masę i dobrze docisnąć w formie nożem maczanym w wodzie zrobić nacięcia skośne piec w 200C 50-60 minut zostawić do całkowitego wystudzenia - mało wystudzony może się pasztet połamać przy wyjmowaniu z formy ten pasztet tak po prostu jest pyszny i polecam .........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
morele na herbatnikowym cieście i w galaretkach... 172

blenderze i dodać masło i jajko i mikserem wyrobić na kruche ciasto odstawić do lodówki na 30 minut tortownica 24cm - dno wylepić ciastem herbatnikowym na wierzchu poukładać połówki moreli piec w 200C około 40 minut i po upieczeniu dobrze wystudzić w trzech miseczkach rozpuścić w 400ml gorącej wody w każdej po opakowaniu galaretek i zostawić do lekkiego stężenia na zimne

W Mojej Kuchni Lubię
leniwa drożdżówka ze śliwkami... 130

zaczynu wsypać przesiana mąkę i sok z cytryny drewnianą łyżką wyrobić ciasto z 5 minut forma silikonowa 26 cm - ciasto przełożyć do formy i na wierzchu poukładać połówki śliwek piec w 200C około 40 minut lukier nie za gęsty: ile potrzeba cukier puder wymieszać ze śmietaną ciasto polukrować i zostawić do wystudzenia pyszna leniwa drożdżówka ze śliwkami........SMACZNEGO!!! owoce można

W Mojej Kuchni Lubię
puchate drożdżowe ze śliwkami... 130

zostawić do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut w ciepłym miejscu keksówki 24x14cm wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto przełożyć do keksówek i powtykać całe śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut zostawić po upieczeniu do wystudzenia na kratkach bardzo puchate, delikatne ciasto drożdżowe i smakuje z masłem i kawą zbożową z mlekiem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię