pieczarki - 22435 przepisów (strona:269/1496)

Zapiekanka dla leniwych 155

więcej czasu na przygotowanie obiadu i przez kolejnych kilka dni mieć z głowy? Oto mój przepis na zapiekankę dla leniwych. Lista zakupów (proporcje na 6-8 porcji): 400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z kurczaka (u mnie – mięso z uda) 220 g makaronu (u mnie – mieszanka Rigatoni i Radiatori) 1 duża papryka 1 średni pomidor(...)według TEGO przepisu Ja na dwa naczynia żaroodporne zużyłem całą miseczkę. Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Zapiekanka dla leniwych'; listonic_content='400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z uda kurczaka 220 g makaronu 1 duża papryka 1 średni pomidor 1-2 cukinie 1 por Sos czosnkowy Sól Pieprz'; document.write(" "); Gotujemy

Proste-przepisy.pl
Zapiekanka z brokułem (dla wegetarian i nie tylko;)) 159

kolanka lub świderki - ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu 1-2 paczki sosu grzybowego lub pieczarkowego rozprowadzić w wodzie (1,5 szkl. wody) - wymieszać z makaronem 400-500 gram pieczarek - umyć, pokroić w plastry. 3-4 pomidory i 2 cebule - pomidory obrać, cebulę podobnie. Pokroić w kostkę. Zasmażyć. Dodać pieczarki. Czosnek granulowany, Vegeta, pieprz ziołowy, sól ziołowa - doprawić nimi pomidory(...)drobniutko Poszczególne składniki układajcie w żaroodpornym naczyniu warstwami: - na samo dno wrzućcie makaron wymieszany z sosem (możecie go jeszcze doprawić solą ziołową lub pieprzem), - przysmażone pomidory z cebulą i pieczarkami, - ugotowany i podzielony na cząstki brokuł, - pietruszka, - całość posypać żółtym serem. Pamiętajcie proszę o tym, że warzywa lub sosy można do zapiekanek doprawiać bardziej szczodrą ręką. Dobrze doprawiony

Kuchnia smaków
Zapiekanka z makaronem i szparagami 202

Mój ostatni wymysł jak wykorzystać szparagi. Żeby nie było tak jak zawsze, a równie smacznie i szybko. I tak oto powstała ta zapiekanka :) Składniki: pęczek białych szparagów 30 dag pieczarek 20-25 dag makaronu 15 dag żółtego sera Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki 3/4 szklanki wywaru ze szparagów 1/3 kubka mleka sól, pieprz, cukier, vegeta Szparagi(...)solą, cukrem i odrobiną masła. Odcedzić, wywar zachować. Pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na połówki przez co gotową zapiekankę trudniej było podzielić). Makaron ugotować aby był al dente. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć, aż będą miękkie. Gotowy makaron wymieszać z pieczarkami i szparagami. Przygotować sos. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę. Nie przerywając mieszania dolewać powoli wywar

My simple kitchen
Zupa pieczarkowa + film 160

umiejętności kulinarnych, jest bardzo prosta do zrobienia. Zawsze powoduje na twarzy moich dzieci szeroki uśmiech i błyskawicznie znika z talerzy.     Składniki na około 4 porcje : 500 g pieczarek 2 średnie cebule 2 łyżki masła 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1,5 litra bulionu 100 g śmietany 30 % 1/2 pęczka natki pietruszki 250 g ugotowanego makaronu ( dowolny rodzaj(...)małą kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i całość gotujemy około 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie. Cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażymy do odparowania wody, pod koniec

Smakowite Dania
Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur 170

Kolejna przekąska z grilla. Tym razem jest to bagietka faszerowana pastą z usmażonych pieczarek z dodatkiem cebuli, serem lazur, natką pietruszki i odrobiną czosnku. Nic skomplikowanego, a zarazem wyjątkowo smacznego. Taka gorąca i chrupiąca bagietka zapewne urozmaici Wasze grillowe menu. Polecam Składniki: 1 bagietka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 50 g sera lazur(...)łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska łyżka bułki tartej 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę, delikatnie posolić (nie za mocno bo ser lazur jest słony!). Smażyć, aż woda z pieczarek odparuje i wszystko się przyrumieni. Pod koniec smażenia wsypać czosnek granulowany. Następnie przełożyć

Oryginalny smak
pieczarki panierowane 325

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 – 500 g pieczarek 2 jajka ok. 2/3 szkl mąki ok. 1 szkl bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowy. Jajka wbijamy na talerz, doprawiamy solą oraz pieprzem i rozkłucamy. Pieczarki ma maczamy w jajku, obtaczamy w mące następnie ponownie w jaju a na końcu

Domowy Smak Jedzenia
Szybkie zapiekanki na chlebie 794

Szybkie i proste zapiekanki na kolacje. Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie jakiejś wymyślnej kolacji to polecam właśnie te zapiekanki. Składniki 200g pieczarek dwie duże cebule około 100 g sera żółtego pieprz sól ketchup olej Przygotowanie Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce, najlepiej na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej(...)podsmażyć cebulę. Wrzucić na patelnię pieczarki. Smażyć na dużym płomieniu do odparowania wody. Każdy kawałek chleba posmarować ketchupem, nałożyć farsz z pieczarek i cebuli, posypać startym serem. Piec w 200C przez około 10 minut (aż ser się rozpuści, a chleb podpiecze) Upieczone zapiekanki polać ketchupem i można podawać

Facet i noże
Szaszłyki cukiniowo-pieczarkowe. 146

robilibyśmy te przepisy cichcem i na boku, serwując jednocześnie bliskim ich ulubioną klasykę ;) Dzisiaj proponuję nieskomplikowane, lekkie i wegańskie wydanie szaszłyków. Delikatny i dosyć neutralny smak cukinii i pieczarek sprawia, że cała zabawa jest w potraktowaniu ich odpowiednią marynatą, która zgra się z tym smakiem i go uwypukli. Pośrednictwo czerwonej cebuli (słodszej i delikatniejszej od białej) może(...)zadaniu tylko pomóc. Składniki: 1 młoda cukinia kilkanaście małych pieczarek 1 czerwona cebula Marynata: 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka otartych listków tymianku lub 1 łyżeczka suszonego 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczka soli Wykonanie: Cukinie pokroić w około 1.5 cm półplasterki. Pieczarki obrać. Cebulę przekroić na pół

zadanie-gotowanie
Szparagi ze śmietankową jajecznicą z pieczarkami / Asparagus and creamy scrambled eggs with mushrooms 122

temu odkryłam rewelacyjny sposób na bardzo śmietankową jajecznicę Michela Rouxa i od tamtej pory robię tylko taką, urozmaicam ją jedynie o różne dodatki. Tym razem przyrządziłam ją z dodatkiem pieczarek, które uwielbiam i podałam na szparagach wraz z chrupiącym pieczywem. Mogłabym jeść takie śniadanie codziennie! Polecam na leniwy, weekendowy poranek. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Szparagi ze śmietankową(...)jajecznicą z pieczarkami (2 porcje) Składniki: 40 g masła, oraz mały kawałek ekstra 4-6 jajek 2 łyżki śmietanki 36% 100 g pieczarek, pokrojonych w drobną kostkę sól i pieprz 300 – 400 g szparagów, z odciętymi stwardniałymi końcówkami 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Na patelni najlepiej z grubym dnem umieszczonej na małym ogniu rozpuść masło, włóż grzyby i podsmaż przez

karmelowy
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami 134

niedzielne jesienne przedpołudnie, gdy mąż pojechał do pracy, a ja mam w końcu dzień wolny od pracy postanowiłam zrobić bułeczki nadziewane pieczarkami. Jeżeli nie zjemy ich dziś, będą wspaniałą opcją „na wynos” i pójdą z nami jutro do pracy. Przyznam, że w nadzieniu miała być jeszcze szynka, ale tak się spieszyłam, że zapomniałam Składniki na podstawowe cisto drożdżowe(...)mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 125 ml mleka 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 3 jajka trochę mąki do podsypania Składniki na farsz: 1/2 kg pieczarek cebula ząbek czosnku sól pieprz W garnku podgrzewamy mleko i masło, tak by było letnie – nie gorące, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce

Kocham Czekoladę
Pikantne leczo z fasolą 121

passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 200 g szerokiej zielonej fasoli szparagowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 cukinia 250 g pieczarek olej rzepakowy do podsmażenia pieczarek 1-2 łyżki cukru przyprawy: sól, chilli, papryka wędzona, czarnuszka 1-1,5 szklanki kaszy jaglanej do podania Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa umyć i pokroić w kostkę(...)Czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę i pieczarki. Następnie dodać warzywa, przykryć i dusić na małym ogniu przez ok 10-15 minut. Wlać passatę, dodać przeciśnięty czosnek, cukier, przyprawy i dusić aż do miękkości warzyw. W razie potrzeby można dodać wody. Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem i ugotować w osolonej wodzie (proporcje

Ze smakiem i z pasją
Grillowane pieczarki 132

Faszerowane pieczarki z grilla robiłem już wiele razy ale przyznaję zawsze im czegoś w smaku brakowało. Teraz kiedy znalazłem już "to coś" mogę się wreszcie z Wami podzielić moim pomysłem a jednocześnie zachęcić do wypróbowania. Składniki : ( proporcje ) 5 pieczarek ( o średnicy 5-6 cm ) 2 łyżeczki pesto bazyliowego 5 dag sera pleśniowego Lazur Przygotowanie : Z pieczarek odrywam nóżki. Ser pleśniowy(...)Lazur kruszę w małe kawałeczki, dodaję 2 łyżeczki pesto i mieszam razem. Pieczarki wykładam na dobrze rozgrzanego grilla wpierw kapeluszem do góry na ok 4-5 minut po czym zdejmuję, napełniam kapelusze farszem i z powrotem daję na grilla na ok 6-7 minut. Smacznego

Mechanik w kuchni
Zapiekanka z ryżem i kiełbasą 269

Pyszna i tania zapiekanka, która przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią ryż. Składniki: 2 torebki ryżu (parboiled) ok 300 g kiełbasy (dałam Żywiecką) cebula ok. 250 g pieczarek puszka kukurydzy 4-5 łyżek ketchupu 150 g sera żółtego sól, pieprz, bazylia i papryka ostra lub wędzona Przygotowanie Ryż gotujemy na sypko. Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki(...)plasterki. Kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy razem. Do sporej miski wsypujemy ryż, kiełbasę i pieczarkami, odsączoną kukurydzę, połowę startego sera żółtego, ketchup i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego sera. Wkładamy zapiekankę do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 20 minut pod przykryciem, następnie dopiekamy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak w cieście francuskim 396

Kurczak w cieście francuskim. Na niedzielny obiad proponuję przygotować Kurczaka Wellington. Kurczaka a la polędwica Wellington to nic innego jak pierś z kurczaka z pieczarkami i szpinakiem w cieście francuskim . Przepis został zaczerpnięty z ostatnich warsztatów kulinarnych, gdzie światowe dania były przygotowywane w tańszej, domowej wersji. My często przygotowujemy piersi kurczaka w cieście francuskim, ale bez dodatku farszu. Dodatek dwóch(...)wizualne, można faktycznie porównywać to danie do światowego oryginału. Kurczak w cieście francuskim : Składniki: 2 piersi z kurczaka wędzone plastry boczku 2 szalotki 1 op. ciasta francuskiego 120 g pieczarek 50 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 1 jajko olej rzepakowy sól, czarny pieprz, papryka, czosnek granulowany do smaku świeża lub suszona pietruszka Przygotowanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą, pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Curry z pieczarek i zielonego groszku 112

Głównym składnikiem moich dań w tym tygodniu są pieczarki. Dziś postanowiłam przyrządzić je na sposób indyjski i przygotowałam curry z pieczarek i zielonego groszku . Grzybki w aromatycznym sosie, z dodatkiem czerwonej papryki i zielonego groszku okazały się bardzo smacznym i sycącym daniem, które doskonale sprawdzi się zarówno jako danie główne jak i przystawka czy dodatek do mięsa. Gorąco polecam(...)zielonego kardamonu 1 listek laurowy 1 łyżeczka mielonej kozieradki (lub 1 łyżka suszonej) 1 łyżka czosnku wyciśniętego przez praskę  1 łyżka startego imbiru 1 czerwona papryka 400g malutkich pieczarek 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka przyprawy garam masala 0,25 łyżeczki kurkumy szczypta płatków chilli, lub chilli w proszku szklanka przecieru pomidorowego (passaty) sól

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania