Kotlety nadziewane orzechową fetą to jedno z moich ulubionych (ostatnimi czasy) dań. Najbardziej smakują mi na zimno, pokrojone na kanapkę, ale sprawdzą się też w sosie
Przepisy Aleksandryparmeńską, więc i ona znalazła się na liście składników. Szynkę można zamienić na bekon. Wcześniej przygotowałam też inne wersję mielonych. Może kogoś zainspirują: - Mielone nadziewane orzechową fetą - Mielone nadziewane pieczarkami (instrukcja wykonania znajduje się we wstępie do postu). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandrypogoda bardzo jesienna. Chce się jeść treściwsze i ciepłe dania. Do barszczu można podać chrupiące rożki z ciasta francuskiego nadziewane ziemniakami i pieczarkami. To danie można przygotować z ziemniakami, które zostały z obiadu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Przyjęło się mówić, że risotto jest daniem trudnym i wymagającym. Na pewno do jego przygotowania potrzeba czasu, cierpliwości i spokoju. Ważne, żeby powoli
Przepisy AleksandryPaszteciki krucho-drożdzowe pojawiły się na naszej Wigilii rok temu. W zeszłym roku zapomniałyśmy dodać przepis na blogu, więc pojawia się w tym. Mam nadzieję, że
Przepisy AleksandryNa dzisiejszy ostatni obiad w 2013 roku postanowiłam zrobić nasze ulubione danie, czyli delikatny sos pieczarkowy i chrupiące placki ziemniaczane. Ta prosta i smaczna potrawa uszczęśliwi
Przepisy Aleksandryczasami menu urozmaicamy różnymi grzankami. Ostatnio nasze podniebienia pobiły grzanki z ciasta francuskiego. Przepis jest "na oko" i nie wymaga sztywnego trzymania się składników (można użyć pieczarek, ogórków kiszonych, chilli, itd.). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy AleksandryZupę gulaszową przyrządzam od kilkunastu lat i wszystkim bardzo smakuje. Mnogość przypraw i mięso sprawiają, iż gulaszowa nasyci i rozgrzeje. W większości przepisów na zupę gulaszowa
Przepisy AleksandryChociaż w Anglii pogodę mamy naprawdę dobrą i nie można narzekać, to w dalszym ciągu jest przeszywająco zimno. Najlepsze na zimno są cięższe i bardzo gorące
Przepisy AleksandryCoś mnie wzięło na zupy z kluskami. Dzisiaj ponownie gości na blogu zupa z kaszą gryczaną, ale dodatek ziemniaczanych kopytek sprawia, że jest jeszcze lepsza. Polecam
Przepisy Aleksandryciągnąca się i ciepła mozzarella w środku mięsa. To nie pierwsze kotlety nadziewane serem, które pokazujemy na blogu, ponieważ w zeszłym roku Ola ukryła w nich orzechową fetę i pieczarki ( przepis ). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło
Przepisy AleksandryGrzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa
Przepisy AleksandryLubię tę porę roku, kiedy na straganach jest pełno świeżych warzyw i nie trzeba posiłkować się mrożonkami. Daje to naprawdę nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o przygotowywanie
Ratunku obiadstopni i podpiekamy jeszcze 5-10 min. albo aż ser się ładnie przyrumieni. A tu już upieczona. Tuż po wyjęciu z piecyka Do takiej zapiekanki można dodać również podsmażone pieczarki. Będą świetnie pasować. Jest to też świetny pomysł, jeśli macie w lodówce wędlinę, którą należałoby już zjeść, bo inaczej trzeba będzie wyrzucić. Sos można również modyfikować na wiele sposobów
Ratunku obiadserowymi kluskami!!! Bardzo prosta w przygotowaniu. Gęsta, przez to sycąca. Mocno aromatyczna. Grzybow a zupa z lanymi, serowymi kluskami. Składniki: 200 g grzybów - u mnie maślaki - mrożone; 200 g pieczarek; cebula; 1 mały ząbek czosnku; 1 łyżka masła; ok. 750 ml bulionu warzywnego - zależy jak gęstą zupkę chcemy otrzymać :); natka pietruszki; sól, pieprz. Kluseczki: 3 łyżki mąki; jajko; woda
Miksturownik