Pasta z groszku konserwowego, z dodatkiem fety, czosnku i odrobiny parmezanu. Doskonale nadaje się na kanapki, a jeśli dodamy odrobinę więcej śmietany może spełniać rolę dipu
BullioCiekawa propozycja na zbliżający się Sylwester i nie tylko. Będzie to również świetna przekąska na urodzinach lub innych imprezach okolicznościowych. Dobrym dodatkiem do pasztecików jest ketchup
Passions hobbies lifeDoskonałym dodatkiem do potraw mięsnych jest domowa ćwikła czyli buraczki z chrzanem. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTerrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZauważyliście jak świeży śnieg budzi w nas wewnętrzne dziecko? To dziecko, które ze szkoły wracało okrężną drogą, by zjechać z górki na tornistrze lub zeszycie
Gotuj z Blue RavenPasta z zaledwie kilku składników. Prosty i smaczny pomysł na urozmaicenie kanapek To moja ulubiona pasta jajeczna. 4 jajka 150 g żółtego sera typu gouda 3
BullioNiby pieczeń jak każda inna, ale dodatek chrupiącego boczku nadaje jej nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na
To co kochamDanie, jakim jest klops gryczano-pieczarkowy, to zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem
To co kochamObiecywałam Wam, że pokażę czym osładzałam sobie czas przeziębienia. Wiem, że patrzycie z niedowierzaniem na tytuł, ale tak, to prawda – galaretka czosnkowa. Z czosnku. Nie
Gotuj z Blue RavenWielkimi krokami zbliża się dzień św. Marcina a wraz z nim wielkie święto gęsiny. W moim rodzinnym domu nie było szczególnej gęsiej tradycji, choć czasem pojawiała
Na moim stoleTaką pastę się bardzo szybko przygotowuje. jest pyszna i można ją podawać na różne sposoby. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z łupinek. Awokado przeciąć
Kuchnia PokoleńTym razem chcę opowiedzieć Wam o ciekawych warsztatach, w których niedawno brałam udział. Było to spotkanie zorganizowane w Akademii Smaku Sokołów, poświęcone zasadom prawidłowego komponowania jadłospisu
WiszniówkaSkładniki: 400g wątróbki drobiowej, mały kawałek selera ( ja miałam po obraniu 35g), mała marchew ( ja miałam po obraniu 50g ), 1/2 cebuli, 1 łyżka masła
W kuchni u MonikiSkładniki: kasza jaglana (1 1/2 szklanki) cukinia (2 duże) cebula (2 szt.) suszone pomidory (1 słoik + zalewa) sól pieprz ostra papryka olej woda Czas przygotowania: ok
Weganka gotuje