Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto zadbać, żeby był zdrowy i przy tym pyszny. Najlepszy domowy twarożek...zapraszamy:) Składniki; 250 dkg sera białego z dobrego źródła
Anioły w kuchniSos czosnkowy Light? Dla leniwych? Ale o co się rozchodzi? Już tłumaczę. Light, bo bazą jest wyłącznie jogurt naturalny, czyli nie dodajemy śmietany, nie dodajemy majonezu
Blondynka GotujeWedług badań w pożywieniu zjadamy ponad 2 kilogramy chemii rocznie! I w ramach unikania konserwantów, barwników, emulgatorów i przeciwutleniaczy u mnie w lodówce pojawił się domowej
ZofianaJak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej
Głodni Wrażeń - fit przepisyW internatach i w wojsku zwane "białym szaleństwem". Sama nie wierzę, że kiedyś mogłam takiego serka nie lubić :) Dziś zajadam się jak małe dziecko
bistro mamaLemon curd robiłam już kilka razy. Można kupić gotowy, ale cena mnie odstrasza (od 20 zł wzwyż za słoiczek!). Jak dla mnie to najlepszy produkt kuchni
bistro mamaSzukałam kiedyś książki "Przepisy Tatiany" . Niestety, nie znalazłam. Wszystkie wykupione. A bliny silnie kojarzą mi się z jedną z najpiękniejszych powieści, które dane było
bistro mamaKontynuuję wątek recyklingowy. Tym razem ratuję lekko przywiędłą rukolę. Muszę zacząć kupować rukolę w doniczkach, ta pakowana zdecydowanie za krótko pozostaje świeża po otwarciu. Bo w
bistro mamaW lemon curd jestem zakochana bezgranicznie. Co jakiś czas robię i zjadam na śniadanie z dodatkiem tostów. Tak, tak, nie inaczej. To tosty są tutaj dodatkiem
bistro mamaCzłowiek zawsze sobie roboty dołoży, ale czasami warto :) Tak miałam z domową nutellą, do której przymierzałam się od dłuższego czasu, ale zawsze znalazło się coś ważniejszego
bistro mamaRzadko robię przetwory na zimę. Nie mam cierpliwości, nie mam słoików, nie mam miejsca na przechowywanie, w końcu nie mam talentu do gotowania w ilościach hurtowych
bistro mamaPewnie zdziwi niektórych to, co teraz napiszę. Nie przepadam za ricottą, wolę tradycyjny polski twaróg. Jednak do przygotowania szpinakowego farszu do tej przekąski , idealny serem jest
bistro mama25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z uwagi na to, że uwielbiam makarony, postanowiłam napisać kolejny post z jego udziałem w roli głównej! Przepis na Bucatini
Ana Mari's worldW mojej kuchni często goszczą wszelkiego rodzaju makarony. Tak wiem, nie są zbytnio zdrowe, ale jakie są smaczne! Uwielbiam włoską kuchnię! Istnieje tak dużo dań z
Ana Mari's world